Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Včelka Mája

Včelka Mája

Potřebné ingredience

xxx

Postup přípravy

xxx

Zobrazit více...
DORTY
Pro dceru do 1. třídy

Pro dceru do 1. třídy

Potřebné ingredience

mramorový korpus, pudingový krém

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařená cuketa (cukina :-))

Zavařená cuketa (cukina :-))

Potřebné ingredience

3kg cukety, 5 velkých cibulí, 5 červených paprik, 70g soli, 3/4 litru vody, 3/4 litru octa, 3 lžičky kurkumy, 450g cukru, 3 lžičky hořčičného semínka

Postup přípravy

Cukinu a papriky pokrájet na kostky, cibuli na půlměsíčky a naložit do soli na 3 hodiny. Připravit si nálev: svařit vodu,ocet, kurkumu, cukr a hořč. semínko. Pak vše smíchat …

Zobrazit více...
DORTY
Mimoň

Mimoň

Potřebné ingredience

váha: 3 kg

MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborný linecký koláč

Výborný linecký koláč

Potřebné ingredience

175 g hladké mouky *** 150 g moučkového cukru (stačí i 100g a 1 vanilkový) *** 3 žloutky plus jeden na potření *** 100g pražených mletých mandlí (nemusí být) *** kůra z jednoho citronu *** 1 lžička mleté skořice *** půl lžičky mletého hřebíčku (nemusí být) *** špetka soli *** 150g studeného másla *** 300 g rybízového džemu *** 120 g mandlových lupínků

Postup přípravy

zpracujeme těsto, dáme na hodinu do lednice. třetinu ubereme a vrátíme do lednice, do formy dáme 2/3 těsta, na něj marmeládu, ze zbylé 1/3 udělat mřížku. potřít vejcem a posypat…

Zobrazit více...
DORTY
Cigarety Startky

Cigarety Startky

Potřebné ingredience

jako vždy

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Domácí těstoviny bez strojku

Domácí těstoviny bez strojku

Potřebné ingredience

1 vejce, hrubá mouka, sůl

Postup přípravy

Na vál či pracovní desku nasypeme hrstku hrubé mouky a do ní uděláme důlek a rozklepneme 1 vejce, osolíme. Nožem promícháváme a postupně přisypáváme mouku až máme těsto vláčné,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládová trojka  (nepečený chlebíček) a nejen to

Čokoládová trojka (nepečený chlebíček) a nejen to

Potřebné ingredience

Krém: 500 g tvarohu (dala jsem vaničkový 1,1%), 250 ml smetany ke šlehání (33%), 80 g cukru moučka, ½ sáčku jemně mleté želatiny Dr. Oetker, 100 g hořké, 100 g mléčné a 100 g bílé čokolády. Dále: máslové sušenky nebo Be Be, trochu Nutelly, 100 g čokolády nebo čokoládová poleva, sekané mandle (nemusí být).

Postup přípravy

Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinovou fólií.
Ve třech mističkách rozpustíme ve vodní lázni čokolády. Ušleháme smetanu. Smícháme tvaroh s cukrem a krátce prošleháme…

Zobrazit více...

Kategorie