Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Potřebné ingredience

2 bílky, 1 lžíce třtinového cukru, 50g zakysané smetany, 85g čokolády se 75% kakaa, 1 lžíce kakaa, trochu horké vody

Postup přípravy

Nad parou rozpustíme čokoládu, kakao smícháme asi se lžící horké vody, aby se rozpustilo a přidáme k rozehřáté čokoládě. Necháme trochu vychladnout a přimícháme smetanu, nakonec…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
3,2,1 bezlepkové palačinky

3,2,1 bezlepkové palačinky

Potřebné ingredience

600ml mléka,400ml vody,200ml oleje,4vejce,300g mouky schär farine, 100 g Doves farm samokypřící, mouky můžete dát klidně i o trochu více,špetka soli

Postup přípravy

Mléko našleháme s vodou,olejem, vejci a moukou,přidáme trošku soli, vše umixovat mixerem, Farina dělá hrudky .Necháme 20min. odstát .V těstě je olej,takže se nelepí a netrhají a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LAHODNÝ MOUČNÍK SE SMETANOVOU NÁPLNÍ

LAHODNÝ MOUČNÍK SE SMETANOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 světlý piškotový korpus upečený v koláčové, nebo dortové formě, 1 kelímek krému mascarpone, 1 zakysaná smetana, 1 smetana ke šlehání, 1 vaničkový tvaroh, 1 želatinový ztužovač (smetafix), 100 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru. -Smetana ke šlehání a mascarpone tvoří základ pro tento krém. Pokud budeme chtít, tak tvaroh, nebo zakysanou smetanu můžeme vynechat.-

Postup přípravy

Postup:
Nejprve si vydlabeme korpus a zbylé kousky odložíme bokem, budeme je potřebovat na vrchní úpravu. Pak smícháme všechny ostatní suroviny na krém, kromě smetany ke…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na zelenině-podle Janky

Vepřová plec na zelenině-podle Janky

Potřebné ingredience

500g vepřové plece, 1 velká cibule, 1PL rajčatového protlaku, 1 mrkev, kousek celeru, 1 větší kyselá okurka, sterilovaný nebo mražený hrášek , 150ml mléka,150ml smetany na vaření, citronová šťáva, olej, sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky. Osolíme. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, z obou stran opečem a vmícháme protlak, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Přibližně v polovině…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
VOSÍ ÚLKY

VOSÍ ÚLKY

Potřebné ingredience

160 g dětských piškotů, 150 g moučkového cukru, 60 g másla, 2 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 2 lžíce mléka, moučkový cukr na vysypání formiček, náplň: 80 g másla, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rumu, 30−35 piškotů na uzavření

Postup přípravy

Piškoty rozdrtíme (rozválíme nebo rozmixujeme), smícháme s prosetým cukrem, máslem změklým při pokojové teplotě, kakaem, rumem a mlékem, zpracujeme hladké těsto a necháme ho v…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
vymazlené domácí raffaello

vymazlené domácí raffaello

Potřebné ingredience

250 g másla, 5 -10 lžic sušeného mléka, 50 g moučkového cukru, 50 g dortových oplatek, loupané mandle, bílá čokoláda nebo poleva, strouhaný kokos na obalení

Postup přípravy

Máslo rozpustíme v misce nad vodní lázní.

Přisypeme sušené mléko a cukr - množství záleží na chutích, pokud chcete hodně mléčnou náplň, dáte více mléka, pokud hodně sladíte…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí kousky s bramborami zapečené ve šlehačce-recepty.cz

Kuřecí kousky s bramborami zapečené ve šlehačce…

Potřebné ingredience

Rozpis na 4 porce: 4 ks kuřecí steaky (kuřecí horní stehna vykostěná), 8 ks větších brambor , 2 ks cibule,1 kelímek šlehačkové smetany, 2 lžíce grilovacího nebo jiného oblíbeného koření, 2 lžíce oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce sádla, drcený kmín, sůl dle potřeby

Postup přípravy

1. Maso překrájíme na menší kousky, posypeme kořením, zakápneme olejem a citronovou šťávou, promícháme a necháme přes noc marinovat v lednici v uzavřené nádobě
2. Brambory…

Zobrazit více...
DORTY
SVÁTEČNÍ NEPEČENÝ ANANASOVÝ DORT

SVÁTEČNÍ NEPEČENÝ ANANASOVÝ DORT

Potřebné ingredience

Základní suroviny-dno dortu: 250 g piškotů (nebo sucharů), 125 g vlahého másla, 6-7 koleček kompotovaného ananasu. Suroviny-krém: 400 g vaničkového tvarohu, 400 ml smetany ke šlehání. 70 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 14 g želatiny, 2 PL teplého mléka na rozpuštění želatiny. Suroviny-poleva: 3 kompotovaná ananasová kolečka, 1 PL jemného krystalu, šťáva z jednoho citronu, ananasová šťáva z kompotovaného ananasu (hmotnost konzervy 500 g), 17 g želatiny, 2 PL teplé ananasové šťávy na rozpuštění želatiny, 6 koleček kompotovaného ananasu na ozdobu.

Postup přípravy

Postup-piškotové dno dortu:
Pomleté piškoty, nebo suchary smícháme s rozpuštěným máslem a směs namačkáme na dno dortové formy o průměru 28 cm s pečícím papírem. Boky vyskládáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BOŽSKÝ DEZERT PANNA COTTA

BOŽSKÝ DEZERT PANNA COTTA

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 ml čerstvé smetany ke šlehání, 100 g jemného krystalového cukru, 8-10 g želatinových plátků, 1 deci mléka.

Postup přípravy

Postup:

Nejdříve namočíme želatinové plátky do studené vody. Ohřejeme smetanu-nevaříme a přidáme cukr. Rozmočené plátky želatiny necháme rozpustit v teplém mléce a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
"Zdravá" štola

"Zdravá" štola

Potřebné ingredience

500g špaldové mouky,150g fruktopuru,2 vejce,150g másla,150g kysané smetany,250g polotuč.tvarohu ve vaničce,špetka soli,strouhaná citron.nebo pomerančová kůra,prášek do pečiva,rum,100g brusinek,100g mandlí neloupaných,po upečení:máslo ,mletý třtinový cukr

Postup přípravy

Nejdříve si namočím brusinky do rumu-množství tak akorát,ne zcela potopené.Potom přidám máslo a dám do mikrovlnky prohřát,aby se máslo rozpustilo.Krásně se brusinky nacucnou…

Zobrazit více...

Kategorie