Zobrazit přihlášovací formulář
RYBY A DARY MOŘE
LOSOS SE ŠPENÁTOVÝMI GNOCCHI S PARMEZÁNEM

LOSOS SE ŠPENÁTOVÝMI GNOCCHI S PARMEZÁNEM

Potřebné ingredience

sáček Gnocchi, balení čerstvého špenátu, cibule, smetana na vaření parmezán, česnek, sůl, pepř, bazalka čerstvá nebo sušená, filety lososa

Postup přípravy

Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu, na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibulku do zlatova, přidáme nasekaný špenát, přilijeme půl kelímku smetany na vaření, osolíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložené  -Písecké kotelty

Naložené -Písecké kotelty

Potřebné ingredience

3/4 kg kotlet ( bez kosti-může být krkovice je šťavnatější),olej, asi 12 dkg nastrouhaného eidamu,13 lžíce sladkého kečupu,1 a 1/2 lžíce plnotučné hořčice,5 vajec,asi4 stroužky česneku, majoránka, pepř, sůl

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme ,nařízneme okraje ,osolíme a opepříme. Připravíme si těstíčko : rozšleháme vejce s nastrouhaným sýrem, kečupem, hořčicí , prolisovaným…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jemné borůvkové zákusky

Jemné borůvkové zákusky

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 160 g cukru moučka, 160 g polohrubé mouky, 3 g prášku do pečiva, 3 PL oleje. Krém borůvkový: 2 hrsti borůvek (dala jsem mražené), 75 ml vody, 2 PL cukru krupice, 500 g bílého jogurtu Hollandia, 250 g tvarohu ve vaničce, cukr moučka dle chuti, 12 g práškové želatiny. Krém bílý: 250 g tvarohu ve vaničce, 190 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 4 želatinové plátky, cukr moučka dle chuti.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, opatrně vmícháme olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech 30x40 cm a v…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Flammkuchen

Flammkuchen

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, cca 300 ml perlivé vody, 1 lžičky soli, 1 lžíce sádla (nebo 2 lžíce olivového oleje). Náplň: creme fraiche, parmazán, dále dle chuti (ančovičky, šunka, žampiony,...), na potření okrajů rozehřáté sádlo

Postup přípravy

Vypracovat těsto a nechat chvíli v lednici. Poté vyválet hodně slabé těsto, potřít creme fraiche (předem rozmíchané) - jde to dobře stěrkou - , posypat parmazánem a dát zbytek…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koblihy

Koblihy

Potřebné ingredience

500 g hl.mouky , 3 žloutky, špetka soli, 50 g olej (máslo),50 g cukr, 3 PL rum , 1 kostka droždí, 200 ml mléka , 1 l olej na smažení

Postup přípravy

vše zamíchat a nechat vykynout a pak vykrajujeme skleničkou koblížky a smažíme ,po vychladnutí plníme ...

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarožník

Tvarožník

Potřebné ingredience

4 ks tvaroh , 4 vejce , 1 PDP , 1 vanilkový cukr , 300 g moučkový cukr , 10 PL dětská krupice , 1 Hera (máslo)

Postup přípravy

vejce cukr,prášek do pečiva a vanilkový cukr krupici dáme do mísy a rozehřejeme heru a vložím vše zamíchat a péct na papíru asi 35 min na 175 C až zrůžoví .. výborný

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová bábovka s mákem

Tvarohová bábovka s mákem

Potřebné ingredience

6 vajec.180g krupicového cukru,180 g měkkého plnotučného tvarohu ( z vaničky),150 ml oleje,50 ml mléka,2 plné lžíce rumu,180g polohrubé mouky,150g mletého máku,1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky se zbytkem cukru, tvarohem, olejem a rumem. Pak přidáme odváženou mouku smíchanou s práškem do pečiva …

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí filé zapečené v rajčatech a bramborách

Rybí filé zapečené v rajčatech a bramborách

Potřebné ingredience

60 dkg rybího filé,1 konzerva loupaných rajčat,2 cibule,1 pórek, asi 4 stroužky česneku, zelená petrželka,sůl,pepř,2 lžíce oleje, asi 60 dkg brambor

Postup přípravy

Oškrábané brambory si v celku uvaříme do měkka. Cibuli nastrouháme nahrubo a na oleji osmahneme, přidáme plátky česneku-lehce orestujeme a nalijeme konzervovaná rajčata, osolíme a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z kysaného zelí

Polévka z kysaného zelí

Potřebné ingredience

1/2 sáčku kysaného zelí,10dkg slaniny,1 cibule , sádlo ,vrchovatou lžíci hladké mouky,1 lžíce sladké papriky, 1 kelímek sladké smetany,1 kostka bujonu (bez konzervantů ),sůl.pepř,1 brambora

Postup přípravy

Zelí ze sáčku dáme vařit do 1/2 litru vody. Na sádle osmažíme kostičky slaniny a cibuli nakrájenou najemno ,zasypeme hladkou moukou-rozmícháme ,vsypeme červenou papriku ,zalijeme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuracie jednohubky v smotanovo-cesnakovom cestíčku-podle slovenské maminky

Kuracie jednohubky v smotanovo-cesnakovom cestíčku…

Potřebné ingredience

2 lyžice hladkej múky Olej na vyprážanie Na cestíčko: 2 veľké vajcia 1 lyžičku soli 3 strúčiky cesnaku 4 lyžice kyslej smotany 3 lyžice hladkej múky

Postup přípravy

Postup:
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Osušíme papierovým servítkom a potom obalíme v múke.
Všetky prísady na cestíčko vymiešame tak, aby nám vznikla…

Zobrazit více...

Kategorie