Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
Špagety

Špagety

Potřebné ingredience

mleté maso /míchané, hovězí nebo krůtí, ne jen vepřové/ cca 750 g
2 větší cibule
0,5 kg čerstvých rajčat
1 plechovka krájených rajčat např.valfruta, tesco apd.
1 velká paprika /je jedno která barva/
1 sáček zelených oliv popř.podle chuti i více
kečup /já používám Heinz, lze použít i jiný nepříliš sladký kečup/
1 palička česneku
olej
sůl
oregáno

špagety

strouhaný sýr /výborný je uzený/

Postup přípravy

Já vařím maso ve Woku nebo jiné teflonové hluboké pánvy. V pánvy rozpálíme oliv.olej a na něj dáme 2 nahrubo nakrájené cibule, necháme zesklovatět a přidáme osolené mleté maso,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Marocké kuře na citronech

Marocké kuře na citronech

Potřebné ingredience

týden naložené nasolené čtvrtky ze 2 citronů
kuře-čtvrtky, paličky, řízky apd. nebo celé rozporcované kuře-cca 1 kg,
sůl,
pepř,
olej,
2-3cibule,
jíška/osobně používám hotovou knorr/,
olivy-zelené cca 120-200g
petrželka /nať/

příloha-hranolky nebo čerstvá bageta

Postup přípravy

Citrony-citrony rozpůlíme po délce a pak jakoby ještě jednou, ale nedořízneme a řez naplníme solí-všechny naskládáme do lahve, ideální je, aby byla plná a celé uložíme na 1-2…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Marocké hovězí se sušenýma švestkama

Marocké hovězí se sušenýma švestkama

Potřebné ingredience

olej1 kg hovězí kližky popř.jiné hovězí jako na guláš,2-3 střední cibule,sůl,pepř,římský kmín /k dostání v Carrefouru apd./,sušené švestky-150-200g,cukr,vejce2ks,čerstvá bageta

Postup přípravy

Na cca 2 lžících oleje necháme zpěnit jemně nakrájené cibule, přidáme cca 1 lžičku římského kmínu, necháme zesklovatět, podlejeme vodou a přidáme maso nakrájené na kousky cca 3…

Zobrazit více...

Kategorie