Zobrazit přihlášovací formulář
DĚTSKÉ SPECIALITY
Těstoviny s masem a mrkví

Těstoviny s masem a mrkví

Potřebné ingredience

těstoviny, máslo, prso, mrkev, žloutek, kojenecká voda

Postup přípravy

Maso a mrkev nakrájet na kousky, rozpustit v kastrolku kousek másla, dát na to maso a mrkev, zalít vodou, jak to začne vřít, tak dát řloutek a nudle. Po uvaření rozmačkat trochu…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rizoto

Rizoto

Potřebné ingredience

rýže, kuřecí prsa, hrášek, mrkev, cibule, kari, sůl

Postup přípravy

Opíct na pánvi cibulku, dát kousky masa, nasypat zeleninu, osolit, posypat kari a podlít trochu vodou. Mezitím si uvařit rýži. Jak je maso hotové, tak nasypat rýži, promíchat a je…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí v bramboráku

Kuřecí v bramboráku

Potřebné ingredience

prsa, sůl, pepř, paprika, cibule, rajče, česnek, kečup, sójovka bramborákové těsto: brambory,vajíčka, česnek, cibule, sůl, pepř, majoránka, trochu strouhanky a mouky

Postup přípravy

Na cibulce opíct kousky masa, osolit, opepřit, polít sójovkou, nakrájet zeleninu, až bude maso hotové, dát ji k tomu, polít kečupem a trochu podlít vodou. Nechat trochu vydusit,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vepřový guláš

Vepřový guláš

Potřebné ingredience

plecko, paprika sladká i pálivá, pepř, sůl, majoránka, česnek, cibule, mouka+voda

Postup přípravy

Opíct cibulku, dát na kousky maso, nechat zatáhnout, osolit, opepřit, nasypat obě papriky, promačkat česnek a zalít vodou. Vařit do změknutí masa, zahustit moukou s vodou. Povařit…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Vylepšená tatarka

Vylepšená tatarka

Potřebné ingredience

Majonéza, pórek, pažitka, sůl, pepř, plnotučná hořčice, trochu mlíka.

Postup přípravy

Vše smíchat dohromady, mlíko přidávat podle konzistence, aby to bylo akorát. Je vynikající. Lepší než kupovaná.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s jahodama

Řezy s jahodama

Potřebné ingredience

piškot - 4 vejce, 20 dkg hladké mouky, 20 dkg moučky, 0,5 prdopeču, 5 PL horké vody, 5 PL oleje, sníh z bílků, piškoty, kafe, rum, marmeláda, jahody, zakysaná smetana + cukr, čokoláda

Postup přípravy

Na piškot vyšleháme vejce s cukrem, přidáme zbytek, nakonec opatrně zamíchat sníh a dát péct na 170 stupňů. Po vychladnutí potřít marmeládou / já měla domácí višňovou / ,…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Lívance z kefíru

Lívance z kefíru

Potřebné ingredience

kefír 0,5 l, hladká mouka 250g, 1 vejce, špetka soli, trochu cukru, asi tak polévková lžíce

Postup přípravy

Vše rozmixovat mixérem a smažíme na pánvi. Přidala jsem ještě trochu mlíka, těsto se mi zdálo moc husté.Jsou z toho kefíru pěkně nadýchané. Na fotu jsou z jedné dávky.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprovka

Koprovka

Potřebné ingredience

voda, mlíko, kopr, podravka, mouka hladká, smetana, 1 vejce

Postup přípravy

Do kastrolku nalít vodu a mlíko, dávám půl na půl, dát půlku nasekaného kopru, podravku, jak začně omáčka vřít, zahustit moukou s mlíkem, 15 minut vařit, rozmíchat jedno vejce…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s meruňkami a čokoládovou polevou

Řezy s meruňkami a čokoládovou polevou

Potřebné ingredience

těsto dle mého receptu "Řezy s krémem", zakysaná smetana, meruňky, marmeláda, čokoládová poleva

Postup přípravy

Těsto upíct na plechu, rozkrojit na tři stejné díly, promazat višňovou marmeládou, smetanou smíchanou s kousky meruněk / lze přidat cukr, ale nám to stačilo/ nebo jiného ovoce a…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Potřebné ingredience

králík, Halali, mražená zeleninová směs pod svíčkovou, cibule, mlíko, smetana, mouka hladká

Postup přípravy

Opíct cibulku na oleji, přidat rozporcovaného králíka, nechat zatáhnout. Vyklopit na to Halali a pytlík zeleniny, zalít vodou. Vařit do změknutí králíka. Pak ho vytáhnout, obrat a…

Zobrazit více...

Kategorie