Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
TAŠTIČKY S TVAROHEM:

TAŠTIČKY S TVAROHEM:

Potřebné ingredience

250g polohrubé mouky, sůl, 150ml mléka, 250g měkkého tvarohu, 50g moučkového cukru, rozinky, vejce

Postup přípravy

Na vále zpracujte na vláčné těsto 250 g polohrubé mouky se špetkou soli a 150 ml vlažného mléka. Zabalte je a nechte půl hodiny odpočinout. Utřete 250 g měkkého tvarohu s 50 g…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLEČNÉ KNEDLÍKY:

JABLEČNÉ KNEDLÍKY:

Potřebné ingredience

Tvarohové těsto ( viz výše), asi 5 větších jablek, citrónová šťáva, 1 kostka tvrdého tvarohu na strouhání,moučkový cukr a mletá skořice na posypání, rozpuštěné máslo na přelití, sůl.

Postup přípravy

Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme i se slupkou na malé kousky a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Do každého kousku těsta zabalíme několik kousků jablek,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TVAROHOVÉ TĚSTO:

TVAROHOVÉ TĚSTO:

Potřebné ingredience

350 g polohrubé mouky, 250 g měkkého tučného tvarohu, 1 vejce, špetka soli, mouka na vál.

Postup přípravy

Tvaroh rozmícháme s vejcem a postupně přidáváme mouku se špetkou soli. Vypracujeme vláčné těsto.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
OVOCNÉ TVAROHOVÉ KNEDLÍKY:

OVOCNÉ TVAROHOVÉ KNEDLÍKY:

Potřebné ingredience

500 g tvarohu, 5 lžic hrubé mouky, 6 lžic strouhanky, 50 g másla, 3 vejce, sůl.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, vyválíme váleček a odkrajujeme kousky těsta. Tvarujeme placičky, do kterých balíme čerstvé nebo kompotované ovoce (meruňky, jahody). Vaříme v osolené vodě asi…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
TVAROHOVÉ TYČINKY:

TVAROHOVÉ TYČINKY:

Potřebné ingredience

200 g hladké mouky, 200 g tuku, 200 g polotučného tvarohu

Postup přípravy

. Vypracujeme hladké těsto, rozválíme a rádýlkem nebo nožem nakrájíme na tyčinky. Potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme solí, kmínem, sezamovým semínkem, strouhaným sýrem. Upečeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtový koláč s ovocem

Jogurtový koláč s ovocem

Potřebné ingredience

500g bílého jogurtu 2 vejce 200g polohrubé mouky 150g krupicového cukru 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr asi 400g ovoce

Postup přípravy

drobenka: cukr krupice, polohrubá mouka, studené máslo nakrájené na kostičky

Troubu předehřejte na 150-160°C. V míse smíchejte jogurt s vejci, moukou, cukrem, práškem a…

Zobrazit více...

Kategorie