Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

Potřebné ingredience

1kg hladké mouky, 0,5l vody .... kořenová zelenina, sojová omáčka (kvalitnější), bylinky, sůl, pepř, možno i kvalitnější masox (Alnatura), případně šťáva z červené řepy (není vůbec nutná)

Postup přípravy

Mouku s vodou smícháme a uhněteme vláčné těsto, které se nelepí.
Necháme alespoň hodinku odpočinout v chladu.
Připravíme si do dřezu velkou mísu, napustíme studenou vodou a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Falafel s jogurtovou omáčkou - "vegetariánský karbanátek"

Falafel s jogurtovou omáčkou - "vegetariánský…

Potřebné ingredience

Falafel: 2 hrnky cizrny (římský hrách), svazek jarní cibulky, 1 lžička římského kmínu (NE obyčejný!!!), 2 lžíce nasekané petržele, 2 lžíce natě koriandru, 0,5 lžičky semínek koriandru, 4 stroužky česneku, špetka chilli, sůl a pepř, 1 lžička jedlé sody, olej na smažení Omáčka: 1 kelímek bílého jogurtu, 0,5 lžičky citronové šťávy, 1 lžička máty, 1 lžička koriandrové nati, 0,5 lžičky mletého římského kmínu, 2 lžíce nadrobno nasekané cibulky

Postup přípravy

Cizrnu si alespoň na 24 hodin namočíme do vody. (Nekupujte v plechovce!)

Z cizrny, které už je měkká ale pořád křupavá, přecedíme vodu a odebereme cca půl hrnku a dáme do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bylinkové brambory - (nejen) úžasná příloha

Bylinkové brambory - (nejen) úžasná příloha

Potřebné ingredience

Brambory, cibule, máslo, kmín, "české" bylinky - majoránka, pažitka, petržel, rozmarýn... sůl, pepř

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na menší kostky (jak máte rádi, dají se loupané i neloupané) a dáme do osolené vařící vody s kmínem. Uvaříme doměkka.
Mezitím si nakrájíme cibulku nadrobno…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Smetanové kuře na kari - rychlovka

Smetanové kuře na kari - rychlovka

Potřebné ingredience

Kuřecí maso, cibuli, kousek másla, smetanu (12%), kari koření, cukr, sůl, pepř, (není nutné: ananas, chilli, čerstvý koriandr)

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobno, kuřecí kousky na kostičky. Na másle osmahneme cibulku, až lehce zezlátne, přidáme osolené a opepřené kuřecí maso a smažíme dokud není hotové. Přisypeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uzené koleno na černém pivě

Uzené koleno na černém pivě

Potřebné ingredience

Uzené vepřové koleno, 1 velké cibule, cca 0,5l černého piva, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, popřípadě voda

Postup přípravy

Maso dáme do menšího pekáče / hrnce vhodného do trouby tak, aby kolem sebe mělo co nejméně prostoru. Cibuli nakrájíme na větší kostky a nasypeme okolo masa, přidáme 1 kuličku…

Zobrazit více...

Kategorie