Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený květák se šunkou a sýrem-nejrecepty-cz

Zapečený květák se šunkou a sýrem-nejrecepty-cz

Potřebné ingredience

Suroviny 1 ks větší květák, 200 g tvrdého sýra, 300g šunky, 4 ks vejce, 250 ml zakysané smetany, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, máslo na vymazání pekáče, sůl, pepř

Postup přípravy

Květák omyjeme a na růžičky rozebereme. Dáme ho povařit do osolené vody do poloměkka.
Pekáč vymažeme máslem.
Sýr, šunku nakrájíme na kostičky. Dvě vajíčka uvaříme natvrdo a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky

Rohlíky

Potřebné ingredience

480g hladké mouky, 20g droždí, 1 lžička medu, 50g sádla, 270g vody, 2 lžičky soli

Postup přípravy

Zaděláme těsto, necháme vykynout, rozdělíme na 8 - 10 dílů a umotáme rohlíky. Necháme ještě chvíli kynout na plechu, poté potřeme vejcem a posypeme mákem. Pečeme ve vyhřáté na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zmrzlina

Zmrzlina

Potřebné ingredience

1 slako, 3 šlehačky, jahody, ev. trochu alkoholu (vodka)

Postup přípravy

Jahody rozmixujeme, přidáme lžíci salka a popřípadě trochu alkoholu - proti přemrzání. Smetanu vyšleháme dotuha, opatrně přimícháme slako. Do nádoby vrstvíme smetanovou směs a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rebarborová marmeláda

Rebarborová marmeláda

Potřebné ingredience

1kg rebarbory, želírfix, cukr

Postup přípravy

Rebarboru oloupeme, nakrájíme na malé kousky, trochu podlijeme vodou a povaříme, mezitím jsem ji rozmixovala ponorným mixérem. Nechala jsem i kousky. Dělám marmeládu dle návodu na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
malé špízy pohoštění pro návštěvu

malé špízy pohoštění pro návštěvu

Potřebné ingredience

Maso (já jsem dala kuřecí), cuketa, paprika červená, klobáska pikantní, cibule, cherry rajčátka, koření dle chuti (grilovací), olej na marinádu, špejle na špízy

Postup přípravy

Tento návod tady už možná byl, dávám pro inspiraci, protože u nás měl velký úspěch, vše jsem si připravila předem, napíchala na špejle, potřela olejem smíchaným s kořením a dala…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík v pórkovém kastrolu

Králík v pórkovém kastrolu

Potřebné ingredience

1 rpzporcovaný králík * 3 lžíe mouky * olej * 1 velká cibule nadrobno * 200 ml bílého vína * sůl a pepř * bobkový list * tymián * 400 ml drůbežího vývaru (i z kostky, např. Natur) * řapík celeru * 4 mrkve pokrájené na špalíky * 2 pórky (bílá část) na špalíky * zelená petrželka

Postup přípravy

další recept vhodný i na mraženého králíka. Z kuchařky amerických receptů.
porce králíka obalit v mouce a opéct v pánvi. maso dát stranou a ve výpeku opéct cibuli, přilít víno,…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík Braillon s hořčicí

Králík Braillon s hořčicí

Potřebné ingredience

Králík * dijonská hořčice * sůl, pepř, po lžičce tymián a rozmarýn * anglická slanina * 300 ml bílého vína * 200ml šlehačky

Postup přípravy

Jedná se o francouzský recept, trochu upravený. Hledala jsem recept, který by byl vhodný i pro mraženého králíka, přece jen čerstvý má trochu jinou chuť.
Troubu předehřejte na…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pórková pomazánka

Pórková pomazánka

Potřebné ingredience

1 tenký pórek, 100 g Lučiny, 100 g pomazánkového másla (možno nahradit tvarohem), sůl (může být i bylinková nebo česneková), v případě potřeby na naředění trochu řidší kysané smetany, syrovátky, kefíru, podmáslí nebo mléka

Postup přípravy

Pórek nasekat na drobno.

Pomazánkové máslo a Lučinu spolu v misce vymíchat do hladka, v případě potřeby upravit hustotu přidáním řidší kysané smetany, syrovátky, kefíru,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Briošky

Briošky

Potřebné ingredience

0,5 l mléka, 10 dkg másla, 5 žloutků, 70 dkg hladké mouky, 5 dkg cukru, kostka droždí, 1,5 lžičky soli, žloutek na pomazání

Postup přípravy

Dáme do pekárny v tomto pořadí. Po vykynutí uděláme válečky, které podélně nakrojíme, a ještě necháme chvíli kynout. Pomažeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě  dorůžova.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
jahodový koláč-toprecepty.cz

jahodový koláč-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

Těsto 250 ml smetana ke šlehání, 4 ks vejce, 80 g rozpuštěné máslo , vlažné, 200 g cukr krupice, 1 ks vanilkový cukr, 280 g polohrubá mouka, 1 ks prášek do pečiva, citronová kůra dle chuti- nemusí,300g jahod a drobenka

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné máslo, promícháme a zalijeme smetanou. Přisypeme mouku s kypřidlem a kůrou, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z…

Zobrazit více...

Kategorie