Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
karbanátky s nivou a pórkem

karbanátky s nivou a pórkem

Potřebné ingredience

mleté maso(dle vás),sůl,pepř,vajíčko,pórek,sýr niva,strouhanka

Postup přípravy

Maso smíchám s kořením(samozřejmě jak jste zvyklé vy),přidám na nakrájený pórek a rozměním nivu na kousky,vajíčo a trocha strouhanky.Když je vše dobře propojené,dělám karbanátky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
kapsa s meruňkama

kapsa s meruňkama

Potřebné ingredience

list.těsto,meruňky(kompotované také),tvaroh nebo pudink

Postup přípravy

List.těsto rozválím,rozdělím na pásy asi 10 cm široké,na jednu polovinu pásu dám tvaroh(ušlehaný s cukrem),na to 1ks meruňky,přehnu a kraje k sobě zamáčknu vidličkou.Dělala jsem…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené těstoviny - rychlé a levné

Zapečené těstoviny - rychlé a levné

Potřebné ingredience

těstoviny, salám, vajíčko, smetana, plátky sýra, kečup, sůl a pepř, máslo na vymazání formy

Postup přípravy

Uvaříme si těstoviny podle návodu, poté scedíme, osolíme, opepříme a promícháme. Na dno vymazané dortové formy dáme těstoviny, tak aby nebylo vidět dno. Poklademe sýrem, salámem a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
květákový mišung

květákový mišung

Potřebné ingredience

květák, brambory, tatarka, vajíčka, máslo, párek cibulka, sůl a pepř, může být i vegeta

Postup přípravy

Uvaříme květák a brambory (každé zvlášť). Po uvaření, květák pomačkáme jako když se dělá bramborová kaše. Z brambor uděláme kaši a smícháme s květákem. V dalším kastrolku si…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rychlá buchta z pekárny

Rychlá buchta z pekárny

Potřebné ingredience

4 vejce, 150 ml oleje, 1 lžíce rumu, 150 g cukru, 2 vanilkové a 2 kakaové pudinkové prášky, 1 prdopeč

Postup přípravy

Vše dáme postupně do pekárny, zapneme program dort. Hotové nakrájíme a pocukrujeme.

Zobrazit více...
DORTY
POSTUP NA MRAMOR...   ...mléčný marcipán

POSTUP NA MRAMOR... ...mléčný marcipán

Potřebné ingredience

dobře vypracovaný marcipán a barviva wilton

Postup přípravy

Těsto se rozdělí na dvě poloviny a každá se obarví podle představ. Potom obě poloviny vyválíme, přitiskneme k sobě a do sebe zamotáme... ...zakroutíme do copu. Potom vyválíme do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Arabelčin hovězí vývar s čerstvou bílou paprikou VYNIKAJÍCÍ !!!

Arabelčin hovězí vývar s čerstvou bílou paprikou…

Potřebné ingredience

500g hovězího prsa, sůl, pepř, 1 bílá paprika, půl kedlubnu, 2 mrkve, 1 petržel, půl celeru,2 strožky česneku, 1 cibule i se šlupkou, petrželová nať,5 kuliček pepře

Postup přípravy

Do hrnce dáme studenou vodu, maso, sůl a 5 kuliček pepře.
Vaříme tahem - polévka musí lehce probublávat asi 2 hodiny.
Po této době přidáme všechnu omytou a na větší kousky…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Arabelčin nakládaný EIDAM

Arabelčin nakládaný EIDAM

Potřebné ingredience

400g eidamu- stačí 30%, 1dcl oleje - nejlépe olivový, od oka trošku grilovačky, drceného kmínu, pepře, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce hořčice, trocha čerstvě nakrájené pažitky a petrželky, půl nakrájené cibule na kostičky a 1 - 2 stroužky lisovaného česneku- může být i sušený

Postup přípravy

Všechny suroviny na směs smícháme. Pak do ní nakrájíme na kostičky sýr.Přendáme nejlépe do vakuové misky. Marinujeme nejlépe 24 hodin a více, ale.... sýr je výborný i když ho…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kedlubnová polévka výborná pro prcky :)

Kedlubnová polévka výborná pro prcky :)

Potřebné ingredience

1 ks kedlubna, 1 ks mrkev, olej nebo máslo, sůl, bílý pepř, bujón já dávám ten Natur zeleninový, vejce, dětská krupička popř. něco zeleného na posypání ..

Postup přípravy

Na másle opečeme zeleninu, krátce orestujeme.. poté zalijeme vodou necháme povařit společně se solí, pepřem, přidáme bujón ..cca po 10 min přidám krupičku (na množství této…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šlehačkovo-pudinkový třepací dort s mandarinkami

Šlehačkovo-pudinkový třepací dort s mandarinkami

Potřebné ingredience

KORPUS +++4 žloutky+++4 bílky+++4 lžíce cukru+++4 lžíce polohrubé mouky KRÉM +++2 smetany ke šlehání+++2 mandarinkové kompoty / může být i jiný o stejném objemu/+++ 2 vanilkové pudinky POZOR MUSÍ BÝT Dr.Oetker Créme Olé / bez vaření, viz foto/

Postup přípravy

KORPUS: žloutky umícháme s cukrem, přidáme sníh s bílků a jemně promícháme s polohrubou moukou, nalijeme do vymazané dortové formy a při 180 stupních pečeme cca 20 minut.
KRÉM …

Zobrazit více...

Kategorie