Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
Játrová paštika na pomerančích

Játrová paštika na pomerančích

Potřebné ingredience

Porce: 6-8 SUROVINY: 500g drůbežích jater, 1 lžíce kachního sádla, 1 červená cibule, 1 pomeranč, 2 stroužky česneku, 1 panák brandy nebo pomerančového likéru, 4-5 snítek tymiánu, sůl, pepř

Postup přípravy

Játra opláchneme pod studenou vodou, necháme důkladně okapat a očistíme od blan. Cibulku pokrájíme nadrobno a dáme restovat na rozpuštěné sádlo. Jakmile zesklovatí, přidáme játra…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Selský chléb s ječmenem

Selský chléb s ječmenem

Potřebné ingredience

Porce: 1 menší bochník SUROVINY: 320g chlebové pšeničné mouky, 120g celozrnné ječné mouky, 300ml vody, 1 lžíce oleje, 1 lžíce sušeného rostlinného mléka, 2 lžičky třtinového cukru (very dark), 2 lžičky soli, 1 sušené droždí (7-10g), 2 lžíce dýňových semínek

Postup přípravy

Jelikož jsem slabá na ruce, tak jsem opět na těsto použila věrnou přítelkyni pekárnu. Do nádoby nalijeme vodu a olej. Pokud je to potřeba, změníme pořadí tekutin a suchých přísad…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cibulačka s krutonky

Cibulačka s krutonky

Potřebné ingredience

Porce: 4 SUROVINY: 1kg cibule, 80g másla, 1,2l zeleninového vývaru, 1 lžíce oleje, 1 svazek Bouquet garni (kousek pórku, 1 snítka rozmarýnu, 5 snítek tymiánu), 2 bobkové listy, sůl, pepř, 1 celozrnná bageta na krutonky, strouhaný sýr Gruyére nebo Comté

Postup přípravy

V hrnci si rozehřejeme olej spolu s máslem a přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka. Za častého míchání restujeme asi 5-10min, aby cibule změkla. Snížíme plamen na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Afrika řezy

Afrika řezy

Potřebné ingredience

Porce: 1 plech (20x28cm) SUROVINY: 150g třtinového cukru (very dark), 200ml oleje, 3 vejce, 300g špaldové mouky (polohrubé), 150g mrkve, 125g banánu, 50g kešu ořechů, 1 lžíce skořice, 1 bio kypřící prášek, 250g měkkého tvarohu, 200ml rostlinné smetany ke šlehání, 1 vanilkový lusk, med na doslazení krému, hrst vlašských ořechů na posypání

Postup přípravy

Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme rozmačkaný banán a najemno nastrouhanou mrkev. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a mleté oříšky.…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Otrubové lívanečky

Otrubové lívanečky

Potřebné ingredience

Porce: cca 25ks SUROVINY: 250g měkkého tvarohu, 2 vejce, 200ml rostlinného mléka, 20g vanilkové fruktosy, 100g ovesných otrub, marmeláda, 250ml rostlinné smetany ke šlehání

Postup přípravy

Z tvarohu, vajec, mléka, fruktosy a otrub vymícháme těstíčko, které necháme 30min odpočívat při pokojové teplotě. Poté opět promícháme a na rozpálené pánvi tvoříme malé lívanečky,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové šátečky ze zakysanky

Tvarohové šátečky ze zakysanky

Potřebné ingredience

Porce: 20ks SUROVINY: 500g špaldové mouky hladké, 1 zakysaná smetana (200g), 100g rostlinného tuku (Alsan), 1 vejce; náplň: 250g měkkého tvarohu, 1 vanilkový pudink (prášek), 15g vanilkové fruktosy, 1 bílek, 1 žloutek na potření

Postup přípravy

Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii. Poté ještě krátce prohněteme, vyválíme 0,5cm silnou placku…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Valentýnský řez

Valentýnský řez

Potřebné ingredience

Porce: 1 plech (28x35cm) SUROVINY: světlé těsto: 3 vejce, 3 lžíce špaldové mouky hladké, 2 lžíce třtinového cukru (very dark); kakaové těsto: 6 vajec, 6 lžic špaldové mouky hladké, 4 lžíce třtinového cukru (very dark), 1-2 lžíce bio kakaového prášku; višňová marmeláda na potření, 400ml rostlinné šlehačky, 250g měkkého tvarohu, 100g hořké čokolády (Vivani)

Postup přípravy

Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Vanilková fruktosa

Vanilková fruktosa

Potřebné ingredience

Porce: cca 500g SUROVINY: 500g fruktosy, 2 vanilkové lusky

Postup přípravy

Vanilkové lusky nakrájejte na menší kousky, koneček lusku vyhoďte. Kousky lusku dejte spolu s cukrem do kuchyňského robotu a mixujte. Pokud máte čerstvý lusk (měkký a lepkavý),…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Termixík a Pribináček

Termixík a Pribináček

Potřebné ingredience

Pokud místo čokoládového pudinku použijete vanilkový, získáte Pribináček. Porce: 10 SUROVINY: 400ml obilného mléka, 1 čokoládový pudink, 500g měkkého tvarohu, 80g ovesné smetany ke šlehání, 3-4 lžíce třtinového cukru (very dark)

Postup přípravy

Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Přidáme tvaroh, cukr a smetanu. Vyšleháme, rozdělíme do mističek a dáme vychladit. V lednici vydrží až 7 dní, pokud děti nesní…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Jogurtina

Jogurtina

Potřebné ingredience

Porce: cca 750g SUROVINY: 2x500g bílého Selského jogurtu Hollandia, 250g měkkého tvarohu

Postup přípravy

Jogurty promícháme s tvarohem, přendáme do jemného sítka, položíme na misku, kam nám bude kapat syrovátka. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 24hod v lednici odkapávat.…

Zobrazit více...

Kategorie