Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘO KNEDLO ZELO

VEPŘO KNEDLO ZELO

Potřebné ingredience

1 kg plátků vepřového či kuřecího masa, drcený barevný pepř, drcený kmín a sůl - nebo jiné koření podle vaší chuti... 250g kysané zelí, 1 velká střední cibule, sůl a olej... 1 knedlík...

Postup přípravy

Vepřové maso peču v plátcích v keramickém pekáči - není potřeba žádný olej nebo tuk, maso pustí dostatek tuku samo, takže zbude i šťáva na knedlík. Předem maso naklepu, okořením…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Višňové řezy

Višňové řezy

Potřebné ingredience

Pol. mouka, 2 vejce, mléko, prdopeč, olej, van. cukr, cukr krupice, kakao, 1 sklenice višní, mouč. cukr, 1 máslo, štáva z višní, voda, cukr krupice, 1 vanilkový pudink, 2x hořká čokoláda, kousek Omegy

Postup přípravy

Nápad není můj, inspiraci mám zde z MMB, jen jsem si udělala vlastní rychlý hrnkový korpus. Mám ho v receptech, ale píši raději znovu.

Smíchám:
2 hrnky pol. mouky,
1…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté růžičky

Kynuté růžičky

Potřebné ingredience

500g hl.mouky,špetka soli,70g cukru,1 kostka droždí,2 vejce,100g rozpuštěné Héry,200ml. mléka.Nutela,skořicový cukr,mák,vejce na potření

Postup přípravy

Z uvedených přísad vypracujeme těsto a necháme vykynout.Vykynuté těsto rozdělíme na 15 dílu..Každý díl rozvalíme.Na jednou půlku dáme náplň,druhou přikryjeme.Rozkrojíme na 3…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kečupáci

Kečupáci

Potřebné ingredience

350 ml vody, 2,5 lžičky soli, 400 g hladké mouky, 200 g celozrnné pšeničné (nebo žitné) mouky, 2 lžičky droždí, 1 lžíce octa, 2 lžíce oleje náplň : kečup, sýr

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny (ocet dejte na druhou stranu než droždí). Zapneme program kynuté těsto. Po vykynutí vyválíme kolo, které rozdělíme na 8 dílů, na každý díl dáme kečup (trochu…

Zobrazit více...
HOUBY
Plněné žampiony  s Nivou-moooc děkuji Majdě 2

Plněné žampiony s Nivou-moooc děkuji Majdě 2

Potřebné ingredience

Suroviny: žampiony, uzený špek, cibule, , Niva, česnek, uzené maso, sůl, pepř na obálení: vejce, mouka, strouhanka

Postup přípravy

Postup
Kloboučky žampionů vydlabeme lžičkou, vše vydlabané i nožičky, nakrájime na malé kousky. Špek nakrájíme, vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibulí, osmažíme, pak nakrájené…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jíškové knedlíčky do polévky

Jíškové knedlíčky do polévky

Potřebné ingredience

3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 vejce, 1 lžíce vegety, sušený česnek (nebo 2 stroužky čerstvého), petrželka (sušená nebo čerstvá), strouhanka na zahuštění

Postup přípravy

Z másla a mouky připravíme jíšku, necháme mírně vychladnout a přidáme vše ostatní, strouhankou zahušťujeme. Tvarujeme knedlíčky, které zaváříme rovnou v polévce asi 5 min.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušené vepřové maso s mrkví

Dušené vepřové maso s mrkví

Potřebné ingredience

500g vepřového masa (kýta, plec), asi 750g mrkve na kolečka, sůl, pepř, vegeta, máslo a olivový olej, 2 lžíce hladké mouky + 2 lžíce másla na jíšku, 1/2 citrónu

Postup přípravy

Kousky masa orestujeme na másle a oleji, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme do poloměkka, pak přídáme mrkev a doděláme. Zahustíme jíškou a dochutíme citrónovou šťávou.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Langoše

Langoše

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 1 vejce, 200 ml mléka, 1/2 kelímku zakysané smetany /100 ml/, 2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí a 1/2 lžičky cukru. Olivový olej na smažení.

Postup přípravy

Mouku prosyjeme, přidáme všechny suroviny, promícháme a necháme přes noc kynout. Poté smažíme na oliv. oleji a podáváme nasladko či naslano. Fantazii se meze nekladou. Zbylé těsto…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Falešné borůvky

Falešné borůvky

Potřebné ingredience

2 litry bezinek, 1 kg jablek, 1 kg cukru, 1 pektogel, 4 lžíce rumu.

Postup přípravy

Bezinky s jablky promačkáme /jablka nastrouháme na struhadle s velkými oky/. Směs podusíme pod pokličkou, aby se prohřála. Potom přidáme cukr, pektogel a rum. Vaříme 30 min. a…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
ZAPEČENÉ TĚSTOVINY-VÝBORNÉ

ZAPEČENÉ TĚSTOVINY-VÝBORNÉ

Potřebné ingredience

1 balení těstovin(používám mašličky)/3-4 kuřecí prsa,pokrájená na drobné kousky/sůl a pepř/olivový olej na opékání/1 stružek česneku(já dávám tak 3)/400g mraženého listového špenátu/1 balení Smetanito krému(já dávám jakýkoli mazací sýr)/250 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

1.Předehřejte troubu na 200°C,horkovzdušnou na 180°C.Podle návodu na obalu uvařte těstoviny a sceďte je.
Kuřecí maso osolte,opepřete a osmahněte na troše olivového oleje.
2…

Zobrazit více...

Kategorie