Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Žemlové knedlíky

Žemlové knedlíky

Potřebné ingredience

9 housek, 3 vejce, 350 ml mléka, 50 g hrubé mouky, sekaná petrželka, sůl

Postup přípravy

Nakrájíme 9 housek na kostičky (já používám den staré, pokud mám).
Oddělíme žloutky a bílky. Bílky osolíme a ušleháme v tuhý sníh.
Ze žloutků, mléka, hrubé mouky, 3 lžic…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ananasová bábovka s mákem podle Petry ID 102082

Ananasová bábovka s mákem podle Petry ID 102082

Potřebné ingredience

Já jsem pouze místo hladké použila polohrubou mouku.

Postup přípravy

Postup uveden u Petry ID 102082.
Já jsem použila místo hladké polohrubou mouku.
Bábovka je vláčná, žádná sušina:-)

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky z listového těsta plněné mletým hovězím masem

Rohlíky z listového těsta plněné mletým hovězím masem

Potřebné ingredience

1 balení listového těsta,
mleté hovězí maso, 1 vejce, strouhanku, sůl, pepř, cibuli, česnek, saturejka, kmín, hrubá sůl

Postup přípravy

1 balení listového těsta rozdělíme na 8 dílků - samozřejmě kdo chce rohlíky větší, dělí na méně dílků
Každý dílek rozválíme na tenkou oválnou placku.

Náplň: mleté hovězí…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát z marinovaného zelí

Salát z marinovaného zelí

Potřebné ingredience

Marinované zelí, papriky zelená + červená, cibulka s natí/pórek, polévková lžíce oleje, sůl, chili, cukr, citronek/ocet, jablko se slupkou - lze použít křen

Postup přípravy

Marinované zelí, papriky nakrájíme na kostičky, nakrájíme cibulku s natí/pórek, přidáme lžíci oleje, přisolíme, chili, přisladíme, přikyselíme podle chuti. Jablko se slupkou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Libušské závitky

Libušské závitky

Potřebné ingredience

Vepřová kýta (nemusí být, stačí plecko), vejce na tvrdo, česnek, sůl, kari, cibule, smetana hladká mouka

Postup přípravy

Nemusí být vepřová kýty, stačí plecko - nakrájet na plátky, naklepat, posolit, počesnekovat, posypat pořádně kari, zabalit celé vejce oloupané. Na oleji osmahnout do zlatova…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Mrkev + brambory

Mrkev + brambory

Potřebné ingredience

Mrkev, brambory, cibule, sůl, pepř, cukr, hladká mouka

Postup přípravy

Cibulku osmažíme do růžova, na ni vložíme nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme, přisladíme a dáme dusit. Když je mrkev poloměkká, vložíme na kostičky nakrájené brambory - dále…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Tortily

Tortily

Potřebné ingredience

Tortily: hladká mouka, 2 vejce, mléko, sůl, chilli
Náplň: mleté maso, česnek, cibule, kmín, sůl
Zelenina: pórek, paprika, rajčata, česnek, sůl, chilli/sojovka

Postup přípravy

Těsto jako na palačinky z hladké kukuřičné mouky - lze i hladká. Do těsta se přidá trochu chilli, osolíme, trošičku cukru - lze zakvedlat do vody, nikoli do mléka. Tortily děláme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná + karbanátky se zeleninou

Sekaná + karbanátky se zeleninou

Potřebné ingredience

3/4 kg mletého masa, 250 g strouhanky nebo i víc, balíček zmrazené zeleniny, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, sůl, bílý pepř, sladká paprika, cibule

Postup přípravy

3/4 kg mletého masa, 250 g strouhanky nebo i víc, zmrzlou zeleninu - lze dát nerozmraženou (pustí šťávu, tak lze víc strouhanky, aby to drželo) - zeleninu lze víc okořenit, 2…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstovinový salát

Těstovinový salát

Potřebné ingredience

Bezvaječná kolínka, 1/2 kuřete, 150 g tvrdého sýra, mochovská/jarní směs, pórek/cibule, 1 syrová paprika červená/žlutá, 2 polévkové lžíce oleje/majolka, 1/2 kávové lžičky bílého pepře, 2 pol. lžíce cukru nejlépe moučkového, cůl, citrónová šťáva, event. na kostičky nakrájené jablko

Postup přípravy

Uvaříme kolínka - necháme vychladnout. Nakrájíme na kostičky dušené/pečené/vařené maso z 1/2 kuřete. Zvlášť uvaříme mochovskou/jarní směs - uvaříme do křupava, tj. cca 5 minut -…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře pečené jako bažant

Kuře pečené jako bažant

Potřebné ingredience

Kuře, slanina, máslo, sůl, cibule, celý pepř, celé nové koření, bobkový list, jakovec, hladká mouka.

Postup přípravy

Kuře rozdělíme na čtvrtky, porce prošpikujeme slaninou, pak osolíme a opečeme na másle do zlatova. Opečené porce dáme stranou, ke zbylému tuku přidáme kostičky slaniny a do růžova…

Zobrazit více...

Kategorie