Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
Skořicové placičky

Skořicové placičky

Potřebné ingredience

*125 g másla
*100 g cukru
*50 g hladké mouky
*40 g maizeny
*50 g mletých oříšků
*4 žloutky
*1 lžička skořice
*čokoládová poleva

Postup přípravy

Máslo , cukr a žloutky ušleháme do pěny. Vmícháme skořici, mouku, maizenu a oříšky.
Na plech použijeme pečící papír, nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou !!!

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na paprice

Kuře na paprice

Potřebné ingredience

2 cibule, 1 kuře nebo slepice, sladká červená paprika, sůl, špetka pepře, 1 kostka slepičího bujónu, sladká nebo kysaná smetana, hladká mouka, 2 lžičky plnotučné hořčice

Postup přípravy

Naporcované kuře nebo slepici uvařím v osolené vodě do měkka s 1 kostkou slepičího bujonu, po uvaření a vychladnutí kuře oberu od kostí, v druhém hrnci si osmažím cibuli, přidám…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové lívanečky

Tvarohové lívanečky

Potřebné ingredience

1/4 kg měkkého tvarohu, 2 vejce, 1/16 l mléka, z bílků sníh, 60 g polohrubé mouky, 1 - 2 lžíce moučkového cukru, sůl,1 vanilkový puding

Postup přípravy

V míse utřete žloutky s cukrem, přidejte tvaroh, sůl, mouku,vanilkový pudink a mléko. Ušlehejte z bílků sníh. Nejdříve přidejte do těsta 1 - 2 lžíce sněhu, aby bylo řidší před…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Naložené kuřecí nebo vepřové plátky

Naložené kuřecí nebo vepřové plátky

Potřebné ingredience

kuřecí nebo vepřové plátky2 vejce2 lžíce hořčice2 lžíce solamylusůlpepř2 lžíce sojové omáčky1 lžíce vorčestru4 stroužky drceného česneku

Postup přípravy

Vejce, hořčici, solamyl, sůl, pepř sojovou omáčku, vorčestr a česnek promícháme . Řízky naklepeme a máčíme v této směsi. Dáme do misky, přikryjeme a necháme nejméně 3 hodiny…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Škubánky s mákem

Škubánky s mákem

Potřebné ingredience

1 kg oloupaných brambor
250g hrubé mouky
špetka soli
sádlo na smažení
150g mletého máku
100g moučkového cukru

Postup přípravy

Brambory uvaříme do měkka, část vody slijeme, část ponecháme (tak, aby 2/3 brambor byly ponořené ve vodě). Do brambor naděláme obrácenou vařečkou díry. Zaprášíme moukou a osolíme.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masová haše ll.

Masová haše ll.

Potřebné ingredience

200 g dušeného nebo pečeného vepřového masa, 30 g tuku Hera, 1 lžíce hladké mouky, kousek cibule, 1 žemle, mletý pepř, sůl

Postup přípravy

Maso umeleme s trochou šťávy nebo vývaru. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku a zalijeme ji šťávou z dušeného nebo pečeného masa…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Haše ze zbytků masa

Haše ze zbytků masa

Potřebné ingredience

250 g vařeného nebo pečeného masa, 30 g másla, 1/8 l vody, 1/2 cibule,
2 vejce, sůl, citron, 1 lžíce kečupu

Postup přípravy

Umleté maso našleháme s jemně nasekanou cibulkou a vodou a vložíme do kastrolu. Přidáme kousek másla, podusíme a přidáme vejce. Mícháme, dokud směs nezhoustne. Dochutíme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Rychlé jablkové lívance

Rychlé jablkové lívance

Potřebné ingredience

3 dcl mléka, 30 dkg polohrubé mouky, 30 dkg nahrubo nastrouhaných jablek, 1 prášek do pečiva, 1 vejce, sůl, pískový cukr, sekané ořechy nebo ovesné vločky, skořicový cukr

Postup přípravy

Z uvedených surovin připravíme těsto a lívanečky smažíme na 100% tuku nebo rozpáleném oleji. Ještě horké obalujeme ve skořicovém cukru.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Ďábelská haše

Ďábelská haše

Potřebné ingredience

500g mletého zadního hovězího masa, 1 velká cibule, 3 lžíce hladké hořčice, 2 lžíce worcestru, 1 lžička rajčatového kečupu, sůl, pepř, 100ml vody

Postup přípravy

V rozehřáté pánvi dusíme mleté maso společně s na kostičky nakrájenou cibulí. Mícháme a maso rozdělujeme na malé hrudky, aby se všechno maso propeklo. Je-li třeba vylijeme z pánve…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Houbová haše

Houbová haše

Potřebné ingredience

250 g mletého vepřového masa, 250 g mletého hovězího masa, 800 g umletých hub, 2 vejce, sůl, pepř, 1 nakrájená cibule, 2-3 stroužky utřeného česneku, majoránka, strouhanka na zahuštění, 1/2 hrnku mléka, tuk na vymazání pekáče

Postup přípravy

Vše vypracujeme na vláčnou hmotu.
Naplníme vymazaný pekáč a upečeme.
Podáváme s bramborem či kaší.

Zobrazit více...

Kategorie