Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Jáhelné placky se zeleninou

Jáhelné placky se zeleninou

Potřebné ingredience

Uvařené jáhly, 1 velká mrkev, kousek celeru, 2 lžíce ovesných vloček, majoránka, pohanková nebo špaldová krupice, rýžová, jahelná nebo kukuřičná instantní kaše bez příchuti (ze zdravé výživy), sůl, würzl

Postup přípravy

Uvařené jáhly (asi tak střední miska, odhaduji cca 400g uvařených) smícháme s jemně nastrouhanou mrkví a celerem, dochutíme würzlem (sušený biobujón, mají i v DM), vločkami,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Semínková margarita

Semínková margarita

Potřebné ingredience

Těsto: 250ml mléka, 50g oleje, 250g hladké mouky, 150g celozrnné mouky špaldové nebo pšeničné, 50g kukuřičné mouky, 50g ovesných vloček, 10g medu, 1/2 lžičky soli, 2 lžičky sušeného droždí, pravá vanilka, citronová kůra, Na potření 1 vejce, na posypání mák, sezam, slunečnice, lněné semínko, dýňové semínko

Postup přípravy

Tento recept je inspirován podobným receptem z knihy Pavly Momčilové "Domácí pekárna", trochu jsem si ho upravila :-)

Všechny přísady na těsto vložíme do pekárny a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečená polenta s olivami a bylinkami

Zapečená polenta s olivami a bylinkami

Potřebné ingredience

Polenta (kukuřičná krupice), voda, sůl, olivový olej, máslo, pórek, bylinky (bazalka, oregano, tymián...), černé olivy

Postup přípravy

Toto je výborná příloha k masu nebo zelenině, v létě super ke grilování :-)

Uvaříme polentu (kukuřičná kaše) dle návodu, prodává se buď instantní (ta je hotová za 1 min)…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Osvěžující citrónový páj

Osvěžující citrónový páj

Potřebné ingredience

Těsto: 250g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva (já použivám vinný kámen), 125g másla nebo Hery, 1 celé vejce, pravá vanilka, citronová kůra z biocitronu, 40g cukru (může být třtinový) Náplň: 1 vanilkový puding (používám bio z DM nebo Amylon), 0,5 l vody, 1 bio vanilkový cukr, 2 vejce, šťáva a kůra z biocitronu, 2 lžíce cukru

Postup přípravy

Nejdříve vypracujeme těsto (je to vlastně klasické linecké), necháme v lednici odležet nejmíň hodinu, ale klidně i přes noc.
Odleželé těsto natlačíme do formy na páj nebo jiné…

Zobrazit více...

Kategorie