Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vláčné čokoládovo-tvarohové muffiny

Vláčné čokoládovo-tvarohové muffiny

Potřebné ingredience

Na 12 kusů: 2 vajíčka, 100 čokolády (já použila Fin Carré na vaření s 52% kakaa), 80g másla, 150g polohrubé mouky, 80g cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 PDP, 250g tvarohu (dala jsem vaničkový polotučný). Za recept děkuji paní Martině P. (ID 237206), upravila jsem si její recept na bábovku.

Postup přípravy

1. Máslo s čokoládou rozpustit ve vodní lázni a vmíchat do tvarohu.
2. Žloutky vyšlehat s oběma druhy cukru několik minut do pěny, smíchat s čokoládovým tvarohem.
3. Ušlehat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Smetanový dort s lesním ovocem a straciatella řez

Smetanový dort s lesním ovocem a straciatella řez

Potřebné ingredience

Korpus ořechový (5 vajec, 200g cukru, 3-4 PL ořechů dovážit do 200g polohr. moukou, 5 lžic teplé vody, 1 ČL prášku do pečiva), náplň 250g Mascar z Polné, 200g zakysaná smetana, 250ml smetana ke šlehání 33%, 1 vanilkový cukr, 1.5 pytlíku želatinového ztužovače (plus brusinková marmeláda, resp. strouhaná čokoláda)

Postup přípravy

Viz jiné recepty

Zobrazit více...
DORTY
Tyrannosaurus pro syna k narozeninám

Tyrannosaurus pro syna k narozeninám

Potřebné ingredience

Identické s dortem s prasátkem Pepinou, pouze korpus byl z šesti vajíček a místo jahodového kompotu jsem použila broskvový.

Postup přípravy

Chybami se člověk učí, příště snad zas o něco lépe.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pomerančová semifreda

Pomerančová semifreda

Potřebné ingredience

Kakaový korpus: 3 vejce, 120g moučk. cukru, kakao baj očko dosypat do 120g polohr. moukou, 3 PL teplé vody, 1/2 ČL PDP / pomerančová a višňová marmeláda - cca 100g, 1 tvaroh ve vaničce, 1 šlehačka 33%, želatinový ztužovač rozmíchaný v deci pomerančového džusu, 2 PL citr. šťávy + šlehačka se ztužovačem + ovoce + čokoláda

Postup přípravy

Viz obrázky.

Zobrazit více...
DORTY
Smetanovo-tvarohový dort s rybízem a lesním ovocem

Smetanovo-tvarohový dort s rybízem a lesním ovocem

Potřebné ingredience

Do formy cca 22cm průměr: piškot ze 2 vajec (2 vejce, 2 PL moučk. cukru, 2 PL polohr. mouky, 1 PL oleje, 1/2 ČL PDP)+brusinková marmeláda/1 tvaroh ve vaničce, 1 smetana ke šlehání 33%, 1 želatinový ztužovač, rybízová marmeláda/želé ze šťávy z povařených malin, černého a červeného rybízu

Postup přípravy

Viz jiné recepty

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Lehká brusinková šlehačková roláda bez mouky

Lehká brusinková šlehačková roláda bez mouky

Potřebné ingredience

Na korpus velkosti klasického plechu: 5 vajec, 5 lžic holandského kakaa, 5 rovných lžic moučk. cukru + 2 šlehačky 33%, max. 200g brusinkové (nebo klidně jiné) marmelády, želatinový ztužovač + (třeba) kiwi

Postup přípravy

Náplň: Ušlehat šlehačky, přilít marmeládu (pro jistotu extra pomixovat, aby byla hladká a tekutá), rozmíchat želatinový ztužovač ve 100ml vody a za stálého šlehání postupně nalít…

Zobrazit více...
DORTY
Jahodový šlehačkový dort

Jahodový šlehačkový dort

Potřebné ingredience

Korpus (forma cca 22cm průměr): 3 vejce, 3 vrchovaté lžíce polohr. mouky, 3 rovné lžíce cukru moučka, 1.5 lžíce oleje, necelá lžička PDP/2 šlehačky 33%, 200g jahodové marmelády anebo směsi marmelády a oslazených rozmixovaných jahod, želatinový ztužovač+jahody+šlehačka se ztužovačem+příp. želé ze šťávy z jahodového kompotu

Postup přípravy

Bílky ušlehat s půlkou cukru, po jednom zašlehat žloutky, olej, druhou půlku cukru, spojit s moukou s PDP. Upečený korpus promazat marmeládou, poklást jahodami, navršit náplň z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pařížské kostky

Pařížské kostky

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 3 lžíce kakaa dovážit do 200g polohr. moukou, 200 cukru krupice, 5 lžic teplé vody, 1ČL PDP/pařížský krém ze 3 šlehaček a 3 tyčinek ledových kaštanů+rum+banány+strouhaná čokoláda+šlehačka se ztužovačem+jahody

Postup přípravy

Z bílků ušlehat sníh, žloutky s cukrem vyšlehat do pěny, vešlehat vodu, vše spojit se sněhem a moukou s kakaem a PDP. Šlehačky svařit den předem, rozpustit Kaštany, přes noc…

Zobrazit více...
DORTY
Jahodové prasátko Pepina pro naše kluky ke Dni dětí

Jahodové prasátko Pepina pro naše kluky ke Dni dětí

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 2-3 lžíce holandského kakaa a dovážit do 200g polohr. moukou, 200g krupicového cukru, 5 PL teplé vody, 1 ČL prášku do pečiva / náplň: 250g smetanového sýra (mascarpone), vanička polotučného tvarohu, malý kelímek (150g) zakysané smetany, 1-2 PL cukru, 1-2 PL citr. šťávy, 100ml šťávy z jahodového kompotu, 1 želatinový ztužovač / krém na obmazání: 100ml šťávy z jahodového kompotu, 1/2 pytlíku jahodového pudingu, 1 vanilkový cukr, 70g másla / mléčný marcipán: 125g sušeného mléka, 250g moučkového cukru, 2 PL kukuřičného sirupu, 2 PL vody, (plus další voda dle potřeby a solamyl na podsypávání), 2 ČL aroma sladká mandle

Postup přípravy

Korpus:
Vyšlehat bílky s půlkou cukru, žloutky 3-4min do pěny s druhou půlkou cukru, pak vešlehat vodu a do žloutkové směsi opatrně na střídačku zamíchat sníh a mouku s kakaem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Listové kytičky s tvarohovým pudingem

Listové kytičky s tvarohovým pudingem

Potřebné ingredience

Balíček listového těsta, 1/4litru mléka, 1/2 (nebo klidně víc, ať je to husté) pytlíku vanilkového pudingu, 1 vanilkový cukr, cukr krupice podle chuti, 1 tvaroh ve vaničce, ovoce, vajíčko na potření

Postup přípravy

Velmi náročné :-))): Ze 1/4 litru mléka uvařit puding, po vychladnutí do něj vešlehat vaničku tvarohu, osladit podle chuti, naplnit kytičky/šátečky, potřít vajíčkem rozmíchaným s…

Zobrazit více...

Kategorie