Zeleninový DORT SE SÝREM
Potřebné ingredience
Těsto: 220 g polohrubé mouky, 50 g hladké mouky, sůl, 100 g másla, jedno vejce, tři lžíce vlažné vody Náplň: 500 g míchané kořenové zeleniny, pět vajec, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, 150 g kysané smetany, jedna až dvě lžíce hladké mouky, sůl, mletý černý pepř, zeleninový vývar, mléko, pažitka, petrželová nať
Postup přípravy
Z mouky, soli, másla, vejce a vody vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučeném vále. Těsto přeneseme do vymaštěné, moukou vysypané kulaté formy a vyložíme jím její dno…
Zeleninové KROKETY
Potřebné ingredience
200 g mrkve, 100 g celeru, 100 g kedlubnu, 100 g petržele, masový vývar, sůl, mletý černý pepř, jedno vejce, jedna až dvě lžíce strouhanky, strouhaný tvrdý sýr, sezamová semínka, olej, pažitka, jeden rohlík
Postup přípravy
Mrkev, petržel, kedluben a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájenou zeleninu osolíme a osmažíme na oleji. Potom ji podlijeme menším množstvím masového vývaru,…
Taštičky s višněmi (varenniky)
Potřebné ingredience
600 g višní, 220 g cukru, 1 skleničku mouky, 1/2 skleničky vody, 1 vajíčko, sůl podle chuti.
Postup přípravy
Višně vypeckujeme, přidáme cukr a promícháme. K mouce přidáme vodu, vejce, sůl, cukr a vypracujeme tuhé těsto. Těsto necháme odstát asi 20 minut, rozválíme ho na tenký plát (2-3…
Zelné závitky (golubcy
Potřebné ingredience
1 kg hovězího masa, 1,2 kg syrového zelí, 4 polévkové lžíce rýže nebo jáhel, 2 cibule, 2,5 polévkové lžíce másla, 2 špetky pepře. Zálivka: 0,5 skleničky smetany, 2,5 skleničky masového vývaru, po 1 polévkové lžíci pšeničné mouky a másla.
Postup přípravy
Bílé zelí očistíme, vyřežeme košťály, uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozebereme na jednotlivé listy. Silné žilky vyřežeme. Maso umeleme, přidáme sypkou pšeničnou nebo rýžovou…
Ukrajinský boršč a pampuškami
Potřebné ingredience
300 g hovězího masa, 1 řepa, 400 g čerstvého zelí, 500 g brambor, 1 mrkev, petržel, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, 1/2 skleničky rajčatového protlaku nebo 4-5 čerstvých rajčat, 1 polévková lžíce mouky, 200 g tuku, 50 g vepřového sádla, 1/2 skleničky smetany, 1 polévková lžíce cukru, šťáva z poloviny citronu, kadeřavá petrželka, mletý pepř a červená paprika,bobkový list. Na panoušky: 360 g mouky, 3/4 skleničky mléka, 20 g cukru, 10 g droždí, 30 g rostlinného oleje, 3 stroužky česneku, 80 g kvasu na česnekovou zálivku.
Postup přípravy
Maso vaříme, až je měkké. Očištěnou a umytou řepu nakrájíme na nudličky, posypeme solí, pokapeme citronovou šťávou, vše promícháme, vložíme do kastrolu nebo na hlubokou pánev,…
ZAPEČENÉ RAJSKÉ TOUSTY
Potřebné ingredience
1 VEKA NEBO BAGETA 8 VYZRÁLÝCH RAJČAT 2 VEJCE 2 LŽÍCE MÁSLA 1 CIBULE 100 dkg NASTROUHANÉHO SÝRA SŮL
Postup přípravy
TYTO TOUSTY VELICE RÁDA DOPORUČUJI. NAŠLA JSEM JE JEDNOU V ČASOPISE POŠLI RECEPT. JE TO ASI UŽ ROK, CO JSEM HO NAŠLA. DĚLÁM HO NA KAŽDOU OSLAVU, JE VELICE CHUTNÝ A JEDNODUCHÝ,…