Bazalkové pesto
Potřebné ingredience
2 velké hrsti bazalkových listů, 2 lžíce parmazánu, 2 lžíce kešu ořechů, sůl, 1/4 stroužku česneku (nebo ještě méně), olivový olej (asi 50 - 70ml)
Postup přípravy
Bazalku s olejem nasekáme nahrubo. Přidáme ostatní ingredience a umixujeme do hladké pasty. Pokud je potřeba přidáme olivový olej. Pro uchování barvy povrch zalijeme olejem.
Dvojitý cheesecake
Potřebné ingredience
Na korpus: 130g mletých mandlí, 3 žloutky, 250g špaldové mouky, 1 lžička PP, 210g másla, 80g třtinového cukru, sůl. + cca 60-80g másla. Pečený cheesecake: 480g Philadelphia, 115g creme fraiche, 40g cukru s vanilkou, 50-70g světlého třtinového cukru, 2 vejce, 4 žloutky, 30g kukuřičného škrobu. Jahodové želé: 3 g želatiny, 2 lžíce vody, 65g mixovaných jahod, 65g čerstvé pomerančoví šťávy (cca 1 pomeranč). Nepečený cheesecake: 75g šlehačky, 55g creme fraiche, 55g Philadelphia, 20g bílé čokolády, 20g cukru, 25g mléka, 2 lžíce vody, 3g želatiny. Čerstvé jahody na ozdobu.
Postup přípravy
Z ingrediencí na korpus vypracujeme těsto, necháme zatuhnout v lednici. Poté vyválíme na plát (nebo nakrájíme tvary) a upečeme na 180°C asi 20min. (dokřupava). Necháme vychladnout…
Bagety
Potřebné ingredience
První den: 130g vody, 2g čerstvého droždí, 200g pšeničné chlebové mouky. Druhý den: 50g žitné chlebové mouky, 310g vody, 200g pšeničné chlebové mouky, 150g hladké pšeničné mouky, 3g čerstvého droždí, 10g soli
Postup přípravy
Ze surovin "první den" uhněteme těsto, necháme asi hodinu kynout a pak dáme do lednice do druhé dne. Druhý den z vody, droždí a 50g mouky uděláme kvásek, necháme asi 20min…
Cibulová marmeláda
Potřebné ingredience
1kg červené cibule,5dkg másla,2lžíce olivového oleje,5dkg třtinového cukru,trochu tymiánu,250ml červeného vína,50ml balsamika,sůl,pepř
Postup přípravy
V hrnci rozpustíme máslo a olej, přidáme na měsíčky cibuli asi 5 minut necháme zpěnit,zasypeme cukrem,stáhne teplotu a dusíme asi 45 minut až se voda odpaří a cibule zkaramelizuje…
PRIMITIVNÍ PIŠKOT NA PLECH s krémem a jahodami
Potřebné ingredience
Na jedno vejce - 3 dkg cukru a tři dkg hladké nebo polohrubé mouky a na lžičku kypřícího prášku (na velký plech z 9 vajec)
Postup přípravy
Bílky vyšlehám do tuha s cukrem, pak po jednom přidávám žloutky a nakonec za pomalého míchání mouku a prášek do pečiva, peču na 180 stupňů. Na krém ušlehám celé máslo a lžíci…
Koláč se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
200 ml zakysané smetany, 2 vejce, 7-8 lžic cukr moučka, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce oleje,100 ml mléka nebo trošku víc, 22 dkg polohrubé mouky, jahody nebo jakékoliv ovoce, máslo na vymazání a mouku na vysypání formy
Postup přípravy
Do misky dáme postupně všechny suroviny, dala prvně tekuté potom sypké a promícháme, dáme do vymazané a vysypané koláčové formy poklademe ovocem. Pečeme při 180 ° C. Nakonec…
Koník s podkovou
Potřebné ingredience
světlý korpus, vanilkový krém s masrcarpone, čerstvé maliny a jahody, smartflex velvet
Rainbow Dash a Clash Royale
Potřebné ingredience
světlý korpus, vanilkový krém s masrcarpone, čerstvé maliny a jahody, smartflex velvet
Středomořské lilky
Potřebné ingredience
Lilek, sýr, sardele či sardelovou pastu, oliv. olej, koření - sladká paprika, sušený česnek. Bazalku na ozdobu a pečivo k podávání.
Postup přípravy
Lilek pokrájíme na slabší kolečka max. 0,5 cm a osmažíme na oliv. oleji, vydličkou při smažení jakoby stlačuji a ždímam olej, obrátím a na již osmahnutou stranu lilku dám sardelku…