Vláčná mrkvová bábovka
Potřebné ingredience
2 celá vejce, 180 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 200 ml smetany 30%, 100 ml mléka, 4 PL oleje, 350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 350 g jemně nastrouhané mrkve. Kokos na vysypání a Hera na vymazání formy.
Postup přípravy
Vše smícháme, nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme pozvolna při 160°C asi 70 minut. Necháme zchladnout a vyklopíme. Můžeme pocukrovat.
Makové krekry
Potřebné ingredience
malá hrst máku, 1 lžička soli, 1 lžička PP, 150g hladké mouky, 40g kukuřičné mouky, 100g jogurtu, 60g másla, 1 vejce (+ na potření)
Postup přípravy
Z mouky, soli, PP a másla uděláme drobenku, poté přidáme jogurt a vejce, nakonec mák, a vypravujeme těsto. Necháme asi hodinu v lednici odpočinout. Poté rozválíme a vykrájíme…
Cuketové lívance
Potřebné ingredience
2 hrnky cukety na hrubo nastrouhané, 1/2 šálku jogurtu, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky soli 1 lžička cukru, 10 lžic hladké mouky,
Postup přípravy
Cuketu nastrouhat na hrubším struhadle. Do jogurtu přimícháme jedlou sodu a necháme 5 minut odstát. K cuketě přidáme sůl a cukrpotom jogurt a nakonec mouku. Opékáme na rozpáleném…
Jogurtová bábovka
Potřebné ingredience
2 vejce, 1 šálek cukru, 1 bílý jogurt, 2 šálky polohrubé mouky, 1 prdopeč, 0,5 šálku oleje
Postup přípravy
Cukr a vejce vyšleháme do pěny pak promícháme. Nalejeme do bábovky a dáme péct na 180 stupňů . Pečeme 50-60 minut.
Bugatti
Potřebné ingredience
sachr korpus, pařížská šlehačka s mascarpone, smartflex velvet, jedlý papír
AMERICKÁ BÁBOVKA CHIFFON CAKE-vysoká a nadýchaná
Potřebné ingredience
Ingredience: 290 g hladké mouky, 300 g cukru-jemný krystal, 1 sáček kypřícího prášku, špetka soli, 200 ml vlažné vody, 120 ml oleje, 6 bílků a 6 žloutků z větších vajec, 1 vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra.
Postup přípravy
Zvlášť v misce vyšleháme bílky se solí na tuhý sníh. Podle jiné varianty můžeme místo soli šlehat bílky přímo s kypřícím práškem, sníh je pevný, brzy neklesá a moučník pak pěkně…
Ovesná jablečno-skořicová kaše
Potřebné ingredience
1 šálek ovsa bezpluchého, ½ - 1 čajová lžička mleté skořice, ½ čajové lžičky soli, 3 lžíce javorového sirupu, 2 jablka, 1½ šálku vody, 1½ šálku mléka, sekané ořechy na posypání hotové kaše
Postup přípravy
Jablka oloupat, zbavit jádřince a nakrájet na plátky cca 1 cm široké.
Do hrnce dát jablka + oves + skořici + sůl + javorový sirup + vodu + mléko.
Vše promíchat
Krůtí kostky s rajčaty a hříbky
Potřebné ingredience
500 g krůtího masa, 250 g třešňových rajčat, 300 g Passaty, 200 g hříbků (čerstvé nebo mražené), 50 ml smetany, sůl, olivový olej na osmahnutí masa
Postup přípravy
Krůtí maso nakrájet na větší kostky, hříbky pokrájet na kousky, rajčata nechat celá.
Na olivovém oleji orestovat maso, aby se zatáhlo.
Maso přendat do hrnce, osolit a…
Čokoládové dortíčky s malinovým krémem (cupcakes)
Potřebné ingredience
Těsto: 100 g másla, 50 g hořké čokolády (60 %), 160 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 2 velká vejce, 100 g cukru krupice, 50 g třtinového cukru, 120 ml vlažného mléka. Krém: 150 g malin (mražených), 2 PL cukru krupice, 250 g mascarpone, 200 ml smetany ke šlehání (40 %), 2 PL cukru moučka.
Postup přípravy
Ve vodní lázni rozpustíme kousky másla a čokolády, necháme vychladnout. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Vejce a oba cukry vyšleháme do pěny, za stálého šlehání…