Skořicové placičky
Potřebné ingredience
*125 g másla
*100 g cukru
*50 g hladké mouky
*40 g maizeny
*50 g mletých oříšků
*4 žloutky
*1 lžička skořice
*čokoládová poleva
Postup přípravy
Máslo , cukr a žloutky ušleháme do pěny. Vmícháme skořici, mouku, maizenu a oříšky.
Na plech použijeme pečící papír, nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou !!!
Kuře na paprice
Potřebné ingredience
2 cibule, 1 kuře nebo slepice, sladká červená paprika, sůl, špetka pepře, 1 kostka slepičího bujónu, sladká nebo kysaná smetana, hladká mouka, 2 lžičky plnotučné hořčice
Postup přípravy
Naporcované kuře nebo slepici uvařím v osolené vodě do měkka s 1 kostkou slepičího bujonu, po uvaření a vychladnutí kuře oberu od kostí, v druhém hrnci si osmažím cibuli, přidám…
Tvarohové lívanečky
Potřebné ingredience
1/4 kg měkkého tvarohu, 2 vejce, 1/16 l mléka, z bílků sníh, 60 g polohrubé mouky, 1 - 2 lžíce moučkového cukru, sůl,1 vanilkový puding
Postup přípravy
V míse utřete žloutky s cukrem, přidejte tvaroh, sůl, mouku,vanilkový pudink a mléko. Ušlehejte z bílků sníh. Nejdříve přidejte do těsta 1 - 2 lžíce sněhu, aby bylo řidší před…
Naložené kuřecí nebo vepřové plátky
Potřebné ingredience
kuřecí nebo vepřové plátky2 vejce2 lžíce hořčice2 lžíce solamylusůlpepř2 lžíce sojové omáčky1 lžíce vorčestru4 stroužky drceného česneku
Postup přípravy
Vejce, hořčici, solamyl, sůl, pepř sojovou omáčku, vorčestr a česnek promícháme . Řízky naklepeme a máčíme v této směsi. Dáme do misky, přikryjeme a necháme nejméně 3 hodiny…
Škubánky s mákem
Potřebné ingredience
1 kg oloupaných brambor
250g hrubé mouky
špetka soli
sádlo na smažení
150g mletého máku
100g moučkového cukru
Postup přípravy
Brambory uvaříme do měkka, část vody slijeme, část ponecháme (tak, aby 2/3 brambor byly ponořené ve vodě). Do brambor naděláme obrácenou vařečkou díry. Zaprášíme moukou a osolíme.…
Masová haše ll.
Potřebné ingredience
200 g dušeného nebo pečeného vepřového masa, 30 g tuku Hera, 1 lžíce hladké mouky, kousek cibule, 1 žemle, mletý pepř, sůl
Postup přípravy
Maso umeleme s trochou šťávy nebo vývaru. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku a zalijeme ji šťávou z dušeného nebo pečeného masa…
Haše ze zbytků masa
Potřebné ingredience
250 g vařeného nebo pečeného masa, 30 g másla, 1/8 l vody, 1/2 cibule,
2 vejce, sůl, citron, 1 lžíce kečupu
Postup přípravy
Umleté maso našleháme s jemně nasekanou cibulkou a vodou a vložíme do kastrolu. Přidáme kousek másla, podusíme a přidáme vejce. Mícháme, dokud směs nezhoustne. Dochutíme…
Rychlé jablkové lívance
Potřebné ingredience
3 dcl mléka, 30 dkg polohrubé mouky, 30 dkg nahrubo nastrouhaných jablek, 1 prášek do pečiva, 1 vejce, sůl, pískový cukr, sekané ořechy nebo ovesné vločky, skořicový cukr
Postup přípravy
Z uvedených surovin připravíme těsto a lívanečky smažíme na 100% tuku nebo rozpáleném oleji. Ještě horké obalujeme ve skořicovém cukru.
Ďábelská haše
Potřebné ingredience
500g mletého zadního hovězího masa, 1 velká cibule, 3 lžíce hladké hořčice, 2 lžíce worcestru, 1 lžička rajčatového kečupu, sůl, pepř, 100ml vody
Postup přípravy
V rozehřáté pánvi dusíme mleté maso společně s na kostičky nakrájenou cibulí. Mícháme a maso rozdělujeme na malé hrudky, aby se všechno maso propeklo. Je-li třeba vylijeme z pánve…
Houbová haše
Potřebné ingredience
250 g mletého vepřového masa, 250 g mletého hovězího masa, 800 g umletých hub, 2 vejce, sůl, pepř, 1 nakrájená cibule, 2-3 stroužky utřeného česneku, majoránka, strouhanka na zahuštění, 1/2 hrnku mléka, tuk na vymazání pekáče
Postup přípravy
Vše vypracujeme na vláčnou hmotu.
Naplníme vymazaný pekáč a upečeme.
Podáváme s bramborem či kaší.