Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
BUBLANINA JAKO VÁNEK

BUBLANINA JAKO VÁNEK

Potřebné ingredience

200g krystalu, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 100ml horké vody, 100ml oleje, 1 prášek do pečiva, 200g hladké mouky, špetka soli

Postup přípravy

Žloutky ušlehat s cukrem do husté pěny, přidat vodu, olej a mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmíchat sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli. Nalít do malého pekáčku (já mám…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PÍSKOVÁ BUBLANINA

PÍSKOVÁ BUBLANINA

Potřebné ingredience

200g cukru písek 1dcl vody 1dcl oleje 1vancukr 1prdopeč 200g hladké mouky 4vejce

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem přidáme vodu a olej prosátou mouku s prdopeč a nakonec sníh. Tenhle recept ja dělám na dortovy korpus a je nejlepší co jsem kdy jedla .

Zobrazit více...
DORTY
Bruselský dort

Bruselský dort

Potřebné ingredience

3 vejce ,10dkg cukru 4-6PL vody ,10dkg hladké mouky a 5dkg bramborového škrobu Krém: 3/4L mléka 4 vanilkovými pudinky. 3PL moučkového cukru. 3/4 másla s cukr podle chuti vaječný koňak(rum), 2 šlehačky 2 ztužovači . 1 šlehačka nebo zakysané smetana dosladíte podle chuti, mandarinky

Postup přípravy

Piškot: 3 bílky dám šlehat s 10dkg cukru 10-15 minut a do tuhého sněhu zašlehám po jednom žloutky. Dále 4-6PL vody (uvidíte, těsto nemá být moc tuhé) a 10dkg hladké mouky a 5dkg…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Poctivá fazolačka

Poctivá fazolačka

Potřebné ingredience

250 g barevných fazolí 1 větší cibule 3-4 brambory 1-2 klobásy 1 lžíce sádla mletá paprika 2 lžíce hladké mouky mletý kmín bobkový list 4 kuličky nového koření sůl pepř špetka majoránky

Postup přípravy

Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den ji v téže vodě s bobkovým listem a novým kořením uvaříme do měkka. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Houbová omáčka z pomazánkového másla

Houbová omáčka z pomazánkového másla

Potřebné ingredience

4-5 hrstí sušených hub 4-5 lžic jemně strouhaného celeru 150-200 g pomazánkového másla (bez příchutě) 1 cibule 1 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky cca 2 hrnky vývaru 4-5 kuliček nového koření 1 bobkový list sůl bílý pepř

Postup přípravy

Houby hodinu předem namočíme do mléka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpuštěném másle. Přidáme celer a koření s listem. Chvíli restujeme, až se vše rozvoní a zasypeme plnou…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
RIZOTO

RIZOTO

Potřebné ingredience

500g mletého vepřového masa 4 sáčky rýže / nebo 400g dlouhozrnné rýže / 1 cibule 1 lžíce sádla 1 lžíce rajčatového protlaku 1 lžíce červené papriky 1 menší stroužek česneku 1 sáček mražené zeleniny /mrkev, hrášek, kukuřice/ 1 malý konzervovaný hrášek cca 250ml vývaru sůl, pepř strouhaný sýr na posypání

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a ve větším hrnci ji na rozehřátém sádle necháme zesklovatět. Přihodíme mleté maso a restujeme. Maso pustí šťávu, kterou za pravidelného míchání…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní vepřová směs na bramboráku

Pikantní vepřová směs na bramboráku

Potřebné ingredience

300 g vepřové kýty 1 větší cibuli 1 červenou kapii 1 žlutou kapii 1 malý protlak 2 stroužky česneku 1 lžička solamylu 1 chilli paprička 1 lžička cukru 2 žampiony sůl pepř worchester olej Na bramboráky 4 větší brambory 1 vejce 2 stroužky česneku polohrubá mouka sůl, pepř, majoránka olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na drobné nudličky, přidáme pepř, worchestr a solamyl. Dáme odpočinout do chladu. Všechnu zeleninu si nakrájíme na menší kousky. Na rozpálenou pánev dáme olej a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Plzeňská topinka

Plzeňská topinka

Potřebné ingredience

4 krajíce chleba 2 stroužky česneku 2 sterilované okurky 2 nakládané feferonky 200 g vepřové kýty 2 lžíce kečupu 1 lžíce Worchestrové omáčky 1 čajová lžička cukru 1 menší kapie 1 cibule sůl pepř 1 dcl plzeňského piva 1 lžíce oleje

Postup přípravy

Postup Nakrájíme si maso na nudličky, osolíme a opepříme, zakápneme olejem a necháme hodinu odležet. Všechny suroviny si nakrájíme. Na pánev vložíme maso, zprudka opečeme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pivovařská bašta

Pivovařská bašta

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové libovější plece 3 lžíce olej 1 ks cibule 1 ks porek 1 dl piva 4 lžíce sladkého kečupu 3-5 stroužkůkečupu pepř sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky a zprudka ho na oleji opečeme/pro urychlení-dělám v papiňáku/, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, kečup podlijeme pivem a chvilku podusíme-asi 10 minut. …

Zobrazit více...
DORTY
Nejlepší dort

Nejlepší dort

Potřebné ingredience

Na těsto: 4 vejce 10 dkg másla 14 dkg cukru moučka 14 dkg hořké čokolády z Lidlu s 52 % podílem kakaa, nebo obyčejná na vaření 1 vrchovatou lžíci hladké a jednu polohrubé mouky Na náplň: 2 šlehačky (čím víc tuku tím lépe, skvěle funguje ta 40 % De luxe od Kunínu, máma dříve dávala do každé půl sáčku ztužovače, ale tomu se dá krásně vyhnout) 10 dkg té stejné hořké čokolády 1 a půl polévkové lžíce horké vody. 2 dortové formy, z nichž jedna bude mít 20 cm, a nějaký menší pekáček

Postup přípravy

Ve vodní lázni dáme rozpustit čokoládu nalámanou na kousky spolu s kousky másla. Než se vše rozpustí a vy to rozmícháte do jednolité čokoládové hmoty, oddělte žloutky od bílků a z…

Zobrazit více...

Kategorie