Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
upravené rafaelo :-)))))))

upravené rafaelo :-)))))))

Potřebné ingredience

1/2 salka,2 griliášové vlnky,pl cukru,100 g kokosu,plus kokos na obalení,loupané mandle

Postup přípravy

vlnky postrouháme a spojíme se salkem a kokosem....nacháme v lednici chvilku odpočnout,hmotou obalujeme mandli a celou kuličku v kokosu.
Foto dodám dodatečně :-))))

Zobrazit více...
CUKROVÍ
išlské dortíčky ......po tetě z Moravy

išlské dortíčky ......po tetě z Moravy

Potřebné ingredience

40 dkg hl.mouky,20 dkg cukru,2 žloutky,25 dkg másla,1 pol.lžíce kakaa

Postup přípravy

zpracujeme jako obvykle ....asi nejlepší jsou polité čokoládovou polevou a plněné kakaovým krémem

Zobrazit více...
CUKROVÍ
laskonky

laskonky

Potřebné ingredience

1/4 kg hl.mouky,1/4 kg sádla,1/4 kg cukru,15 dkg kokosu,1 žloutek ,hrst mletých ořechů

Postup přípravy

těsto zpracujeme....vyválíme plát tak 1/2 cm vysoký.Doporučuji vybrat menší tvar,kapinku se to rozjede :-))
plníme libovolným krémem nejvýše 3 dny před podáváním

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Coko-hrudky z cornflaksu - me nejoblibenejsi cukrovi posledni petiletky...! - zvladne i male dite:)

Coko-hrudky z cornflaksu - me nejoblibenejsi cukrovi…

Potřebné ingredience

cornflakes, rozinky, susene ovoce, orechy, popr. cokoliv jineho, co ma kdo rad, cokolada na vareni, cukrarske kosicky (male)

Postup přípravy

Toto cukrovi je extra jednoduche (zvladne opravdu kdokoliv, i male dite).

Recept (pokud se tomu tak teda da rict:) ) mam od tchynky:
cornflaky nasypeme do misy, rukou…

Zobrazit více...
DORTY
Vánoční mini dortík ke kafču do práce

Vánoční mini dortík ke kafču do práce

Potřebné ingredience

světlý korpus, krém z ledových kaštanů a WI.

Postup přípravy

xxxx

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Miništoličky (z Apetitu)

Miništoličky (z Apetitu)

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 3 lžíce třtinového cukru, 1 lžička soli, 1 sáček sušeného droždí, 3 lžičky koření do perníku, 80 g měkkého másla, 200 ml teplého mléka, 1 lžička medu, 2 lžice rumu, 2 vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje, 180 g rozinek (dala jsem jen 100 g), 30 g kandované citronové kůry, 50 g kandovaných třešní, strouhaná kůra z pomeranče a citronu, 1 balení marcipánu (asi 200 g), mandlové lupínky na posypání

Postup přípravy

Mouku prosijeme do mísy, přidáme droždí, cukr, sůl a perníkové koření. Směs promícháme a přidáme měkké máslo.

Mléko, med a rum prohřejeme a vmícháme vejce. Tekutou směs…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Včelí úlky s koňakovou náplní

Včelí úlky s koňakovou náplní

Potřebné ingredience

cca 35 ks: 160 g dětských piškotů, 50 g moučkového cukru, 60 g mletých lískových oříšků, 40 g měkkého másla, 60 g strouhané čokolády (hořké), 2-3 lžíce rumu, 1 bílek, moučkový cukr smíchaný s kakaem na vysypání formiček ********** NÁPLŇ: vaječný koňak + sušené mléko (smetana do kávy)

Postup přípravy

Umleté piškoty smícháme s cukrem, oříšky, čokoládou, máslem, rumem a nakonec spojíme bílkem. Vypracujeme hmotu, kterou mačkáme do formiček vysypaných moučkovým cukrem smíchaným s…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
PEČENÁ KRŮTA  SE SLANINOU+++

PEČENÁ KRŮTA SE SLANINOU+++

Potřebné ingredience

1 středně velká krůta, sůl, 150 g anglické slaniny, 200 g másla, 1/2 vývaru z masoxu nebo drůbežího bujónu.

Postup přípravy

Očištěnou krůtu osolíme na povrchu i v břišní dutině, dáme na pekáč, prsíčka i stehna obložíme plátky slaniny (můžeme je slaninou i prošpikovat), přelijeme ji částí rozpuštěného…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pastýřská roštěnka

Pastýřská roštěnka

Potřebné ingredience

400g hovězí roštěnky sůl, pepř cibule hladká mouka 50g tuku (rostlinného oleje) 100g uzené klobásy vývar (nebo voda) 150g uzeného sýra 2 lžíce kečupu

Postup přípravy

naklepané, osolené, opepřené a pomoučněné plátky masa opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. vyjmeme, a do výpeku dáme opéct cibulku spolu s klobáskou nakrájenou na kolečka.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Slané sýrové cukroví  - recept pro ty, kteří neholdují sladkému

Slané sýrové cukroví - recept pro ty, kteří neholdují…

Potřebné ingredience

25dkg strouhaného sýra Primátor nebo Čedar nebo Moravský bochník, 1 celá hera, 30dkg hladké mouky, vejce na potření, sůl, kmín, sezamové semínko

Postup přípravy

Sýr nastrouhat najemno. Přísady smíchat dohromady (Heru doporučuji dávat pouze mírně změklou, cca 15 min po vytažení z lednice, jinak se těsto při zpracovávání hrozně lepí).…

Zobrazit více...

Kategorie