Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný štrůdl z jogurtového těsta

Jablečný štrůdl z jogurtového těsta

Potřebné ingredience

- 2 a půl hrnku polohrubé mouky - 170ml bílého jogurtu (Hollandia, Choceňský.. určitě ne dobrá máma a obdobný hnus) - 1 hera

Postup přípravy

- Suroviny smícháme a těsto vložíme do sáčku na 20 minut do lednice
- Z těsta vyválíme 3-4 placky, které posypeme lehce strouhankou, jablky, skořicí, cukrem, rozinkami
-…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Rajčata s mozarelou a balzamikovým octem

Rajčata s mozarelou a balzamikovým octem

Potřebné ingredience

Rajčara, mozarela, bazalka, olivový olej, balzamikový ocet

Postup přípravy

. Rajčata a mozarela se nakrájí na tenké plátky a střídavě se naskládají na talíř. Posypou se bazalkou, zakápnou olivovým olejem a balzamikovým octem. Je dobré nechat cca hodinku…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Mini pizzy

Mini pizzy

Potřebné ingredience

- 250g vody, 500g hladké mouky, 5 polévkových lžic olivového oleje, 1 lžčka sušeného droždí, 2 lžičky soli

Postup přípravy

- Všechny suroviny dáme do domácí pekárny a zapneme na program TĚSTO
- Až je těsto hotové, vyválíme ho na tenký plát a vykrajujeme kolečka (třeba hrníčkem).
- Kolečka…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Honzovy buchty

Honzovy buchty

Potřebné ingredience

- 250ml vlažného mléka, - 150g rozpuštěného másla, - 2 žloutky, - 2 lžíce citr. šťávy, - strouhanou kůru z jednoho citronu, - 500g hladké mouky, - 50g cukru, - 2 sáčky vanilkového cukru, - trochu rumu, - špatku soli, - 1 a půl lžičky sušeného droždí (nebo půl kostky čerstvého) - máslo na potírání při pečení

Postup přípravy

- Všechny inglredience dáme do pekárny a zapneme na program TĚSTO
- Po vykynutí těsto rozdělíme na kousky, které plníme např. tvarohem, povidly, jablečnými povidly, mákem...

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pštrosí vejce

Pštrosí vejce

Potřebné ingredience

- netučné hovězí maso - česnek - vejce syrová - vejce vařená na tvrdo - voda - sůl - pepř - polohrubá mouka - mletý kmín - majoránka

Postup přípravy

1) Netučné hovězí maso nameleme hodně na jemno
- přidáme syrová vejce, trochu vody, trochu polohrubé mouky, sůl, čerstvě namletý pepř 4 barev, majoráku, mletý kmín, česnek a…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Šunkové lasagne

Šunkové lasagne

Potřebné ingredience

Lasagne, sýr gouda, 4-5 větších rajčat, 300g šunky, 1 kvalitní rajský protlak, 1 menší cibuli, 3 stroužky česneku, 1 větší mrkev, 1/4 celeru, trošku oleje, sůl, tymián, oregano, čerstvý mletý pepř 4 barev Na bešamel: máslo, hladká mouka, mléko, sůl, muškátový oříšek

Postup přípravy

Bešamel:
V kastrůlku pozvolna rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, promícháme a za stálého míchání přilejeme studené mléko. Osolíme a ochutíme mletým muškátovým oříškem a…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Žampionové lasagne

Žampionové lasagne

Potřebné ingredience

Lasagne, sýr gouda, 4-5 větších rajčat, 500g čerstvých žampionů, 1 kvalitní rajský protlak, 1 menší cibuli, 3 stroužky česneku, trošku oleje, sůl, tymián, oregano, čerstvý mletý pepř 4 barev. Na bešamel: máslo, hladká mouka, mléko, sůl, muškátový oříšek

Postup přípravy

Bešamel:
V kastrůlku pozvolna rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, promícháme a za stálého míchání přilejeme studené mléko. Osolíme a ochutíme mletým muškátovým oříškem a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vynikající vánočka nebo mazanec z domácí pekárny

Vynikající vánočka nebo mazanec z domácí pekárny

Potřebné ingredience

-250g hladké mouky, -250g polohrubé mouky, -250ml mléka, -100g cukru krupice, -125g másla, -2vejce, -špetka soli, -trochu rumu, -mandle, -rozinky, -citr. kůra, -1,5 lžičky sušeného droždí (lepší je 1 kostka klasického droždí)

Postup přípravy

1) všechny přísady dáme do pekárny a zapneme na program těsto (máslo rozpuštěné!)
2) po vykynutí upleteme vánočku, kterou položíme na plech (na pečící papír) a necháme pod…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný páj (Apple pie)

Jablečný páj (Apple pie)

Potřebné ingredience

NA TĚSTO: -160g másla -160g rostliného tuku (třeba OMEGA) -400g polohrubé mouky -1 lžička soli -2 lžíce cukru -6-8 lžic studené vody -1 lžíce octa NA NÁPLŇ: -1kg jablek -125g cukru -půl lžičky skořice -půl lžičky muškátového oříšku -1 lžíce citronové šťávy -2 lžíce másla NA POTŘENÍ: 1 žloutek

Postup přípravy

1) Studené máslo a studený tuk nakrájíme do mísy na malé kousky, přidáme všechny ostatní suroviny a zpracujeme na vláčné těsto, které necháme v sáčku 30 minut uležet v lednici.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Roláda - BLESKOVKA

Roláda - BLESKOVKA

Potřebné ingredience

- 5 vajec - 100g cukru krupice - 2 lžíce holandského kakaa - 1 smetanu ke šlehání + ztužovač šlehačky

Postup přípravy

1) Z bílků ušleháme tuhý sníh

2) Žloutky ušleháme s cukrem do pěny

3) Do pěny ze žloutků a cukru přidáme 2 lžíce kakaa

4) Opatrně přimícháme sníh

5)…

Zobrazit více...

Kategorie