Cuketové placičky s nivou
Potřebné ingredience
cuketa, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 100 g nivy, petrželka, majoránka, pepř, sůl, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžíce solamylu, 8 lžic hladké mouky
Postup přípravy
Cuketu oloupeme a nastrouháme na hrubo, přendáme na cedník, prosolíme a necháme pustit vodu. Mezitím si nastrouháme na hrubo i mrkev, dáme do mísy, přidáme vejce, nastrouhanou…
Vánoční firemní BENMAN - Benefity
Potřebné ingredience
Red velvet mascarpone jahody, váha 5,5kg, jedlý papír, kornoutky čokoláda, kokos
BRAZILSKÉ MÁSLOVÉ KULIČKY
Potřebné ingredience
Ingredience na kokosové kuličky: 397 g sladkého kondenzovaného mléka, 30 g másla, 40 g kokosové moučky, hřebíček na ozdobu. Ingredience na kakaové kuličky: 200 g sladkého kondenzovaného mléka, 15 g másla, 10 g kvalitního neslazeného kakaového prášku, drobné čokoládové zdobení na obalení kuliček, malé papírové košíčky pro uložení cukroví.
Postup přípravy
Postup práce-kokosové kuličky:
Do máslem vymazaného kastrolku vlijeme mléko, přidáme máslo s kokosem a na mírném ohni stále promícháváme, až se hmota spojí a odděluje od…
Vánoční pochoutka z kapra
Potřebné ingredience
Po Štědrém večeru často zbudou obalené a osmažené porce kapra. Co s nimi? Proměňte je na silvestrovskou pochoutku. Nejdříve si připravte nálev: 0,75 l vody, 2 ks nového koření, 2 ks celého pepře, 1 ks hřebíčku, 1 bobkový list, 1/2 lžičky hořčičného semínka, 3 dkg soli, 3 dkg cukru, 11 tablet cukerinu a 1/4 l octa. Navíc krájenou petržel, cibuli a mrkev.
Postup přípravy
Zeleninou nešetřte a proložte jí vrstvy osmažených řízků z kapra. Když to máte ve sklenici pěkně srovnáno, zalijte svařeným a vyhlazeným nálevem, aby i porce navrchu byly pěkně…
Hudební
Potřebné ingredience
Sestaveno z korpusů čokoládového s červenou řepou a piškotového. Korpusy pokapané rumem, pomazané rybízovou marmeládou a spojené pařížským krémem.
Postup přípravy
Horní část korpusů pomazané nastavovaným máslovým krémem s přidáním bílé barvy Wilton, aby byl sněhobílý. Nahoře potahová hmota a na ní nalepeny z jedlého papíru noty.
KŘEHKÉ MEDOVÉ MADLENKY podle francouzského receptu
Potřebné ingredience
120 g hladké mouky, 80 g jemného krystalového cukru, 100 g vlahého másla, 1 PL medu, ½ sáčku kypřícího prášku, 2 celá vejce (střední velikost), vanilka (na špičku nože), skořice (na špičku nože), malá špetka soli, trochu studeného mléka.
Postup přípravy
Nad párou rozpustíme máslo a bokem necháme schládnout.
V misce smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme cukr a sůl.
Dále přidáme předem rozšlehaná vejce s…
sněhové pusinky
Potřebné ingredience
**250g cukr krystal***3 bílky***100g cukr moučka gelová barva,sáček,špička
Postup přípravy
vyšlehat ve vodní lázni - krystal a bílky - do rozpuštění cukru,pak vyšlehat do tuhu,pak zašlehat moučkový cukr
KRÉM DO VÁNOČNÍHO CUKROVÍ
Potřebné ingredience
250 g másla, 6 lžic pískového cukru, 1 vejce, kakao nebo instantní káva, ořechy,
Postup přípravy
Vejce a cukr šleháme dohusta v horké lázni. Mírně změklé máslo ušleháme do napěnění a postupně do něj přišleháváme vaječnou hmotu. Tento základní krém můžeme dochutit podle…
Celerové ragú s masem
Potřebné ingredience
300 g vepřové nebo kuřecí maso, cibule, cca 200 g celer, hladká mouka, smetana, sůl, pepř
Postup přípravy
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, maso nakrájené na drobné nudličky a chvíli restujeme. Zalejeme vodou nebo vývarem a dusíme do skoro měkka. Přidáme najemno…
Česnečka - oukrop
Potřebné ingredience
Brambory, česnek, sůl, drcený kmín, majoránka, solčanka, petrželová nať
Postup přípravy
Oloupané brambory nakrájíme nadrobno a vaříme v osolené vodě. Až jsou měkké, pomačkáme je na hladkou hmotu. Přidáme drcený kmín, majoránku, solčanku (lze koupit ve zdravé výživě).…