Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
dort pro syna

dort pro syna

Potřebné ingredience

třeba mramorový korpus - ten už zvládnu

Postup přípravy

Oslovuji tímto všechny zkušené i nezkušené pekařky a cukrářky. Nejsem ani jedno, spíše začínající nešika a chtěla bych udělat synovi na narozeniny dort. Uvažovala jsem buď o…

Zobrazit více...
DORTY
dort pro babi a dědu

dort pro babi a dědu

Potřebné ingredience

vše 2x, mramorový korpus podle popisu z MMB, marmeláda, krém světlý a tmavý, na dozdobení čokoládové srdíčka od Milky

Postup přípravy

Myslím, že to byl můj první a na dlouho poslední dort.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Babiččina velikonoční nádivka

Babiččina velikonoční nádivka

Potřebné ingredience

200 g vepřového ramínka 250 g hovězího nebo telecího masa 250 g uzeného masa 6 rohlíků 1/4 l vývaru z masa 6 vajec jarní bylinky mletý pepř, muškátový oříšek tuk na vymazání pekáčku

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem. Uvařené maso pokrájíme na kousky, přidáme namočené rohlíky, žloutky, posekané bylinky, okořeníme a osolíme. Nakonec do hmoty…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Velikonoční klobásová nádivka

Velikonoční klobásová nádivka

Potřebné ingredience

7 rohlíků 1/2 l vývaru z uzeného masa 200 g klobásy 200 g vařeného uzeného masa 1 menší pórek 6 až 7 vajec jarní bylinky mletý pepř, kmín, sůl tuk na vymazání pekáčku 2 nebo 3 vejce uvařená natvrdo

Postup přípravy

Rohlíky namočíme v uzeném vývaru, potom je vymačkáme, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu, umleté uzené maso, nadrobno pokrájený pórek, žloutky, nasekané bylinky, koření, sůl a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Hlavička ze tří druhů masa

Hlavička ze tří druhů masa

Potřebné ingredience

200 g uzené krkovice 200 g kuřecího masa 200 g vepřové plece 6 vajec sůl hrst mladých kopřiv svazek zelené petrželky 6 žemlí 120 ml mléka podle chuti pepř sůl špetku muškátového květu sádlo na vymaštění pekáče

Postup přípravy

Uzené a kuřecí maso uvaříme každé zvlášť doměkka. Vepřovou plec omyjeme, osolíme a upečeme. Maso dáme vychladnout a poté je nakrájíme na kostičky.

Omyté kopřivy a…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Kynutá velikonoční hlavička

Kynutá velikonoční hlavička

Potřebné ingredience

10 dva až tři dny starých rohlíků 10 vajec 1 kostku droždí 500 ml mléka česnek sůl, pepř, majoránku 125 g tuku typu Hera 600–900 g vařeného uzeného masa

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na plátky, mléko dáme vařit a přidáme do něj tuk. Horkým mlékem zalijeme rohlíky. Přidáme vejce, česnek, sůl, pepř, majoránku, rozdrobíme kostku droždí a vše…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Špenátový nákyp s uzeným masem

Špenátový nákyp s uzeným masem

Potřebné ingredience

1 balíček mraženého špenátu 200 g vařeného uzeného masa 2 polévkové lžíce másla 3 vejce 2 rohlíky 3 stroužky česneku špetku mletého pepře trochu mléka sůl, polévkové koření typu vegeta tuk na vymazání jemná strouhanka na vysypání zapékací misky nebo formy

Postup přípravy

Špenát podusíme. Rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme je v mléce. V misce utřeme máslo se žloutky a solí, přidáme vymačkané rohlíky, špenát, nadrobno pokrájené uzené maso,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zeleninová bábovka s bylinkami

Zeleninová bábovka s bylinkami

Potřebné ingredience

400 g brambor 200 g hrubé mouky 200 g polohrubé mouky 1 balíček sušeného droždí 3 vejce asi 300 ml zeleninového vývaru trochu pepře, drceného kmínu, vegety, podle chuti sůl 250 g listového špenátu nebo kapusty 250 g mrkve 100 g anglické slaniny petrželku, pažitku, libeček

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a prolisujeme. Z mouky, droždí, brambor, vajec, vývaru, koření a soli vypracujeme vláčné těsto a dáme je vykynout.

Špenát spaříme a…

Zobrazit více...

Kategorie