Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehké ořechové nebo makové koláčky

Křehké ořechové nebo makové koláčky

Potřebné ingredience

Těsto: 350 g hladké mouky, 200 g másla nebo Hery, 2 žloutky, špetka soli, 40 g cukru moučka, 1 vrchovatá PL zakysané smetany. Náplň: 400 ml mléka, 4 PL cukru krupice, 200 g strouhaných ořechů, 60 – 80 g drcených piškotů.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme hodinu odpočívat. Mléko s cukrem přivedeme k varu, vsypeme ořechy a chvíli…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jemné řezy se žloutkovým krémem

Jemné řezy se žloutkovým krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru moučka, 5 PL oleje. Krém: 2 žloutky, 400 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 3 PL cukru krupice, 190 g zakysané smetany, 80 g másla, 50 g hořké čokolády. Dále: 250 ml smetany ke šlehání, 50 g hořké čokolády.

Postup přípravy

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, lehce vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.…

Zobrazit více...
DORTY
Borůvkový dort s máslovým krémem

Borůvkový dort s máslovým krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 200 g cukru krupice, 5 PL teplé vody, 5 PL oleje. Krém: 250 g másla, 150 g cukru moučka, 100 g borůvek, 1 PL Gustinu, 350 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru krupice. Dále: mandlové plátky, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Na dno dortové formy průměr 26 cm přivřeme pečící papír, boky vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a 3 PL cukru ušleháme pevný sníh. Zbývající cukr, žloutky a vodu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jemný ořechový koláč s tvarohem

Jemný ořechový koláč s tvarohem

Potřebné ingredience

Těsto: 6 vajec, 250 g másla nebo Hery, 280 g cukru moučka, 320 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 PL kakaa, 100 g strouhaných ořechů. Náplň: 500 g tvarohu v alobalu, 1 vejce, 60 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, asi 4 PL mléka, hrst rozinek.

Postup přípravy

Připravíme si tvarohovou náplň smícháním všech surovin. Z bílků a 3 PL cukru ušleháme tuhý sníh. Změklé máslo, žloutky a zbývající cukr vyšleháme do pěny. Smícháme 200 g prosáté…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami

Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 2 PL cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 100 g másla, 1 vejce. Maková náplň: 200 ml mléka, 2PL cukru krupice, 150 g mletého máku. Tvarohová náplň: 500 g vaničkového tvarohu, 1 vejce, 2 PL cukru krupice. Dále: 10 švestek.

Postup přípravy

Mléko s cukrem přivedeme k varu, vsypeme mák a minutu povaříme, náplň vychladíme. Smícháme tvaroh s cukrem a vejcem. Z uvedených surovin na těsto uděláme drobenku. Do vymazané…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čtvrtkilový koláč

Čtvrtkilový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g hladké a 250 g hrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 250 g cukru moučka, 250 g Hery, 2 vejce, citronová kůra. Dále: 2 PL kakaa, švestková povidla, 3 hrsti vlašských ořechů, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které rozvážíme na tři stejné části, do jedné z nich ještě zapracujeme kakao. Každý bochánek těsta zabalíme do potravinové fólie a…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Sušenky z ovesných vloček a ořechů

Sušenky z ovesných vloček a ořechů

Potřebné ingredience

Těsto: 100 g másla, 100 g jemných ovesných vloček, 100 g vlašských ořechů, 100 g cukru krupice, 2 vejce, 1 PL kakaa, hrst rozinek. Dále: čokoládová poleva na pocákání (nemusí být).

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se změklým máslem vyšleháme, přisypeme ovesné vločky, kakao, drobně sekané ořechy, rozinky a vše zamícháme. Do těsta lehce vmícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvkové tvarohové řezy

Borůvkové tvarohové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 120 g cukru moučka, 110 g polohrubé mouky, 2 PL kakaa. Krém bílý: 500 g tučného tvarohu v alobalu, 200 g zakysané smetany, 4 PL cukru moučka. Krém borůvkový: 2 hrsti mražených borůvek (nebo borůvkový kompot), 500 g bílého jogurtu Hollandia, 250 g tvarohu ve vaničce, cukr moučka dle chuti (asi 4 PL), 1 želatinový ztužovač za studena. Dále: 1 čiré dortové želé.

Postup přípravy

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, lehce vmícháme prosátou mouku s kakaem a těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Holašovické koláčky

Holašovické koláčky

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 100 g másla, 3 žloutky, 3 vrchovaté PL cukru krupice, 1 vanilkový cukr, ½ lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 2 PL sádla, citronová kůra. Tvarohová náplň: 250 g tučného tvarohu v alobalu, 1 vejce, 3 PL cukru moučka, 1 vanilkový cukr. Maková náplň: 200 ml mléka, 150 g mletého máku, 4 PL cukru krupice, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, trochu rumu, mleté piškoty. Dále: 1 vejce na potření, rozinky v rumu.

Postup přípravy

Těsto zaděláme ručně s kváskem nebo v pekárně. Pro pekárnu: Ve vlažném mléce rozmícháme žloutky. Máslo rozpustíme a vychladíme. Do pekárny nalijeme mléko a máslo, nasypeme cukry,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Karamelové kostky s BeBe sušenkami

Karamelové kostky s BeBe sušenkami

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 150 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL vody, 5 PL oleje. Krém 1: 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 250 g másla, 1 zkaramelizované salko (plechovka). Krém 2: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 80 g cukru moučka, 1 lžička citronové šťávy, 4 želatinové plátky. Dále: 2 balíčky Be Be sušenek kakaových.

Postup přípravy

Z bílků a menší části cukru ušleháme pevný sníh. Zbývající cukr, žloutky a vodu vyšleháme do pěny, přiléváme olej a přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce…

Zobrazit více...

Kategorie