Zobrazit přihlášovací formulář
RYBY A DARY MOŘE
Rybí haše

Rybí haše

Potřebné ingredience

1kg ryb, 1 vejce, sůl, pepř, česnek, 3 ½ dl mléka, 50g strouhanky.

Postup přípravy

Vykostěné rybí maso usekáme, přidáme sůl, koření, vejce, mléko a strouhanky tolik, aby haše nebyla příliš hustá. Na pekáči rozpustíme tuk, haši na něj rozetřeme a pečeme ve…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Haše se zeleninou a s vejci

Haše se zeleninou a s vejci

Potřebné ingredience

400g vařeného nebo pečeného masa (vepřového, hovězího, králičího, skopového...),
50g másla,
40g cibule,
4 červené sterilované papriky,
3 lžíce sterilovaného hrášku,
sůl, trochu mletého pepře, petrželka nebo pažitka,
3 vejce.

Postup přípravy

V kastrolu na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme umleté maso, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme nadrobno rozsekané papriky, hrášek, přilijeme rozkvedlaná…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masová haše

Masová haše

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa (vařeného, nejlepší je plecko)
5 vajec
5 housek nebo rohlíků
2 lžíce posekané petrželky
trochu soli a pepře dle chuti
6 stroužků drceného česneku
2 lžíce majoránky

Postup přípravy

Housky nebo rohlíky si nakrájíme na kostičky a namočíme do vlažné vody. Necháme nabobtnat, vymačkáme. Osolíme, opepříme, přidáme drcený česnek a majoránku, maso (buď nakrájené na…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Povidlové taštičky

Povidlové taštičky

Potřebné ingredience

350 g hrubé mouky, 1 vejce, asi 100 ml vody, 1 čajová lžička oleje, švestková povidla na plnění, strouhanka a cukr na posypání, rozehřáté máslo na polití.

Postup přípravy

Z prosáté mouky a vody s rozšlehaným vejcem i olejem vypracujeme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout. Potom z něho vyválíme asi 3 mm silný plát a rádýlkem pokrájíme na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky

Hovězí plátky

Potřebné ingredience

Hovězí maso asi 600 g,
2 střední cibule,
sádlo nebo olej na opečení,
hladká mouka,
sůl,
pepř,
sladká paprika,
mletý kmín,
3 kuličky nového koření,
5 hřebíčků,
plnotučná hořčice,
masox nebo hovězí bujon
asi 3/4 l horké vody

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na jemno.
Hovězí maso nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném sádle opečeme z obou stran a vyndáme z hrnce.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pudinkový dezetr

Pudinkový dezetr

Potřebné ingredience

250 g měkkého tvarohu
1/2 l mléka
cukr podle chuti
1 čokoládový pudinkový prášek ( možno zvolit i jinou příchuť)
piškoty

Postup přípravy

Uvaříme pudink a necháme vychladnout za občasného míchání.
Do studeného pudinku zašleháme tvroh a dáme vychladnout.
Do misky naskládáme piškoty a vychlazený dezert,posypeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový dezert

Tvarohový dezert

Potřebné ingredience

250 g měkkého tvarohu
1 šlehačka ke šlehání
cukr
1 šlehaná šlehačka
ovoce dle chuti,zmrzlina,piškoty,pudink prostě co vás napadne
Na posypání kakao,mleté oříšky,ovoce,kokos...fantazie dle chuti...

Postup přípravy

Vychlazený tvaroh ušleháme se šlehačkou a cukrem a dáme znovu vychladit do lednice
do misky si přichystáme : ovoce,piškoty,zmrzlinu,pudink- to co máte rádi.
Na to nandáme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Péřové ovocné knedlíky

Péřové ovocné knedlíky

Potřebné ingredience

500 g hrubé mouky,
1 ČL pískového cukru,
20 g droždí,
1 vejce,
asi 250 ml mléka,
1/4 ČL soli,
čerstvé, kompotované nebo mražené ovoce na plnění,
nastrouhaný tvrdý tvaroh na posypání,nebo měkký tvaroh našlehaný se šlehačkou
cukr na posypání
rozehřáté máslo
Tvaroh
šlehačka ke šlehání
cukr podle chuti

Postup přípravy

Do prosáté mouky uděláme doprostřed důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka, zlehka v důlku promícháme a necháme vzejít kvásek.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makovník

Makovník

Potřebné ingredience

3 hrnky polohr. mouky
1-2 hrnky cukru krupice (jak kdo má rád)
1 hrnek mletého máku
1 prdopeč ( prášek do pečiva )
1 hrnek oleje
2 vejce
1 hrnek mléka

Postup přípravy

Všechny suroviny vyšleháme pěkně do hladka,nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech,můžeme použít i srnčí hřbet( pokud uděláme z poloviční dávky).....
pečeme do…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
Na kašel

Na kašel

Potřebné ingredience

1dcl medu
1dcl citronové šťávy
1dcl slivovice

Postup přípravy

rozmícháme med s citronovou šťávou a dolijeme slivovicí...
uchováváme v chladu,nejlépe v ledničce
užíváme 3 x denně dvě lžičky ... po dobu pokud kašel nepřestane....

Zobrazit více...

Kategorie