SLOVÁCKÉ OŘECHOVÉ CUKROVÍ -Tento recept je velmi starý…
Potřebné ingredience
Potřebujeme : 200 g cukru 200 g strouhaných ořechů 1 lžíce rumu bílek podle potřeby cukr na vál marmeláda na spojení Poleva: 150 g cukru citronová šťáva ořechy na ozdobu
Postup přípravy
.
Zpracujeme tužší těsto a na pocukrovaném vále jej rozválíme do síly 3mm. Vykrájíme drobné tvary a necháme na papíře oschnout. Spojíme vždy dva stejné tvary…
ořechové košíčky s karamelem
Potřebné ingredience
150g hl. mouky, 50 g cukru, 50 g ořechů, 125 g másla, 1 žloutek, 5-6PL vody, špetka soli. Náplň: 200 g cukru kr., 6 PL vody, 200 g sekaných ořechů, 100 ml. šlehačky, 50 g. másla
Postup přípravy
Z ingrediencí uděláme těsto, necháme min 30 min odpočinout, pak dáváme do formiček na košíčky - plníme jen málo, aby bylo po naskočení kam dát náplň z očřechů, Peču na 180 st. 10…
+++ARAŠÍDOVÉ CUKROVÍ+++
Potřebné ingredience
150g hladké mouky, 70g moučkového cukru, 120g másla(hery), 50g nasekaných nesolených arašídů (ne mletých), 1 žloutek
Postup přípravy
Postup:
Smícháme mouku, cukr, arašídy ,přidáme žloutek a máslo.
Těsto zpracujeme a dáme na dvě hodiny do lednice.
Pak těsto vyválíme a vykrajujeme z něj různé tvary…
Margotkové kuličky
Potřebné ingredience
2 velké Margotky,2 ledové kaštany,10 dkg moučk.cukru,5 dkg hodně jemně nasekaného kokosu,5 dkg mletých vlašských ořechů,6,5 dkg mletých piškotů,1 máslo....mleté ořechy a kokos na obalení,kdo chce kapku rumu,ale jak píšu níž,neměla jsem
Postup přípravy
Chtěla jsem dělat kokosové kuličky,ale měla jsem málo kokosu,na rumové zas žádný rum,na rafaello jsem zapomněla koupit sušené mléko a tak jsem si vymyslela kuličky z toho,co jsem…
OVOCNÝ CHLEBÍČEK
Potřebné ingredience
200 g hrubé mouky 150 g moučkového cukru kůra z 1 omytého citronu 2 vejce 150 g loupaných sekaných mandlí 550 g sušeného a kandovaného ovoce (rozinky, brusinky, fíky, hrušky apod.) 100 g sekaných vlašských ořechů vejce na potření. Foto v CUKROVÍ
Postup přípravy
Mezi tradiční cukroví, na kterém si pochutnává Jiří Babica, patří tato specialita jeho mámy Magdaleny. Oba svorně tvrdí, že se povede vždycky. Jak na to? Cukr, vejce a citronovou…
Vaječný koňak
Potřebné ingredience
3 žloutky, 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka, 1 vanilkový cukr a rum dle chuti.
Postup přípravy
Žloutky vymícháme v mixéru s kondenzovaným mlékem a vanilkovým cukrem a pak přidáme rum. Já dávám tak, abych měla necelý litr hotového koňaku. tak třičtvrtě litru. Nic nevařím....…
Linecké cukroví s vanilkou -vareni.cz
Potřebné ingredience
na obalení 1 balíček vanilkový cukr, 150 g cukr moučka náplň 1 sklenice marmeláda těsto 2 ks žloutek, 200 g másla, 100 g cuku moučka, 300 g hladká mouka
Postup přípravy
Hladkou mouku prosejeme na vál, přidáme změklé máslo, cukr, žloutky a vypracujeme na hladké a vláčné těsto.
Těsto necháme na pár hodin vychladnout. Po vychladnutí těsto na…
BOLOŇSKÉ RAGÚ s těstovinami
Potřebné ingredience
Suroviny na ragú: 1 kg mletého hovězího masa s vepřovým, 150 g anglické slaniny (pancetta), 100 g měkkého salámu-nemusí být (boloňský salám mortadella), 60 g cibule, 60 g karotky, 50 g řapíkatého celeru, 200 g suchého červeného vína, 250 g rajčatové šťávy, 2 l vody, sůl. Suroviny-těstoviny: Široké, dlouhé nudle pro daný počet osob (tagliatelle, nebo pappardele, macheroni...)
Postup přípravy
Postup-těstoviny:
Těstoviny uvaříme běžným způsobem, scedíme a necháme odkapat.
Postup práce v následujících pěti krocích-ragú:
(Každou postupně přidanou tekutou…
skořicové koláčky - i jako DIA
Potřebné ingredience
200 g hl. mouky (špaldová, celozrnná, obyčejná nebo jejich kombinace) * 70 g moučkového cukru (nebo adekvátní množství sypkého sladila pro diabetiky) * žloutek * lžíce skořice (dle chuti i více) * 150 g hery či stelly nebo zlaté hané * bílek na potření * na ozdobu sekané ořechy smíchané s třtinovým cukrem (pro diabetiky cukr vynechat)
Postup přípravy
zpracujeme těsto jako na linecké a necháme cca hodinu uležet v lednici.
vyválet, vykrajovat tvary (dělám kytičky), každý potřít bílkem a nasypat trochu ořechů s cukrem. peče…
trnkový likér
Potřebné ingredience
2 litry trnek přešlých mrazem, 2 litry vody, 1 kilo cukru, 2 dcl rumu, 2 dcl griotky
Postup přípravy
trnky opláchneme a dáme do misky, zalejeme vařící vodou uzavřeme a necháme schladnout při pokojové teplotě, když schladnou, rozmačkáme štouchadlem na brambory a uložíme na 3-5 dní…