Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zeleninový  DORT SE SÝREM

Zeleninový DORT SE SÝREM

Potřebné ingredience

Těsto: 220 g polohrubé mouky, 50 g hladké mouky, sůl, 100 g másla, jedno vejce, tři lžíce vlažné vody Náplň: 500 g míchané kořenové zeleniny, pět vajec, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, 150 g kysané smetany, jedna až dvě lžíce hladké mouky, sůl, mletý černý pepř, zeleninový vývar, mléko, pažitka, petrželová nať

Postup přípravy

Z mouky, soli, másla, vejce a vody vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučeném vále. Těsto přeneseme do vymaštěné, moukou vysypané kulaté formy a vyložíme jím její dno…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zeleninové  KROKETY

Zeleninové KROKETY

Potřebné ingredience

200 g mrkve, 100 g celeru, 100 g kedlubnu, 100 g petržele, masový vývar, sůl, mletý černý pepř, jedno vejce, jedna až dvě lžíce strouhanky, strouhaný tvrdý sýr, sezamová semínka, olej, pažitka, jeden rohlík

Postup přípravy

Mrkev, petržel, kedluben a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájenou zeleninu osolíme a osmažíme na oleji. Potom ji podlijeme menším množstvím masového vývaru,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Taštičky s višněmi (varenniky)

Taštičky s višněmi (varenniky)

Potřebné ingredience

600 g višní, 220 g cukru, 1 skleničku mouky, 1/2 skleničky vody, 1 vajíčko, sůl podle chuti.

Postup přípravy

Višně vypeckujeme, přidáme cukr a promícháme. K mouce přidáme vodu, vejce, sůl, cukr a vypracujeme tuhé těsto. Těsto necháme odstát asi 20 minut, rozválíme ho na tenký plát (2-3…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Zelné závitky (golubcy

Zelné závitky (golubcy

Potřebné ingredience

1 kg hovězího masa, 1,2 kg syrového zelí, 4 polévkové lžíce rýže nebo jáhel, 2 cibule, 2,5 polévkové lžíce másla, 2 špetky pepře. Zálivka: 0,5 skleničky smetany, 2,5 skleničky masového vývaru, po 1 polévkové lžíci pšeničné mouky a másla.

Postup přípravy

Bílé zelí očistíme, vyřežeme košťály, uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozebereme na jednotlivé listy. Silné žilky vyřežeme. Maso umeleme, přidáme sypkou pšeničnou nebo rýžovou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Ukrajinský boršč a pampuškami

Ukrajinský boršč a pampuškami

Potřebné ingredience

300 g hovězího masa, 1 řepa, 400 g čerstvého zelí, 500 g brambor, 1 mrkev, petržel, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, 1/2 skleničky rajčatového protlaku nebo 4-5 čerstvých rajčat, 1 polévková lžíce mouky, 200 g tuku, 50 g vepřového sádla, 1/2 skleničky smetany, 1 polévková lžíce cukru, šťáva z poloviny citronu, kadeřavá petrželka, mletý pepř a červená paprika,bobkový list. Na panoušky: 360 g mouky, 3/4 skleničky mléka, 20 g cukru, 10 g droždí, 30 g rostlinného oleje, 3 stroužky česneku, 80 g kvasu na česnekovou zálivku.

Postup přípravy

Maso vaříme, až je měkké. Očištěnou a umytou řepu nakrájíme na nudličky, posypeme solí, pokapeme citronovou šťávou, vše promícháme, vložíme do kastrolu nebo na hlubokou pánev,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
ZAPEČENÉ RAJSKÉ TOUSTY

ZAPEČENÉ RAJSKÉ TOUSTY

Potřebné ingredience

1 VEKA NEBO BAGETA 8 VYZRÁLÝCH RAJČAT 2 VEJCE 2 LŽÍCE MÁSLA 1 CIBULE 100 dkg NASTROUHANÉHO SÝRA SŮL

Postup přípravy

TYTO TOUSTY VELICE RÁDA DOPORUČUJI. NAŠLA JSEM JE JEDNOU V ČASOPISE POŠLI RECEPT. JE TO ASI UŽ ROK, CO JSEM HO NAŠLA. DĚLÁM HO NA KAŽDOU OSLAVU, JE VELICE CHUTNÝ A JEDNODUCHÝ,…

Zobrazit více...

Kategorie