Hrk-hrK buchta - navíc se zakysankou a čoko polevou
Potřebné ingredience
TĚSTO: 2 vejce + 1 HR krystal cukru, 1/2 HR oleje + 3/4 HR mléka, 1 a 1/2 HR polohr. mouky + 1 prdopeč + 2 PL kakaa. HRK-HRK KRÉM: 250ml 33%šlehačky + 1 ztužovač, 1 sáček vanilk. pudinku bez vaření Créme Olé, 1 malá plechovka mandarinek. "KRÉM" ZE ZAKYSANEK: 3 zakysané smetany (á200g) + 3 vanilkové cukry NA DOZDOBENÍ: čoko poleva
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháme postupně, jak jsou napsány, vylijeme na střední plech a pečeme při 200°C asi 17min. Mandarinky zcedíme a nasekáme na malé kousky - dáme do mísy s víkem,…
Šípková Růženka tisk na fondánu - "zámek"
Potřebné ingredience
Korpus světlý a tmavý čtyřdekový piškot, mantinely vanilkový pudinkovomáslový krém, náplň mandarinkový Hrk hrk krém, potah a zdobení Smartflex Velvet citron, obrázek tisk na fondánu
Jahodový dezert nejen na neděli
Potřebné ingredience
1x měkký tvaroh 1x kysaná smetana 1x vanilkový cukr moučkový cukr dle chuti jahody 8 ks piškoty 3 balíčky cereální kakaové bebe dobré ráno
Postup přípravy
Děsně jednoduché, děsně žravé, přípravu zvládnou školkáčci
Krém: vyšleháme tvaroh s kysanou smetanou, cukrem a vanilkovým cukrem, do hladka.
do poháru vrstvíme…
***KYTARA***
Potřebné ingredience
...dělaná přesně podle vzoru.....bohužel mě nedošlo, že dort těchto rozměru nejde dát do lednice :-( a když se k tomu přidalo počasí minulého týdne - tak to byl vážně horor !!! Nakonec vše dobře dopadlo....dort přežil i poměrně dlouhý převoz v tom vedru a oslavenci se moc líbil :-)
Ostružinové jogurtové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL vody. Krém: 500 g vaničkového 20% tvarohu, 500 g selského jogurtu Hollandia, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, ostružiny, cukr moučka.
Postup přípravy
Upečeme piškot na plechu 30 x 40cm, na vychladlý korpus nalijeme krém, potřeseme plechem, aby se krém srovnal a necháme v ledničce ztuhnout. Druhý den pokrájíme a zdobíme.
***SVATEBNÍ - patrový + řezy****
Potřebné ingredience
...dole-tmavý korpus + těžká pařížská šlehačka....prostřední a vrchní patro je světlé s tvarohovošlehačkovým kremem ...proloženo broskvemi.....potaženo Smartflex velvet-mandle....na přání nevěsty zdobeno živými květy
***NAROZENINOVÝ ***
Potřebné ingredience
....přání bylo pro pána co má rád...kolo - ryby - les - dřevo - včely.....vše se tam tak nějak mělo promítnout :-)....snad se zadařilo-pán byl prý spokojený
Rajčatové sugo
Potřebné ingredience
2 velké cibule, 2 větší mrkve, 1 -2 ( podle toho jak ho máte rádi) velký řapíkatý celery bez listů, olivový olej, 2 kg rajčat + 2 kg rajčat z plechovky ( já plechovky nedávám, dávám 4 kg rajčat), sůl, cukr, čerstvá bazalka
Postup přípravy
Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na větší kostky, Na olivovém oleji osmahneme cibuli, jen mírně, přidáme mrkev a celer, trochu osmahneme a přidáme rajčata. Pokud nemáte taková ta…