Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Moooc dobré zapečené brambory

Moooc dobré zapečené brambory

Potřebné ingredience

brambory, salám či klobása, zelenina(mrkev, hrášek, kukuřice), 2 vajíčka, mléko, sůl, pepř, grilovací koření, koření na pizzu

Postup přípravy

Oloupané brambory a salám nakrájíme na menší kostky a dáme do olejem vymazané zapékací misky. Přidáme zeleninu a promícháme, osolíme, opepříme, čaj.lžičku grilovacího koření a čaj…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Tuňákový s rajčaty a mozzarellou

Tuňákový s rajčaty a mozzarellou

Potřebné ingredience

vanička cherry rajčátek, konzerva tuňáka, oliv. olej tak 3 lžičky, bazalka, sůl

Postup přípravy

Rajčátka pokrájíme na půlky či čtvrtky a mozzarellu na malé kostky, přidáme olej, lžičku bazalky, sůl a zamícháme, nakonec přidáme tuňáka a zamícháme, necháme chvíli v lednici a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pažitková pomazánka od mamky

Pažitková pomazánka od mamky

Potřebné ingredience

vanička tvarohu, zakysaná smetana, sůl, na jemno pokrájená pažitka

Postup přípravy

Vše smícháme a mažeme na chlebík, moje dětičky jí milují :-). Dnes jsme si připravili na zahradě:-)

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Tuňákové špagety - mé nejoblíbenější a jednoduché

Tuňákové špagety - mé nejoblíbenější a jednoduché

Potřebné ingredience

balíček špaget, 2 konzervy tuňáka drceného ve vlastní šťávě, cibule, cca 20dkg nivy i více, smetana, bazalka- 1 čajová lžička, možná někdo sůl

Postup přípravy

Špagety uvaříme. Na oleji si zpěníme najemno nakrájenou cibulku, přidáme slitého tuňáka, bazalku, nastrouhanou nivu, necháme prohřát.....zalijeme smetanou, opět necháme prohřát a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené file (PANGAS) se zeleninou a sýrem

Zapečené file (PANGAS) se zeleninou a sýrem

Potřebné ingredience

filety z Tresky nebo Pangase, zeleninové lečo-sklenička nebo jakákoliv zelenina i syrová, 20dkg eidamu, smetana, koření na grilované raby s citronem nebo koření na ryby, citronová šťáva(nemusí být), sůl

Postup přípravy

Rybu necháme rozmrazit a okapat. Poklademe do pekáčku vedele sebe, osolíme, okořeníme a pokapeme citr. šťávou. Ze zeleninového leča slijeme nálev a lečo poklademe na ryby,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Friko od babičky - když nevím co s vajíčky

Friko od babičky - když nevím co s vajíčky

Potřebné ingredience

brambory, nové koření, celý pepř, bobkový list, špetka tymiánu, sůl, kmín, ocet, hladká mouka, mléko, smetana, uvařená vajíčka cca 4

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit, přidáme bobk. list, celý pepř, nové koření, sůl, kmín a špetku tymiánu, necháme chvíli vařit cca 8 minut, poté přidáme ocet cca 5 lžic.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Verunky maso-zeleninový závin - výborný

Verunky maso-zeleninový závin - výborný

Potřebné ingredience

400g mletého masa 1 listové těsto 1cibule 2 vejce jakákoliv zelenina (já pužívám mraženou zel.mrkev, hrášek, kukuřice) 20dkg sýru (niva nebo eidam) sůl, pepř, koření na pizzu olej

Postup přípravy

Na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme, trochu podlejeme a dusíme cca 10min. Potom přidáme zeleninu, sůl, pepř, 2-3 lžičky koření a dál dusíme opět…

Zobrazit více...

Kategorie