DORT jablečný se šlehačkovým krémem
Potřebné ingredience
piškoty,5 jablek, 3/4 l jablečného džusu,2 vanilkové pudinky, smetana ke šlehání popř.ztužovač, tvaroh, cukr
Postup přípravy
Jablka nakrájíme na kostičky a podusíme v 1/2 l džusu.Pudinky rozmícháme ve zbytku džusu,nalijeme do jablečné směsi a chvilku povaříme. Navrstvíme na piškotový základ a necháme…
DORT vláček v tunelu
Potřebné ingredience
pro inspiraci
Postup přípravy
kaleidoskop nápadů z MMB. Tunel je vydlabaný z piškotového kvádru upečeného v domácí pekárně.
CUKETA BEZDĚK (baští i manžel:-)
Potřebné ingredience
cuketa,cibule,sladká paprika,protlak nebo kečup,smetana
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku,můžeme vpašovat i nějakou uzeninu nakrájenou na kostičky,přidáme sladkou papriku a nahrubo nastrouhanou cuketu.Promícháme i s kečupem a chvilku dusíme. Na…
Šťáva z černého rybízu- snadno a rychle :-)
Potřebné ingredience
2 kg černého rybízu, 3 kg cukru, 20gkys.citonové
Postup přípravy
Omytý černý rybíz zbavený stopek dáme do velkého hrnce , přilijeme 2 l vroucí vody a přisypeme kys.citronovou.Přikryjeme a necháme 24 hod.vyluhovat.Druhý den přecedíme a do slité…
ROZVÁŘKA Z JABLEK - snadná a nekazí se!!!
Potřebné ingredience
5 kg jablek (nejlépe letních),1 kg cukru, 3 lžíce octa
Postup přípravy
Jablka zbavíme jadřince (letní jablka neloupeme) a nakrájíme na kousky (čtvrtinky až osminky), přidáme cukr a ocet a necháme 24 hodin uležet. Druhý den svaříme do husta,plníme…
MARCIPÁNOVÉ KOULE
Potřebné ingredience
100g polotučného sušeného mléka,200g cukru, 4 lžíce smetany, 10g tuku
Postup přípravy
Vypracujeme těsto,tvoříme kuličky a obalujeme v moučk.cukru nebo hořkém kakau. Uvnitř můžeme schovat mandličku nebo ji zapíchnout shora do kuličky.
Květinový dort
Potřebné ingredience
KORPUS: koupený nebo 4 vejce,200g cukru,200g polohr.mouky, prášek do pečiva, 2 lžíce oleje
KRÉM: jakýkoliv nebo tenhle :6 vajec, 1 hrnek cukru,1 máslo
NA OZDOBU: marcipán nebo tento domácí: 150 g sušeného mléka, 300g moučk.cukru, 6 lžic smetany, 15g tuku. Dále květy-růže,mušk.kvítky,hrachor-jsou jedlé :-)
Postup přípravy
KORPUS: šleháme celá vejce,přidáme 4 lžíce horké vody.Šleháme. Přisypeme cukr-stále šleháme-postupně zapracujeme mouku s práškem do pečiva a olej.Šleháme. Vlijeme do připravené…
Vlašský dort
Potřebné ingredience
Vlašský salát podle receptu paní Jitky H.(Jitule64) ID 20353, prášková želatina,na ozdobu vejce,salám,okurka,majonéza.....
Postup přípravy
Želatinu namočíme do 250 ml vody a necháme 10 min.bobtnat. Směs zahříváme(nevaříme),dokud se želatina nerozpustí. Necháme zchladnout a mírně teplou smícháme s vlašským salátem.…