Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Dukátové buchtičky - postup jak je dělám já (pomocí štamprle)

Dukátové buchtičky - postup jak je dělám já (pomocí…

Potřebné ingredience

POUŽÍVÁM PEKÁRNU CHLEBA TAKŽE NEJDŘÍV TEKUTINY: 350ml mleka, 1 vejce, špetka soli, citronová kura a trošku citr. šťávy, 560g hladke mouky, 5 dkg hery či másla, 30g droždí,5 lžíc cukru PO ZÍSKÁNÍ PRAXE VE VYKRAJOVÁNÍ JE TO RYCHLÉ. VIZ. FOTOPOSTUP!

Postup přípravy

Zadělám těsto, které nechám vykynout. Potom vykydnu na vál a pomáhám si malou štamrlí, kterou vykrajuju bochánky.... po trošce praxe to jde rychle... a jsou pěkné...

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Karamelová buchta

Karamelová buchta

Potřebné ingredience

6 vajec,300g pol.mouky,250g moučk cukru ,1 prášek do pečiva,100g krystal.cukru 200 ml vody ,50 g mletých ořechů. Poleva 150g moučk cukru ,1 lžíce kaka ,175 g másla nebo margarinu ,1 lžíce rumu. Kokos na posypání

Postup přípravy

Cukr krystal dáme do kastrůlku a zahříváme tak dlouho až se rozpustí a zhnědne,odstavíme a za stálého míchání vlejeme vodu .Žloudky vymícháme s moučkovým cukrem a postupně…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Koblížky s majonézy

Koblížky s majonézy

Potřebné ingredience

500g hladké mouky...3dcl.mléka...3 lžičky cukru....3dkg droždí....3 žloutky...10dkg majonézy....sůl,citr.kůra,rum...tuk na smažení

Postup přípravy

V mouce uděláme důlek ,dáme cukr ,droždí a zalejeme vlaž. mlélem ...po spěnění kvasnic dáme žloutky,majonézu,sůl,citr.kůru a rum ....těsto zaděláme a necháme vykynout..po vykynutí…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí rolky zalité šlehačkou - VÝBORNÉ, JEDNODUCHÉ.

Kuřecí rolky zalité šlehačkou - VÝBORNÉ, JEDNODUCHÉ.

Potřebné ingredience

4x kuřecí plátek (řízek) 4x plátek anglické slaniny 1x šlehačka 4x proužek sýra (hermelín, niva, ementál aj. - dle chuti) sůl, pepř, máslo na obalení vejce, hladká mouka, strouhanka

Postup přípravy

Kuřecí plátky naklepeme, na každý položíme plátek slaniny a proužek sýra. Ztočíme do rolky a zpevníme párátkem. Obalíme v mouce, vejci a strouhance stejně jako řízek, ale…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘO KNEDLO ZELO

VEPŘO KNEDLO ZELO

Potřebné ingredience

1 kg plátků vepřového či kuřecího masa, drcený barevný pepř, drcený kmín a sůl - nebo jiné koření podle vaší chuti... 250g kysané zelí, 1 velká střední cibule, sůl a olej... 1 knedlík...

Postup přípravy

Vepřové maso peču v plátcích v keramickém pekáči - není potřeba žádný olej nebo tuk, maso pustí dostatek tuku samo, takže zbude i šťáva na knedlík. Předem maso naklepu, okořením…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Višňové řezy

Višňové řezy

Potřebné ingredience

Pol. mouka, 2 vejce, mléko, prdopeč, olej, van. cukr, cukr krupice, kakao, 1 sklenice višní, mouč. cukr, 1 máslo, štáva z višní, voda, cukr krupice, 1 vanilkový pudink, 2x hořká čokoláda, kousek Omegy

Postup přípravy

Nápad není můj, inspiraci mám zde z MMB, jen jsem si udělala vlastní rychlý hrnkový korpus. Mám ho v receptech, ale píši raději znovu.

Smíchám:
2 hrnky pol. mouky,
1…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté růžičky

Kynuté růžičky

Potřebné ingredience

500g hl.mouky,špetka soli,70g cukru,1 kostka droždí,2 vejce,100g rozpuštěné Héry,200ml. mléka.Nutela,skořicový cukr,mák,vejce na potření

Postup přípravy

Z uvedených přísad vypracujeme těsto a necháme vykynout.Vykynuté těsto rozdělíme na 15 dílu..Každý díl rozvalíme.Na jednou půlku dáme náplň,druhou přikryjeme.Rozkrojíme na 3…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kečupáci

Kečupáci

Potřebné ingredience

350 ml vody, 2,5 lžičky soli, 400 g hladké mouky, 200 g celozrnné pšeničné (nebo žitné) mouky, 2 lžičky droždí, 1 lžíce octa, 2 lžíce oleje náplň : kečup, sýr

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny (ocet dejte na druhou stranu než droždí). Zapneme program kynuté těsto. Po vykynutí vyválíme kolo, které rozdělíme na 8 dílů, na každý díl dáme kečup (trochu…

Zobrazit více...
HOUBY
Plněné žampiony  s Nivou-moooc děkuji Majdě 2

Plněné žampiony s Nivou-moooc děkuji Majdě 2

Potřebné ingredience

Suroviny: žampiony, uzený špek, cibule, , Niva, česnek, uzené maso, sůl, pepř na obálení: vejce, mouka, strouhanka

Postup přípravy

Postup
Kloboučky žampionů vydlabeme lžičkou, vše vydlabané i nožičky, nakrájime na malé kousky. Špek nakrájíme, vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibulí, osmažíme, pak nakrájené…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jíškové knedlíčky do polévky

Jíškové knedlíčky do polévky

Potřebné ingredience

3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 vejce, 1 lžíce vegety, sušený česnek (nebo 2 stroužky čerstvého), petrželka (sušená nebo čerstvá), strouhanka na zahuštění

Postup přípravy

Z másla a mouky připravíme jíšku, necháme mírně vychladnout a přidáme vše ostatní, strouhankou zahušťujeme. Tvarujeme knedlíčky, které zaváříme rovnou v polévce asi 5 min.

Zobrazit více...

Kategorie