Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Cuketové placičky s nivou

Cuketové placičky s nivou

Potřebné ingredience

cuketa, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 100 g nivy, petrželka, majoránka, pepř, sůl, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžíce solamylu, 8 lžic hladké mouky

Postup přípravy

Cuketu oloupeme a nastrouháme na hrubo, přendáme na cedník, prosolíme a necháme pustit vodu. Mezitím si nastrouháme na hrubo i mrkev, dáme do mísy, přidáme vejce, nastrouhanou…

Zobrazit více...
DORTY
Vánoční firemní  BENMAN - Benefity

Vánoční firemní BENMAN - Benefity

Potřebné ingredience

Red velvet mascarpone jahody, váha 5,5kg, jedlý papír, kornoutky čokoláda, kokos

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
CUKROVÍ
BRAZILSKÉ MÁSLOVÉ KULIČKY

BRAZILSKÉ MÁSLOVÉ KULIČKY

Potřebné ingredience

Ingredience na kokosové kuličky: 397 g sladkého kondenzovaného mléka, 30 g másla, 40 g kokosové moučky, hřebíček na ozdobu. Ingredience na kakaové kuličky: 200 g sladkého kondenzovaného mléka, 15 g másla, 10 g kvalitního neslazeného kakaového prášku, drobné čokoládové zdobení na obalení kuliček, malé papírové košíčky pro uložení cukroví.

Postup přípravy

Postup práce-kokosové kuličky:

Do máslem vymazaného kastrolku vlijeme mléko, přidáme máslo s kokosem a na mírném ohni stále promícháváme, až se hmota spojí a odděluje od…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Vánoční pochoutka z kapra

Vánoční pochoutka z kapra

Potřebné ingredience

Po Štědrém večeru často zbudou obalené a osmažené porce kapra. Co s nimi? Proměňte je na silvestrovskou pochoutku. Nejdříve si připravte nálev: 0,75 l vody, 2 ks nového koření, 2 ks celého pepře, 1 ks hřebíčku, 1 bobkový list, 1/2 lžičky hořčičného semínka, 3 dkg soli, 3 dkg cukru, 11 tablet cukerinu a 1/4 l octa. Navíc krájenou petržel, cibuli a mrkev.

Postup přípravy

Zeleninou nešetřte a proložte jí vrstvy osmažených řízků z kapra. Když to máte ve sklenici pěkně srovnáno, zalijte svařeným a vyhlazeným nálevem, aby i porce navrchu byly pěkně…

Zobrazit více...
DORTY
Hudební

Hudební

Potřebné ingredience

Sestaveno z korpusů čokoládového s červenou řepou a piškotového. Korpusy pokapané rumem, pomazané rybízovou marmeládou a spojené pařížským krémem.

Postup přípravy

Horní část korpusů pomazané nastavovaným máslovým krémem s přidáním bílé barvy Wilton, aby byl sněhobílý. Nahoře potahová hmota a na ní nalepeny z jedlého papíru noty.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
KŘEHKÉ MEDOVÉ MADLENKY podle francouzského receptu

KŘEHKÉ MEDOVÉ MADLENKY podle francouzského receptu

Potřebné ingredience

120 g hladké mouky, 80 g jemného krystalového cukru, 100 g vlahého másla, 1 PL medu, ½ sáčku kypřícího prášku, 2 celá vejce (střední velikost), vanilka (na špičku nože), skořice (na špičku nože), malá špetka soli, trochu studeného mléka.

Postup přípravy

Nad párou rozpustíme máslo a bokem necháme schládnout.
V misce smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme cukr a sůl.
Dále přidáme předem rozšlehaná vejce s…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
sněhové pusinky

sněhové pusinky

Potřebné ingredience

**250g cukr krystal***3 bílky***100g cukr moučka gelová barva,sáček,špička

Postup přípravy

vyšlehat ve vodní lázni - krystal a bílky - do rozpuštění cukru,pak vyšlehat do tuhu,pak zašlehat moučkový cukr

Zobrazit více...
CUKROVÍ
KRÉM DO VÁNOČNÍHO CUKROVÍ

KRÉM DO VÁNOČNÍHO CUKROVÍ

Potřebné ingredience

250 g másla, 6 lžic pískového cukru, 1 vejce, kakao nebo instantní káva, ořechy,

Postup přípravy

Vejce a cukr šleháme dohusta v horké lázni. Mírně změklé máslo ušleháme do napěnění a postupně do něj přišleháváme vaječnou hmotu. Tento základní krém můžeme dochutit podle…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Celerové ragú s masem

Celerové ragú s masem

Potřebné ingredience

300 g vepřové nebo kuřecí maso, cibule, cca 200 g celer, hladká mouka, smetana, sůl, pepř

Postup přípravy

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, maso nakrájené na drobné nudličky a chvíli restujeme. Zalejeme vodou nebo vývarem a dusíme do skoro měkka. Přidáme najemno…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnečka - oukrop

Česnečka - oukrop

Potřebné ingredience

Brambory, česnek, sůl, drcený kmín, majoránka, solčanka, petrželová nať

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme nadrobno a vaříme v osolené vodě. Až jsou měkké, pomačkáme je na hladkou hmotu. Přidáme drcený kmín, majoránku, solčanku (lze koupit ve zdravé výživě).…

Zobrazit více...

Kategorie