Kubasovi Mastňáci - přišel mi mailíkem
Potřebné ingredience
Ingredience: Špekáčky bez špeku nebo točeňák, cibule (vhodnější je žlutá nebo bílá, červená zase osvěží estetický dojem), česnek, voda, ocet, olej, cukr, sůl, hořčičné semínko, celý pepř, nové koření, koriandr, bobkový list.
Postup přípravy
Postup:
Točeňák svlékneme ze střívka (beztak je asi umělé) a nakrájíme na kolečka. Na kolečka nakrájíme také cibuli (spíš víc než míň). Na pětilitrovku Mastňáků je třeba…
Utopenci s worcesterem
Potřebné ingredience
Ingredience: 50 dkg kabanosu, buřtů nebo špekáčků 4 větší cibule Nálev: 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce kečupu, 8 lžic vody, 1/2 lžičky chilli, sůl a pepř, papriku
Postup přípravy
Příprava:
Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka. Narovnáme do sklenice (asi do poloviny), zalijeme nálevem. Zbylou uzeninu s cibulí lžící utlačíme, dolijeme nálevem a…
Rolované kuře
Potřebné ingredience
celé kuře 400g kuřecí svaloviny 200g špenátových listů 4 stroužky česneku sůl, pepř provensálské bylinky 100ml smetany papriková směs na grilování
Postup přípravy
Očištěné kuře rozsekněte na polovinu a vykostěte tak, aby jste zachovali v celku kůži. Kuře bez kostí položte na pracovní desku kůží dolů a svalovinu prořežte, aby se souměrně…
Maso dvou vůní a chutí
Potřebné ingredience
Pro čtyři osoby 400g kuřecích prsíček 1 vejce sůl, trochu glutasolu směs kari koření červenou papriku lžíci bramborového škrobu 400g vepřové kýty na řízky 1 vejce sůl, sladkou papriku stroužek česneku žlutou papriku lžíci bramborového škrobu olej na opékání masa 400g rýžových nudlí kousek pórku
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájejte na stejnoměrné kousky, osolte, okořeňte směsí kari koření a promíchejte spolu s vejcem a bramborovým škrobem. Stejně tak naložte i vepřové maso jen s jiným…
Křupavé kuřecí nudličky s glazovanou zeleninou
Potřebné ingredience
500 g kuřecích prsíček 1 vejce 40 g škrobové moučky kari koření, mletá paprika, sůl, olej na smažení Na glazovanou zeleninu: 500 g mražené zeleninové směsi olej, cukr, sůl ocet, lžička škrobové moučky (4 porce, 30 minut
Postup přípravy
Z kuřecích prsíček nakrájejte stejnoměrné nudličky. Vložte je do misky a přidejte vejce, škrobovou moučku, koření a sůl. Důkladně vše promíchejte a nechte odpočinout. Pak nudličky…
Francouzská cibulačka
Potřebné ingredience
300 g moravského uzeného 1000 g cibule máslo strouhaný eidam nebo cihla plechovka žampionů tavený smetanový sýr sůl pepř 2 ks toustového chleba nebo 4 krajíčky veky
Postup přípravy
Na másle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme a přidáme na kostičky pokrájené uzené maso. Zalijeme asi 1a1/2 litrem vody a vaříme tak dlouho, dokud není cibule měkká. Do…
Kuřecí polévka
Potřebné ingredience
čtvrtka kuřete 1 cibule česnek mletý pepř 150 g pórku 1/2 květák 1 kedlubna 2 mrkve 1 petržel 1/2 celeru petržel kudrnka zeleninové koření mletý zázvor
Postup přípravy
Čtvrtku kuřete společně se zeleninou a polévkovým kořením vložíme do studené vody a přivedeme k varu.
Vývar přecedíme, maso obereme, zeleninu nakrájíme a vložíme do vývaru.…
Francouzská cibulačka se sýrovou bagetou
Potřebné ingredience
250 g cibule 60 g sádla nebo oleje 100 g tvrdého sýra 100 g veky nebo bagety 30 g másla 600 ml vývaru 50 ml bílého vína, sůl, drcený pepř, mletý kmín provensálské koření, petrželová nať (4 porce, 15 minut
Postup přípravy
Na hrubší kolečka nebo měsíčky pokrájenou cibuli nejprve zprudka opékejte na tuku. Když se cibule začne opékat, zalijte ji bílým vínem a vzápětí horkým vývarem, přidejte koření a…
Sýrová polévka s křupinkami
Potřebné ingredience
200 g smetanového taveného sýra 150 g tvrdého sýra 400 ml mléka,150 ml smetany sůl, kopr, 100 g čerstvé papriky Na křupinky: 1 vejce 50 g hladké mouky, 20 g škrobové moučky 50 ml mléka sůl, hrubě mletý pepř, olej na smažení (4 porce, 20 minut)
Postup přípravy
V teplém mléce nechte rozpustit tavený sýr a nastrouhaný tvrdý sýr. Potom za stálého míchání přiveďte k varu. Podle chuti sýru polévku osolte, přivoňte posekaným koprem a nakonec…
Cibulová polévka s taštičkami a nivou
Potřebné ingredience
100 g hladké mouky 100 g másla 400 g cibule 2000 ml zeleninového vývaru 200 ml bílého vína 100 ml smetany sůl, bílý pepř 200 g sýru niva 1 plát listové těsta 1 vejce
Postup přípravy
Na másle orestujeme cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, kterou zalijeme vínem a vývarem. Osolíme, opepříme a nakonec zjemníme smetanou.
Z listového těsta pomocí…