Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
pendolino

pendolino

Potřebné ingredience

Mramorový korpus dle Dáši (onasi) ID 9782 , světlý pudingový krém, marcipán na potažení dle Zdenka R. (aero-orion) ID 79855

Postup přípravy

váha 2,4kg, rozměry 55x10x10cm

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zamotané koláče

Zamotané koláče

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 40 g kvasnic, 50 g cukru krystal, 250 ml vlažného mléka, 75 g změklého másla, špetka soli, 1 celé vejce, citronová kůra Náplň: 400 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce krystalu,švestky trochu rozpuštěného másla na potření

Postup přípravy

Suroviny vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto. Stačí nechat kynout 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň z mléka , pudinku a cukru. Pak těsto vyjmeme na vál a rozválíme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný pudinkový dort

Jablečný pudinkový dort

Potřebné ingredience

*1 kg jablek, oloupaných a pokrájených na kostky *8 lžic krystalového cukru *2–3 hřebíčky, celá skořice *2 balíčky vanilkového pudinku v prášku *1 balíček dětských piškotů *2 lžičky citronové šťávy *200 ml smetany ke šlehání při podávání

Postup přípravy

Jablka zalijte 200 ml vody, oslaďte, přidejte hřebíčky, kousek celé skořice a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Vařte pět minut, vyjměte hřebíček, pak hmotu párkrát projeďte…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Štrudl ze 100% tuku

Štrudl ze 100% tuku

Potřebné ingredience

1 100% tuk(lukana,stella),1 vejce,36dkg hladké mouky,2dcl mléka,trochu soli, jablka,strouhanku,rozinky,vanilkcukr,skořici,vejce na potření

Postup přípravy

tuk si nastrouhám na struhadle do mísy,přidám vejce,mouku,mléko,sůl a zpracuju těsto,dám na 2hodiny do lednice a pak dělám štrudle,peču asi 20-25minut na 180st

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Výtečné brabantky s nuttelou

Výtečné brabantky s nuttelou

Potřebné ingredience

20 dkg hladká mouka 15 dkg másla 10 dkg mleté oříšky (vlašské) 10 dkg cukr moučka nuttela

Postup přípravy

Všechny ingredience spojíme v těsto, které necháme odpočinout v chladu minimálně 2 hodiny. Po vyjmutí z lednice počkáme až těsto změkne ,ulamujeme kusy a plníme do mlýnku na maso.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vánočka s banánem

Vánočka s banánem

Potřebné ingredience

300g polohrubé mouky, 300g hladké mouky, 2 vajíčka, 200ml mléka, 1 vanilka, 1/2 droždí, 80g rozpuštěného másla, 80g práškového cukru, 1 banán, 1/2 čl soli, máslo na potření

Postup přípravy

Uděláme kvásek, přidáme ostatní suroviny (z bílků uděláme sníh, banán rozmačkáme vidličkou) a necháme vykynout. Rozdělíme na 6 dílů a upleteme vánočku 3+3. Necháme ještě 30 min.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Punčové řezy

Punčové řezy

Potřebné ingredience

Světlé těsto: 5 vajec, 20 dkg cukru, 25 dkg polohrubé mouky, 5 lžic vody, 1/3 prášku do pečiva. Růžové těsto: 4 vejce,15 dkg cukru,20 dkg polohrubé mouky,4 lžíce vody,1/3 prášku do pečiva, růžové barvivo. Rozvar: 1/4 l vody,2 lžíce cukru,citronová šťáva,1/2 sklenice džemu - rybíz, nakyslý,1/4 l rumu. Krém:pudinkový,máslový atd. Dále:rybízová či višnová marmeláda-nebo podle chuti,fondánová poleva nebo poleva vlastní výroby, čokoládová poleva na pocákání nebo něco jiného na ozdobu-ale může zůstat jen bíle potřeno

Postup přípravy

Myslím,že tohle již každý zná.Je to mňamka.Děláno podle již vyzkoušeného receptu (recept není můj).Té paní patří mé velké díky :o)))

Žlutý piškot proříznout, natřít džemem,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Zapékané housky aneb výborná večeře

Zapékané housky aneb výborná večeře

Potřebné ingredience

6 housek (bulek) 30dkg točeného salámu nebo párků konzerva kukuřice konzerva žampionů 1 cibule konzerva červených fazolí sýr na strouhání kečup sůl, pepř, bazalka nebo majoránka, česnek

Postup přípravy

Na oleji si osmahnu cibulku nakrájenou na kostičky, pak vložím nakrájený točeňák nebo párečky, plechovku, kukuřice, žampionů a fazolí.. Necháte chvíli povařit.. Zastříknu kečupem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduchý jahodový dort

Jednoduchý jahodový dort

Potřebné ingredience

Těsto: 100 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 2 KL kypřicího prášku do pečiva, 1 bal vanilínového cukru, 100 g měkkého másla nebo Hery, 3 ks vejce Pudingový krém: 2 PL cukru, 1 bal pudingu s vanilkovou příchutí, 400 ml mléka Náplň: 500 g jahod, 2 bal dort-želé červené, 1/2 l vody, 3 PL cukru ..................................... PL = polévková lžíce, KL = kávová lžička

Postup přípravy

1. Do mísy dáme všechny suroviny na těsto a elektrickým šlehačem propracujeme těsto nejprve krátce na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni 2 minuty. Těsto dáme do vymaštěné a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos v těstíčku

Losos v těstíčku

Potřebné ingredience

Filátko z lososa, listové těsto, pórek, cibule, červená paprika, provensálské koření, kmín olivový olej, sůl

Postup přípravy

Nakrájíme zeleninu na malé kousky a podusíme na cibulce. Na listové těsto rozložíme podušenou zeleninu a na ni filé z lososa, posypeme provensálským kořením a kmínem, lososa i…

Zobrazit více...

Kategorie