Zobrazit přihlášovací formulář

Vážení návštěvníci,
reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem.
Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.

Těšíme se na vás.

BEZMASÁ JÍDLA
Bazalkové pesto

Bazalkové pesto

Potřebné ingredience

2 velké hrsti bazalkových listů, 2 lžíce parmazánu, 2 lžíce kešu ořechů, sůl, 1/4 stroužku česneku (nebo ještě méně), olivový olej (asi 50 - 70ml)

Postup přípravy

Bazalku s olejem nasekáme nahrubo. Přidáme ostatní ingredience a umixujeme do hladké pasty. Pokud je potřeba přidáme olivový olej. Pro uchování barvy povrch zalijeme olejem.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvojitý cheesecake

Dvojitý cheesecake

Potřebné ingredience

Na korpus: 130g mletých mandlí, 3 žloutky, 250g špaldové mouky, 1 lžička PP, 210g másla, 80g třtinového cukru, sůl. + cca 60-80g másla. Pečený cheesecake: 480g Philadelphia, 115g creme fraiche, 40g cukru s vanilkou, 50-70g světlého třtinového cukru, 2 vejce, 4 žloutky, 30g kukuřičného škrobu. Jahodové želé: 3 g želatiny, 2 lžíce vody, 65g mixovaných jahod, 65g čerstvé pomerančoví šťávy (cca 1 pomeranč). Nepečený cheesecake: 75g šlehačky, 55g creme fraiche, 55g Philadelphia, 20g bílé čokolády, 20g cukru, 25g mléka, 2 lžíce vody, 3g želatiny. Čerstvé jahody na ozdobu.

Postup přípravy

Z ingrediencí na korpus vypracujeme těsto, necháme zatuhnout v lednici. Poté vyválíme na plát (nebo nakrájíme tvary) a upečeme na 180°C asi 20min. (dokřupava). Necháme vychladnout…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bagety

Bagety

Potřebné ingredience

První den: 130g vody, 2g čerstvého droždí, 200g pšeničné chlebové mouky. Druhý den: 50g žitné chlebové mouky, 310g vody, 200g pšeničné chlebové mouky, 150g hladké pšeničné mouky, 3g čerstvého droždí, 10g soli

Postup přípravy

Ze surovin "první den" uhněteme těsto, necháme asi hodinu kynout a pak dáme do lednice do druhé dne. Druhý den z vody, droždí a 50g mouky uděláme kvásek, necháme asi 20min…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Potřebné ingredience

1kg červené cibule,5dkg másla,2lžíce olivového oleje,5dkg třtinového cukru,trochu tymiánu,250ml červeného vína,50ml balsamika,sůl,pepř

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo a olej, přidáme na měsíčky cibuli asi 5 minut necháme zpěnit,zasypeme cukrem,stáhne teplotu a dusíme asi 45 minut až se voda odpaří a cibule zkaramelizuje…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PRIMITIVNÍ PIŠKOT NA PLECH s krémem a jahodami

PRIMITIVNÍ PIŠKOT NA PLECH s krémem a jahodami

Potřebné ingredience

Na jedno vejce - 3 dkg cukru a tři dkg hladké nebo polohrubé mouky a na lžičku kypřícího prášku (na velký plech z 9 vajec)

Postup přípravy

Bílky vyšlehám do tuha s cukrem, pak po jednom přidávám žloutky a nakonec za pomalého míchání mouku a prášek do pečiva, peču na 180 stupňů. Na krém ušlehám celé máslo a lžíci…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč se zakysanou smetanou

Koláč se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

200 ml zakysané smetany, 2 vejce, 7-8 lžic cukr moučka, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce oleje,100 ml mléka nebo trošku víc, 22 dkg polohrubé mouky, jahody nebo jakékoliv ovoce, máslo na vymazání a mouku na vysypání formy

Postup přípravy

Do misky dáme postupně všechny suroviny, dala prvně tekuté potom sypké a promícháme, dáme do vymazané a vysypané koláčové formy poklademe ovocem. Pečeme při 180 ° C. Nakonec…

Zobrazit více...
DORTY
svadobno-narodeninová 2v1

svadobno-narodeninová 2v1

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
DORTY
Koník s podkovou

Koník s podkovou

Potřebné ingredience

světlý korpus, vanilkový krém s masrcarpone, čerstvé maliny a jahody, smartflex velvet

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DORTY
Rainbow Dash a Clash Royale

Rainbow Dash a Clash Royale

Potřebné ingredience

světlý korpus, vanilkový krém s masrcarpone, čerstvé maliny a jahody, smartflex velvet

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Středomořské lilky

Středomořské lilky

Potřebné ingredience

Lilek, sýr, sardele či sardelovou pastu, oliv. olej, koření - sladká paprika, sušený česnek. Bazalku na ozdobu a pečivo k podávání.

Postup přípravy

Lilek pokrájíme na slabší kolečka max. 0,5 cm a osmažíme na oliv. oleji, vydličkou při smažení jakoby stlačuji a ždímam olej, obrátím a na již osmahnutou stranu lilku dám sardelku…

Zobrazit více...

Kategorie