Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
+++ Kapustové smažené rolky +++

+++ Kapustové smažené rolky +++

Potřebné ingredience

Kapusta, šunka, sýr, trojobal (hladká mouka, vejce,strouhanka),sůl, párátka nebo jehly.

Postup přípravy

Kapustu rozebereme na listy, dáme do hrnce s vodou a necháme povařit než změknou. Poté scedíme a listy rozložíme na prkýnko nebo prac. desku. Listy trochu naklepeme paličkou,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
***Brambory plněné mletým masem***

***Brambory plněné mletým masem***

Potřebné ingredience

10 větších brambor, mleté maso (kupuji to, co mají v penny ve vaničce), 1 cibule, grilovací koření, kečup, olej, sýr na posypání.

Postup přípravy

Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, ochutíme gril. kořením a přidáme trošku kečupu a opečeme. Brambory omyjeme, seřízneme vršky a vydlabeme,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Jednoduché topinky

Jednoduché topinky

Potřebné ingredience

10 dkg salámu (junior nebo nějaký podobný), krajíce chleba, plátkový nebo strouhaný sýr, vejce, pepř, sůl, olej.

Postup přípravy

V misce rozšleháme vejce, přidáme sůl a pepř. Krajíce chleba namočíme po obou stranách v rozšlehaném vejci. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej a do rozpáleného oleje položíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ňamina z listového těsta***mooooooc dobré***

Ňamina z listového těsta***mooooooc dobré***

Potřebné ingredience

2 balení listového těsta, 1 a 1/2 balíčku piškotů,2 vanilkové pudingy, 0,8 litrů mléka,1 sklenice strouhaných jablek, čokoláda na polevu nebo čokoládová poleva od Dr. Oetkera.

Postup přípravy

1 ks listového těsta vyválíme na velký plát, který vložíme na pomokřený plech. Celou plochu listového těsta obložíme piškoty. Dle návodu uvaříme pudingy, ale použijeme pouze 0,8…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pečené kuře na česneku se smetanou a sýrem

Pečené kuře na česneku se smetanou a sýrem

Potřebné ingredience

1 kuře, 1 palička česneku, strouhaný sýr (eidem), trošku másla a grilovací koření.

Postup přípravy

Kuře rozdělíme na 4 porce, okořeníme a dáme do máslem vymazaného pekáčku. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky,které poklademe na porce kuřete, posypeme strouhaným sýrem,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotletky (krkovička)

Zapečené kotletky (krkovička)

Potřebné ingredience

Asi 1 kg brambor, 3-4 plátky kotlet ( já dávám krkovičku, je šťavnatější), grilovací koření, sýr niva a smetana, máslo na vymazání pekáče.

Postup přípravy

Maso naklepeme, okořeníme a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Brambory (syrové) oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Do vymazaného pekáče vrstvíme plátky brambor, na ně…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Sušenky z ovesných vloček

Sušenky z ovesných vloček

Potřebné ingredience

1/2 hrnku másla, 1 šálek cukru, 1 šálek ovesných vloček, 1/2 šálku rozinek, 1 vejce, 1 šálek hladké mouky, 1/2 lžíčky skořice, 1/4 lžičky soli, 1/2 lžičky jedlé sody, 1 lžička vanilkové příchutě.

Postup přípravy

Vše smícháme a tvarujeme kuličky, které pomocí dna skleničky namočené v cukru tvarujeme placičky. Pečeme ve troubě asi na 180°C. Pozor, musí se to hlídat, je to hned upečené.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Smažené olomoucké syrečky s uherákem

Smažené olomoucké syrečky s uherákem

Potřebné ingredience

Olomoucké syrečky, uherák, olej, mouka, vejce strouhanka.

Postup přípravy

Olomoucký syreček vložíme mezi 2 kolečka uheráku, obalíme v trojobalu ( mouka, vejce, strouhanka) a smažíme na rozpáleném oleji. Sice pak trošku zapáchá byt, ale mužským to chutná…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Rajčata plněná francouzským salátem

Rajčata plněná francouzským salátem

Potřebné ingredience

Menší rajčata (dle počtu osob), 4 brambory, 1 mrkev, kousek celeru, 2 lžíce hrášku, 1 okurka (sterilovaná), 1-2 lžíce majonézy, trošku octa, sůl, pepř, petřželka na ozdobení.

Postup přípravy

Brambory, mrkev a celer uvaříme do měkka. Mezitím si seřízneme vršky rajčat a vnitřky vydlabeme. Uvařenou zeleninu oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky, dáme do misky,…

Zobrazit více...

Kategorie