Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí Cordon Bleu

Kuřecí Cordon Bleu

Potřebné ingredience

4 kuřecí prsa, 4 plátky šunky, 4 plátky sýru, vejce, hladká mouka, strouhanka, sůl

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme. Na maso dáme plátek šunky a plátek sýra, přehneme a obalíme v klasickém trojobale. Obalovala jsem dvakrát, protože jsem se obávala, aby mi sýr nevytekl.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hustá zeleninová polévka

Hustá zeleninová polévka

Potřebné ingredience

1 cibule, 1/2 květáku, 1 - 2 mrkve, hrášek, 1 kedlubna, hladká mouka, olej

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli a zasypeme ji hladkou mouku. Přidáme vodu a přisypeme květák rozebraný na růžičky, mrkev na kolečka, kedlubnu na tenké proužky a hrášek. Vše vaříme do…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka

Koprová omáčka

Potřebné ingredience

Olej, hladká mouka, mouka, kopr, ocet, sůl

Postup přípravy

Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, přiléváme mléko po troškách, aby se krásně spojila s jíškou a nevznikly hrudky. Osolíme, přisypeme nakrájený kopr, povaříme. Pak dochutíme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masovo-zeleninový nákyp

Masovo-zeleninový nákyp

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 1 žemle, mléko, 2 vejce, pepř, sůl, trochu vývaru (stačilo 1 dl), 200 g květáku, 200 g mrkve, 150 g hrášku, sůl, olej na vymazání pekáče

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky, mrkev na kolečka a dáme vařit do osolené vody. Až je zelenina poloměkká, přidáme hrášek a vaříme doměkka. Zeleninu vidličkou namačkáme a necháme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Hrnkové knedlíky

Hrnkové knedlíky

Potřebné ingredience

1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 1 lžička soli, 2 rohlíky

Postup přípravy

Smícháme mouku, mléko, žloutky, sůl, přidáme nakrájené rohlíky, nakonec sníh. Hrnky vymažeme a plníme do ¾. Můžeme přidat smaženou cibulku nebo uzené maso

POZNÁMKA: Sníh se…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Lasagne zapečené s masem

Lasagne zapečené s masem

Potřebné ingredience

12 - 16 lasagní, 500 g mletého masa, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 plechovka pasírovaných rajčat, sůl, mletý pepř, majoránka, bazalka, olej, 50 g másla, 3 lžíce hladké mouky, 600 - 700 ml mléka, 200 g tvrdého sýra

Postup přípravy

Na oleji krátce osmažíme pokrájenou cibuli společně s rozmačkaným česnekem. Přidáme maso a za stálého míchání necháme zhnědnout. Pak osolíme, okořeníme, přidáme rajčata,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Růžový řez

Růžový řez

Potřebné ingredience

3 malinové pudinky, 1/2 prášku do pečiva, 120 g práškového cukru, 6 žloutků, 2 lžíce mléka, sníh ze 6 bílků, červená marmeláda, silná káva nebo rumový grog, Krém: 250 g másla, 120 g cukru, 1 malinový pudink, 4 dl vody nebo mléka

Postup přípravy

V míse smícháme pudinky, prášek do pečiva, cukr, žloutky a mléko, dobře promícháme. Potom přidáme sníh a dáme buď na pečící papír nebo vymazaný plech. Upečeme a necháme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře se zeleninou

Kuře se zeleninou

Potřebné ingredience

1 cibule, 150 g kořenové zeleniny (1/2 petržele, 1 1/2 mrkve v tomto případě), 4 zrnka nového koření, 1 bobkový list, kůra z 1 citronu, sůl, špetka cukru, 1 kuře nebo 4 kuřecí čtvrtky, 1 lžička hladké mouky

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme. Ochutíme kořením, nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu, solí a cukrem, vložíme rozčtvrcené kuře,…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Česneková pomazánka

Česneková pomazánka

Potřebné ingredience

1 pomazánkové máslo, 1 tavený sýr, česnek dle chuti

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady. mažeme na rohlíky a zdobíme, jak se nám líbí - paprika, klobáska, hermelín....

Více receptů najdete na http://martininakuchyne.blogspot.com

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Potřebné ingredience

250 ml šlehačky, 1 slazené kondenzované mléko, 3 ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády (já hořkou neměla, jen bílou), 1/2 litru rumu.(anebo dle chuti, já dala jen 2 dl)

Postup přípravy

Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout, vlijeme mléko a nakonec…

Zobrazit více...

Kategorie