čokoládový dort s pařížským krémem
Potřebné ingredience
Pařížský krém korpus čokoláda na ozdoby - transfer folie, formička na ozdoby a podložka na zdobení šlehačka, pařížská šlehačka, jahoda (uprostřed dortu v čokoládě)
Postup přípravy
čokoládové pláty kolem dortu jsou zdobeny transfer fólií a speciální podložkou, čokoládové tvary na dortu jsou tvořeny ve formičkách
Výzdoba dortu AC DC
Potřebné ingredience
Mléčný marcipán, pevné nervy, potravinářské barviva
Rychlý čokoládový dort
Potřebné ingredience
pařížský krém z jahodové čokolády čokoládový korpus čokoládová poleva
Tvarohový ovocný dort
Potřebné ingredience
Ovoce - jahody, borůvky\r\nTvaroh\r\nKysaná smetana\r\nCukr vanilkový\r\nKorpus + tekuté potravinářské barvy\r\nTyčinky vanilkové a kakaové, ovoce na zdobení, želatina
Postup přípravy
Viz postup u předešlých dortů\r\nBarvení korpusu - rozdělíte si těsto do 4 nádob (chcete-li více barev, klidně do více), přimícháte barvy a postupně vlíváte do sebe.
Trojfarebný zákusok
Potřebné ingredience
1.cesto 1,5 dl kyslej smotany, 1 vajce, 1 lyžička sóda bikarbóny, 5 lyžíc hl.múky, 5 lyžíc cukru, 5 lyžíc mletého maku 2. cesto 1,5 dl kyslej smotany, 1 vajce, 1 lyžička sóda bikarbóny, 5 lyžíc hl.múky, 5 lyžíc cukru, 5 lyžíc kakao, 3 lyžice mlieka 3. cesto 1,5 dl kyslej smotany, 1 vajce, 1 lyžička sóda bikarbóny, 5 lyžíc hl. múky, 5 lyžíc cukru, 5 lyžíc mletého orechu. Krém 1 liter mlieka, 8 lyžice krupice, 25dkg masla, 15 dkg práškového cukru (ja som dala menej), 2 ks vanilkový cukor, čokoláda a mandle.
Postup přípravy
Vyšľaháme vajíčko s cukrom a so smotanou, potom pridáme ostatné zložky. Vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme asi 10 minút. Takisto upečieme druhé aj tretie…
Slaný dort-ovál
Potřebné ingredience
Toustový chléb, salámy, sýry, pomazánky, zelenina....