Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

Potřebné ingredience

* 150 g hladké mouky * 1/2 lžičky soli * 1 lžičku prášku do pečiva * 70 g másla * 70 g arašídového másla * 80g krystalového cukru * 90 g přírodního krupicového cukru * 1 sáček vanilinového cukru * 1 vejce

Postup přípravy

Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru; přidejte vejce. Pak ke směsi vsypte mouku s práškem…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius (filé) na víně s paprikou

Pangasius (filé) na víně s paprikou

Potřebné ingredience

2 dcl bílého vína, 1kg Pangasiuse (filé nebo jakákoliv ryba podle chuti), 2dcl vody,2 smetany ke šlehání, 2 čerstvé červené nebo oranžové papriky, sůl, solamyl

Postup přípravy

Papriku si nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce (nebo pekáčku) zalijeme 2dcl bílého vína a 1-2dcl vody. Vše vaříme nebo dusíme v troubě až je paprika měkoučká, přilijeme…

Zobrazit více...
DORTY
NEJÚŽASNĚJŠÍ OŘÍŠKOVÝ DORT

NEJÚŽASNĚJŠÍ OŘÍŠKOVÝ DORT

Potřebné ingredience

6x vejce, 150g cukru, 2x vanilkový cukr, špetka soli, 1/2 mleté skořice, 1 vrchovatou lžíci hladké mouky s 1 rovnou lžičkou prášku do pečiva, 250g mletých lískových jader, 750 ml smetany ke šlehání, 1 lžička cukru, 3 balíčky ztužovače, 100g čokolády, 2x banán

Postup přípravy

6 vajec šleháme šlehačem 1 minutu do pěny, smícháme 150g cukru, 1bal. vanilk.cukru, sůl a 1/2 lžičky mleté skořice - během další 1 minuty vsypeme do vaječného krému. Pak ještě asi…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Senzační mrková pomazánka s cottage sýrem

Senzační mrková pomazánka s cottage sýrem

Potřebné ingredience

2 středně velké mrkve, 1 cottage sýr, 1x lučinu nebo 1/2 pomazánkového másla, příp. sůl (já nedávala nechyběla mi tam)

Postup přípravy

Mrkve očistíme a nastrouháme na jemno, přidáme cottage a lučinu. Promícháme a hotovo - kdo chce může ještě přisolit nebo můžete přidat i 1 lžíci tatarky. Je to rychlovka a mňamka.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečené brambory s cuketou, rajčaty a bešamelem

Zapečené brambory s cuketou, rajčaty a bešamelem

Potřebné ingredience

Brambory, cuketa, rajčata, máslo, mléko, hladká mouka, sůl, muškátový oříšek, podravka

Postup přípravy

Brambory očistíme a nakrájíme na kolečka. Dáme je povařit (do poloměkka). Mezitím si uvaříme bešamel - zpěníme máslo (případně olej) s moukou a zalijeme mlékem (kdo chce může…

Zobrazit více...
DORTY
Můj první potahovaný dort

Můj první potahovaný dort

Potřebné ingredience

Korpus jsem dělala mramorový od p.Dáši a potahovala jsem to hmotou z Marshmellow.

Postup přípravy

Jo patlala jsem se s růžičkama a nakonec mi manžel řekl ať je tam nedávám, že to je hezčí bez nich, tak jsem jen vykrojila kytičky (to bylo už jen tak že mi zbyla hmota) a to se…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Květákové placky

Květákové placky

Potřebné ingredience

1 středně velký květák,150 g tvrdého sýra,150 g šunky (nebo jakékoliv uzeniny podle chuti),2x vejce,hladká mouka, petrželová nať, sůl, olej na smažení

Postup přípravy

Květák uvaříme v osolené vodě do měkka, pak jej scedíme. Dáme ho do mísy, kde ho šťouchadlem na brambory "rozšťoucháme". Nakrájíme si sýr na malé kostičky, šunku (já…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Potřebné ingredience

2 mrkve,3 brambory,1 petržel,hl.mouka,máslo,hrášek,petrželová nať,sůl

Postup přípravy

Oškrabeme mrkev, brambory a petržel a nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozpustíme máslo, na máslo vsypeme mrkev a petržel a smažíme tak 4-5 minut, až mrkvička lehce zkaramelizuje…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
ZAPEČENÉ SMETANOVÉ BRAMBORY (z Apetitu)

ZAPEČENÉ SMETANOVÉ BRAMBORY (z Apetitu)

Potřebné ingredience

* 450 g pevných brambor, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
* 1 lžíci olivového oleje + ještě trochu na zakapání
* 200 g brokolice, rozebrané na co nejmenší růžičky
* 50 g hladké mouky
* 600 ml mléka
* 250 g filé z lososa bez kůže
* 250 g filé z tresky bez kůže
* 3 lžíce nasekané petrželky
* jemně nastrouhanou kůru z poloviny citronu
* sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

Odzkoušeno - jiné už ani neděláme

1. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Vymastěte zapékací fomu o objemu 1,8 l. Brambory tři minuty…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skořicová buchta s čokoládou a oříšky z Apetitu (lehce upraveno)

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky z Apetitu (lehce…

Potřebné ingredience

* 180 g másla pokojové teploty, nakrájeného na kousky
* 125 g přírodního krupicového cukru
* 180 g hladké mouky
* 3 velká vejce
* 3 lžíce mléka
* 1 lžičku prášku do pečiva


****NA POSYPÁNÍ:

* 100 g čokolády na vaření (ideálně se 70% obsahem kakaové hmoty), nahrubo nasekané
* 1 lžičku mleté skořice
* 50 g přírodního krupicového cukru
* 80 g sekaných oříšků (třeba lískových nebo pistácií), případně mandlí – klidně i ve směsi

Postup přípravy

Odzkoušeno

1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto…

Zobrazit více...

Kategorie