Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
FAZOLOVÁ POLÉVKA s cuketou a pórkem

FAZOLOVÁ POLÉVKA s cuketou a pórkem

Potřebné ingredience

Ingredince pro 3 osoby: 6-7 PL uvařených fazolí (nebo 1 konzerva) 1 větší brambora ( nebo 2 menší), 1 větší cuketa (nebo 2 menší), 1 rajče, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 mrkev, 1 pórek, majoránka (nejlépe pár čerstvých lístečků), petrželová nať, popřípadě 2-3 PL předem uvařených drobných těstovin.

Postup přípravy

Postup práce:

Do osolené vody dáme vařit oloupanou bramboru vcelku, přidáme na kostičky nakrájenou karotku, celer, pórek, cuketu i rajčátko.
V polovině času varu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Dobrý bramborový guláš se smetanou-podle Moni

Dobrý bramborový guláš se smetanou-podle Moni

Potřebné ingredience

uzenina (větší klobáska, točený salám, párky, buřty - co kdo rád), 6 větších brambo, 2 střední cibul, olej, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, sladká mletá paprika, pálivá mletá paprika, majoránka, 250 ml smetany na vaření, hladká mouka

Postup přípravy

Uzeninu nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky.Cibulku oloupeme a nakrájíme si nadrobno.

Ve větším hrnci na oleji zpěníme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník s tvarohovou náplní

Perník s tvarohovou náplní

Potřebné ingredience

Korpus: 400 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do perníku, 170 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 PL kakaa, 1 PL medu, 5 PL oleje, 1 vejce, 350 ml mléka. Náplň: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 200 g malin, 3 želatinové plátky. Dále: 2 PL malinové marmelády, 100 g hořké čokolády, malý kousek 100% tuku.

Postup přípravy

Prosátou mouku smícháme s práškem, cukry a kakaem. Do směsi přidáme vejce, med, olej a vlažné mléko. Vše jen dobře zamícháme a nalijeme na plech 24 x 30 cm s pečícím papírem.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
čokoládovýdort s jahodami

čokoládovýdort s jahodami

Potřebné ingredience

255g hladké mouky\r\nprášek do pečiva\r\n20 g kakaa\r\nšpetka jedlé sody a soli\r\n350g krupicového cukru\r\n3 velké vejce\r\n175 ml slunečnicového oleje\r\n175 ml mléka\r\nna krém :\r\n500 g maskarpone\r\n3 šlehačky ke šlehání 33%\r\n4 vanilkové cukry\r\nna ozdobu:\r\n trubičky 4 balení\r\njahody\r\nčokoládové bonbony

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180°C, u plynové na stupeň 4. KORPUS: Do mísy nasypte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl. Vmíchejte cukr. Našlehejte vejce s olejem a mlékem, zalijte…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký koláč s tvarohem

Křehký koláč s tvarohem

Potřebné ingredience

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 250 g másla nebo Hery, 200 g cukru moučka, 1 prášek do pečiva, 2 vejce. Náplň: 500 ml mléka, 2 vanilkové pudinkové prášky, 150 g cukru moučka, 1 kg tvarohu, šťáva z ½ citronu, 4 vejce.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme půl hodiny v ledničce odpočinout.
Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švestkový koláč

Švestkový koláč

Potřebné ingredience

1 hrnek polohrubé mouky, 1 zakysaná smetana, 1/4 - 1/2 hrnku cukru krupice ( my máme raději sladší a také záleží, jak jsou švestky kyselé ), 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 5 lžic rozpuštěného másla, 2 vejce + žmolenka :-)

Postup přípravy

Mouku smícháme se zakysanou smetanou a přidáme postupně další přísady. Vznikne nám těsto, které poté rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Navrch dáme přepůlené a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč

Jablkový koláč

Potřebné ingredience

250 g másla nebo Hery ( já mám raději máslo :-) ), 250 g hladké mouky, 1 vejce, 1 lžíce octa, jablka, rozinky, 2 - 4 lžíce cukru krystal, 1/4 lžíce skořice

Postup přípravy

Máslo nakrájíme na kousky, spojíme s hladkou moukou do drobenky, pak přidáme vejce a ocet a uděláme těsto. Necháme chvíli odpočinout a poté rozdělíme na 2 půlky a rozválíme.
1…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohovo-jablečný koláč z listového těsta

Tvarohovo-jablečný koláč z listového těsta

Potřebné ingredience

Listové těsto 1 balení, 1 polotučný tvaroh, 1 až 2 vejce, cukr moučka, rozinky, jablka na plátky, skořicový cukr, javorový sirup, rozpuštěné máslo na potření.\r\n\r\nRozpis na 6 až 8 formiček.

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme, podle velikosti formiček na koláčky z něj vyřízneme (vystřihneme) kolečka. \r\nVejce rozdělíme na žloutek a bílek. Z bílku ušleháme pevný sníh. Smícháme…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
TĚSTOVINY ZAPÉKANÉ V PLÁTCÍCH grilovaného lilku

TĚSTOVINY ZAPÉKANÉ V PLÁTCÍCH grilovaného lilku

Potřebné ingredience

Ingredience pro 4 osoby: 350 g nevařených suchých těstovin (jakékoliv), 2 velké, čerstvé, lesklé lilky s tuhou dužinou, 300 g mletého masa, 1 deci bílého suchého vína, 1 mozzarellu (nebo jiný měkčí sýr-výborný je zauzený), 50 g strouhaného parmezánu (do těstovin), 2 PL parmezánu (1 PL do mletého masa a 1 PL na posypání), 500 g rajčatové šťávy, 1-2 PL strouhanky (do mletého masa), 3 stroužky česneku (z toho 2 vcelku, které po vydušení vyhodíme), 1 malé vejce (do mletého masa), sůl, petržel, bazalka.

Postup přípravy

Postup práce v následujících bodech:

1-Lilky nakrájíme na plátky, ogrilujeme na pánvičce, jemně osolíme a dáme bokem.

2-V misce osolíme 150 g mletého masa, které…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohovo-dýňový drobenkový koláč

Tvarohovo-dýňový drobenkový koláč

Potřebné ingredience

Základ receptu jsem našla na netu, trochu upravila, množství je na klasický velký hluboký pekáč. Fakt vynikající, vláčný a co víc - dýni v něm nepozná ani její velký odpůrce!

Postup přípravy

Rozvar:
dužina z oloupané dýně cca 2kg
oloupaná jablka cca 1kg
cukr dle chuti - dávám asi 5 lžic třtinového cukru
2 tvarohy - 2x 250 g
citrónová šťáva z půlky…

Zobrazit více...

Kategorie