úl pro tchána
Potřebné ingredience
korpus podle Marketa G. (Maggie3105) ID 158499, varna, nutelový krém, šlehačkový krém s čokoládou a mandarinky.
Postup přípravy
Dělala jsem poprvé a tak moc děkuji všem šikulkám zde na mmb za inspiraci.
Klobouček
Potřebné ingredience
8 vajec, 280 cukru moucky, 280 hladke mouky, kura z jednoho citronu,3 kapky vanilkoveho extraktu, spetka prasku do peceni podle Marketa G. (Maggie3105) ID 158499, mandlovka a nutelový krém
Pro manžela do práce
Potřebné ingredience
8 vajec, 280 cukru moucky, 280 hladke mouky, kura z jednoho citronu,3 kapky vanilkoveho extraktu, spetka prasku do peceni podle Marketa G. (Maggie3105) ID 158499, mandlovka, nutelový krém a čokoládová poleva.
Postup přípravy
Dortík je dělaný na rychlo pro manžela do práce. Ještě že mám doma nějaké vykrajovačky, tak to je pak opravdu rychlovka...
Pro manžela
Potřebné ingredience
8 vajec, 280 cukru moucky, 280 hladke mouky, kura z jednoho citronu,3 kapky vanilkoveho extraktu, spetka prasku do peceni podle Marketa G. (Maggie3105) ID 158499, mandlovka a nutelový krém
Postup přípravy
Všem moc děkuji za inspiraci, dort byl pro manžela ale největší radost z něj měla dcera která si ho vybrala zde na mmb.
Perníková chaloupka + věnec - druhý pokus
Potřebné ingredience
Recept na těsto: 650 g hladké mouky, 240 g moučkového cukru, 4 celá vejce, 100 g medu, 50 g tuku (nejlépe Omega), 1 polévkovou lžíci skořice a 1 polévkovou lžíci směsi koření do perníku ( anýz, hřebíček, badyán, fenykl, nové koření - prodává se již hotová směs ), lžička jedlé sody, 2 až 3 lžíce kakaa, chcete-li tmavší těsto. Nedávat žádný kypřící prášek do perníku !!!! Poleva: 1 bílek, 150 až 200 g moučkového cukru, citrónová šťáva.
Adventní věnce ze solného těsta
Potřebné ingredience
2 hrníčky hladké mouky, 1 hrníček soli 1 hrníček vlažné vody a kakao na obarvení.
Postup přípravy
Chtěla jsem něco do předsíně, ale není tam topení a tak je tam vlhko a chlad. Nevím, co by to udělalo s perníkovým těstem, tak jsem zkusila toto a docela dobrý.
Moje první perníková chaloupka, betlém a věnec
Potřebné ingredience
Recept na těsto: 650 g hladké mouky, 240 g moučkového cukru, 4 celá vejce, 100 g medu, 50 g tuku (nejlépe Omega), 1 polévkovou lžíci skořice a 1 polévkovou lžíci směsi koření do perníku ( anýz, hřebíček, badyán, fenykl, nové koření - prodává se již hotová směs ), lžička jedlé sody, 2 až 3 lžíce kakaa, chcete-li tmavší těsto. Nedávat žádný kypřící prášek do perníku !!!! Poleva: 1 bílek, 150 až 200 g moučkového cukru, citrónová šťáva.
Postup přípravy
Perníkové těsto a inspirace s chaloupkou u ID 324156, na betlém jsem si udělala šablonku podle fantazie a věnec je podle talíře a dezertní misky...
Doporučuju, hustší sníh,…
k 2. narozeninám
Potřebné ingredience
mramorový korpus, vařený krém, krém z nutely, čokohmota bílá a barvená,jedlý papír
Postup přípravy
Moc se mi nedařilo vše pěkně potáhnout. Ale zase na to, že to byl můj první dvoupatrák a teprve se učím péct. Tak si říkám, že to mohlo dopadnout i hůř. Hlavně že všem chutnal ...…
První dort potahovaný čokohmotou
Postup přípravy
Dělala jsem pro holky svůj první dortík potahovaný čokohmotou z bílé a tmavé čokolády. Raděnka zuřivě uštipovala, škoda, že není vidět i tričko a ručičky.