Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
kokosky

kokosky

Potřebné ingredience

200g kokosu,4 bílky,200g cukru krupice,2 pl. tvarohu,špetku soli,1vanilkový cukr,2 hrstě strouhanky

Postup přípravy

bílky vyšlehat se soli a přidat postupně cukr kokos,strouhanku,tvaroh,vanilkový cukr dát na paír kuličky vel.vl.ořechu ...pečeme pri 150 C asi 30 min dle zabarvení ...

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
tuňákové psí sušenky

tuňákové psí sušenky

Potřebné ingredience

1 hrnek kukuřičné mouky, 1 hrnek namletých ovesných vloček, 1/4 čajové lžičky sody nebo prášek do pečiva, 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 1/2 hrnku vlažné vody

Postup přípravy

vše zpracujeme v těsto, vyválíme, vykrojíme tvary, pečeme cca 20 min na 200 °C

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Čokoládové rohlíčky

Čokoládové rohlíčky

Potřebné ingredience

100g hořké čokolády-rozpustit, 180g hladké mouky, 120g změklého másla, 4 lžíce moučk.cukru, 3 lžíce mainezy, špetka soli a čokoládová poleva

Postup přípravy

Vyšleháme všechny suroviny a těstem plníme formičky, pečeme na 180´C.
Upečené můžeme promazat marmeládou, nebo krémem a rožky máčet v čokoládové polevě. Lze nechat i neplněné…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový věnec s ovesnými vločkami

Tvarohový věnec s ovesnými vločkami

Potřebné ingredience

240g hladké mouky,60g rozinek,2 lžíce rumu,40g nasekaných vlašských ořechů,1 prášek do pečiva,60g moučkového cukru,1 vanilkový cukr,špetku soli,40g jemných vloček,150 g měkkého tvarohu z vaničky,1 vejce,60g másla(Hery). Na dohotovení: meruńkovou marmeládu,asi 2 lžíce nasekaných ořechů a 2 lžíce vloček

Postup přípravy

Rozinky zalijeme rumem a necháme nabobtnat.Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva,přidáme moučkový a vanilkový cukr,sůl,vločky a ořechy.vše promícháme ,přidáme tvaroh,tuk …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kuřecí kaldoun

Kuřecí kaldoun

Potřebné ingredience

drůbky z kuřete,100 g kořenové zeleniny,široké nudle,100 ml smetany na vaření,2 lžíce hladké mouky,2 lžíce másla,.sůl,pepř ,zelená petrželka

Postup přípravy

Drůbky uvaříme v osolené vodě do měkka.( vaříme nejméně 1 hodinu)V kastrolu si rozpustíme máslo,přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku.,zalijeme zcezeným vývarem …

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cizrna na smetaně

Cizrna na smetaně

Potřebné ingredience

500g suché cizrny, 500 - 750ml masového vývaru, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, sůl, asi 2 lžíce mleté papriky, trochu majoránky, 1 šlehačka, citrónová šťáva, přepuštěné máslo, ev. cukr, popřípadě jíška nebo mouka s vodou na dohuštění

Postup přípravy

Cizrnu namočíme minimálně na 12 hod. do vody. Vodu slijeme, zalijeme vývarem a popřípadě trochou vody, ať je jen mírně ponořená. Přidáme bobkový list, nové koření a majoránku,…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Vaječňák

Vaječňák

Potřebné ingredience

1 salko, 1 neslazené kondenzované mléko, 4 lžíce cukru s vanilkou (nebo bez vanilky a vyškrábnutý vanilkový lusk zvlášť), 3-5 žloutků, rum dle chuti (300-500ml), ev. rumová tresť

Postup přípravy

Žloutky, vanilku a cukr dáme do mísy nad vodní lázeň a metličkou šleháme do zahřátí a zhoustnutí - cca 10 min. Poté odstavíme, přidáme salko a neslazené mléko. Pokud děláme nealko…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní vepřová pečeně na smetaně -labuznik.cz

Pikantní vepřová pečeně na smetaně -labuznik.cz

Potřebné ingredience

Ingredience •800 g vepřového masa z plecka, nebo kýty, bez kosti a kůže •sůl a pepř •20 g másla + 2 sardelky, nebo sardelová pasta •40 g slaniny •30g másla •40g cibule na plátky pokrájené •vařící masový vývar, nebo voda podle potřeby •20 g nastrouhané housky na jemno a prosáté •20 g mouky •1/8 l kyselé smetany •z 1/2 citronu šťáva

Postup přípravy

Postup


Maso naklepeme a svážeme motouzkem. Protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. Povrchu potřeme sardelovým máslem. Dáme dusit do kastrolu, ve kterém jsme na…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
KŘEHOUČKÉ SNĚHOVÉ PUSINKY s náplní

KŘEHOUČKÉ SNĚHOVÉ PUSINKY s náplní

Potřebné ingredience

Ingredience: Zvážit 2 bílky pokojové teploty, jemný krystalový cukr (stejná váha, jako 2 bílky), moučkový cukr (stejná váha, jako 2 bílky), špetka soli, kapka citronové šťávy, nebo octové.

Postup přípravy

Postup šlehání bílků se solí:

Po dvou minutách stálého šlehání bílků přidáme 1/3 cukru.
V polovině času, kdy ještě není sníh tuhý, přidáme druhou třetinu cukru.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Klášterní rohlíčky

Klášterní rohlíčky

Potřebné ingredience

40 g tmavé čokolády (vychlaďte ji v lednici), 140 g hladké mouky, 100 g másla, 1 žloutek, 90 g mletých vlašských ořechů, 30 g moučkového cukru, tmavá čokoládová poleva, mleté oříšky na obalení.

Postup přípravy

Vychlazenou čokoládu nastrouháme a hoblinky uložíme do mrazáku. Kdybychom ji nechali v teple, rohlíčky by byly také dobré, ale měly by stejnou barvu, takto budou pěkně kropenaté.…

Zobrazit více...

Kategorie