Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodový řez s želatinou

Jahodový řez s želatinou

Potřebné ingredience

Piškot- 4 vajíčka, 20 dkg hladké mouky, 20 dkg moučky, 1 prdopeč, 5 PL horké vody, 5 PL oleje, citonová kůra. Náplň- tvaroh, moučka, van. cukr, marmeláda rybízová, jahodová...Jahody, želatina.

Postup přípravy

Zvlášť vyšleháme sníh, potom vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme horkou vodu, olej a postupně mouku s prdopečem, citronovou kůru. Nakonec opatrně zamícháme sníh, pečeme na 180…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Těstoviny s brokolicí a smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicí a smetanovou omáčkou

Potřebné ingredience

těstoviny, brokolice, 500ml smetany, 2 stroužky česneku,olej, 2 PL hl. mouky, sůl, pepř, chilly

Postup přípravy

Uvařím si lehce brokolici a těstoviny podle návodu. Ve větší pánvi na oleji lehce do zlatova osmažím na plátky nakrájený česnek. Poté zasypu hladkou moukou. Až mouka zezlátne,…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Salisburský steak

Salisburský steak

Potřebné ingredience

* NA KARBANÁTKY: 500 g mletého hovězího masa, 1 žloutek, menší polovina jemně nakrájené cibule, ¼ šálku strouhanky (ideálně Panko), 2 lžíce mléka, 1 prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř; * NA OMÁČKU: 100 g pokrájených hub, větší půlka jemně nakrájené cibule, 300 ml hovězího vývaru, šťáva pod maso (instantní nebo ve vaničce), 1½ lžíce kečupu, 1 menší čajová lžička Dijonské hořčice, 1½ lžíce pokrájené čerstvé petrželky; * NA ZAHUŠTĚNÍ: 1½ polévkové lžíce kukuřičného škrobu, 3 lžíce vody

Postup přípravy

Všechny suroviny na karbanátky smíchat, osolit a opepřit.
Potom hmotu rozdělit na 5 dílů, z každého dílu vytvarovat karbanátek a osmahnout je na rozpálené pánvi (cca 3 minuty…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Muffiny müsli s ovocem

Muffiny müsli s ovocem

Potřebné ingredience

Těsto: 150 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 50 g müsli s ovocem Emco, 4 PL kakaa, 2 PL kokosu, 1 vanilkový cukr, ¾ prášku do pečiva, 100 ml mléka, 6 PL oleje, 2 vejce. Dále: 12 bobulek hroznového vína, hrst müsli s ovocem na posypání.

Postup přípravy

Smícháme sypké suroviny, smícháme mokré suroviny, pak spojíme obě směsi. Do každého košíčku nalijeme lžíci těsta, vložíme hroznové víno, zalijeme těstem a posypeme müsli. Pečeme v…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domací pizza-podle dobroty.cz

Domací pizza-podle dobroty.cz

Potřebné ingredience

350g hladké mouky, 5g cukru, ¼ čerstvého droždí nebo 4g sušeného, 1 lžička soli ,20ml olivového oleje, 220ml vlažné vody, Na pizzu: plechovka drcených rajčat, 1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, sušené oregano, sušená bazalka, sůl,cukr, 200g šunky, 100g jiný druh šunky, zelenina dle chuti, pizza koření, mozzarela, gouda

Postup přípravy

klasicky.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme na plát,můžeme dát do formy na pizzu nebo na plech.
Do vyšší nádoby nalijeme celou konzervu drcených rajčat…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Retro vlašák, feferonkový a párkový salát

Retro vlašák, feferonkový a párkový salát

Potřebné ingredience

Suroviny na cca půl kila vlašského salátu: 120g šunkového salámu vcelku (ne jiný!) * 2 větší brambory uvařené ve slupce (cca 200g) * 2 střední sterilované okurky * 3 lžíce sterilovaného hrášku * 3 lžíce vařené mrkve a 2 lžíce vařeného celeru (nebo sterilované) * 100g majonézy * lžička worchesteru * lžíce plnotučné hořčice * lžíce octa * lžička cukru * sůl * pepř

Postup přípravy

Uvařené brambory ještě zatepla oloupat a nechat vychladnout. Potom nakrájet na malé kostičky, salám na nudličky, okurky na malé kostičky. Promíchat se zeleninou, osolit, opepřit.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Žampionový krém

Žampionový krém

Potřebné ingredience

300 g čerstvých žampionů, 150 g cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 masox, 1 smetana na vaření, sůl, pepř, bobkový list, kopr, petrželka

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli orestovat na másle, přidáme 1/2 očištěných a na plátky nakrájených žampionů, zesklovatíme je na cibulce, přidáme hladkou mouku, kterou osmahneme a zalijeme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Křidélka nebo paličky pečená s novými bramborami-toprecepty.cz

Křidélka nebo paličky pečená s novými bramborami…

Potřebné ingredience

10 - 12 křidélek, 500 - 600 g nových brambor, 2 větší cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, 150 ml smetany ke šlehání, tymián libeček, kousek másla, sůl, pepř, 1/2 lžičky Tandori masala nebo jiné oblíbené koření

Postup přípravy

Křidélka omyjeme, usekáme špičky. Ty dáme ihned vařit na rychlý vývar. Brambory umyjeme kartáčkem nebo oškrábeme.
Křidélka a brambory osolíme a opepříme.

Smícháme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Potřebné ingredience

1 bílá veka, 1 tvaroh ve vaničce, 1 tvaroh kostka, citronová kůra, vanilkový cukr, vanilkový cukr s rumovou příchutí, trochu mléka, olej na smažení, cukr na obalení

Postup přípravy

Připravíme si tvarohovou náplň,smícháme tvaroh s polovinou vanilkového cukru, přidáme nastrouhanou citronovou kůru (vajíčko nedávám, při smažení by se sráželo). Veku nakrájíme …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový dort s mascarpone

Jablkový dort s mascarpone

Potřebné ingredience

Korpus: 130 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do perníku, 1 lžička kakaa, 50 g cukru krupice, 75 ml mléka, 50 ml oleje, 1 vejce. Jablečná náplň: 400 g pokrájených jablek, 50 g cukru krupice, ½ lžičky skořice, 400 ml vody, 1 vanilkový pudinkový prášek. Krém: 400 ml mléka, 35 g cukru krupice, 1 Zlatý klas, 250 g mascarpone. Dále: 250 ml smetany 33%, 1 Smeta-fix, čokoládové zdobení.

Postup přípravy

Na korpus smícháme sypké suroviny, přidáme ostatní a vymícháme hladké těsto, které natřeme do vymazané a vysypané dortové formy průměr 26 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme…

Zobrazit více...

Kategorie