Červené srdce-domácí Red Velvet
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 200 g třtinového cukru ( nebo cukru krupice), 200 g másla, 250 ml podmáslí, 30 g kakaa, 2 lžičky prášku do pečiva , 1 vanilkový cukr, ½ lžičky jedlé sody , 1 lžíce jablečného octa , 2 vejce, ½ lžičky červeného potravinářského barviva , Na tvarohovou šlehačku: 1 vaničku tučného měkkého tvarohu , 1 vanilkový cukr, 1 smetanu ke šlehání , ztužovač šlehačky.
Postup přípravy
V míse si vyšleháme máslo ,pokrájené na kousky s cukrem .
Postupně přidáváme vejce, mouku, kakao, vanilkový cukr a podmáslí smíchané s potravinářskou barvou.
Nakonec…
Vepřová plněná kapsa se šlehačkou a brusinkami
Potřebné ingredience
4 silnější plátky z vepřové pečeně bez kosti, 5 dkg třené nivy, 5 dkg strouhaného eidamu ,5 dkg anglické slaniny, kompotované brusinky , smetana ke šlehání , pepř, sůl , koření na vepřový steak , olej
Postup přípravy
Nejdřív si připravíme náplň.
Do misky si dáme nivu, anglickou slaninu pokrájenou na drobné kousky a nastrouháme eidam- vše si promícháme.
Plátky masa osolíme ,…
Vepřová plec se špenátovou omáčkou
Potřebné ingredience
500g vepřové plece-libové,1 cibule, olej, sůl, pepř asi 6 stroužků česneku,1 šlehačka ( 200 ml),masový vývar ( nemáme-li tak vývar z kostky),200 g mraženého listového špenátu, 1 lžíce hladké mouky.
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na silnější plátky, osolíme ho a opepříme.
V kastrolu ( nebo v papiňáku) si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme plátky masa a opečeme . Přidáme 4…
Zelný bramborák
Potřebné ingredience
Brambory asi 4-5 velkých,250g kysaného zelí( ve sklenici nebo ze sáčku- scezené),asi 4 stroužky česneku-podle chuti,asi 100g hladké mouky,2 celá vejce,dochutíme solí,pepřem a majoránkou,sádlo na smažení
Postup přípravy
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy najemno.Přidáme scezené zelí,vejce utřený česenk,osolíme , opepříme ,přidáme majoránku a zahustíme hladkou moukou- důkladně…
Brokolicová krémová polévka
Potřebné ingredience
1 brokolice,1,2l zeleninového vývaru,1 kelímek smetany na vaření,česnek podle chuti( já dávám 3 stroužky),1 lžíce másl,sůl,pepř,špetku muškátového oříšku.
Postup přípravy
Brokolici-očistíme,rozdělíme na růžičky.V hrnci rozpustíme máslo a na něm orestujeme na plátky nakrájený česnek.Přidáme brokolici -chvíli společně opékáme a pak zalijeme…
Zapečená kuřecí prsíčka s cuketou a rajčaty
Potřebné ingredience
400 g kuřecích prsou, sůl, pepř, olej, 1 menší cuketa neoloupaná -jen omytá , 3 rajčata, 2 vejce, 200g zakysané smetany,150 g strouhaného sýra( eidam -nebo kdo má rád pikantnější-tak nivu)
Postup přípravy
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé medailonky, lehce naklepeme , na 3 lžících oleje je zprudka opečeme .Pak je vyjmeme a ve výpeku opečeme cukety nakrájené na kolečka. Do zapékací…
Rýžový nákyp -jablečno -meruňkový s čokoládou
Potřebné ingredience
1 hrnek kulatozrnné rýže ( hrnek 250 ml), 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku vody,3 vejce, cukr podle chuti ,vanilkový cukr,2 jablka oloupaná nastrouhaná nahrubo, skořice , malý meruňkový kompot, 1/2 tabulky čokolády máslo na vymazání formy
Postup přípravy
Propláchnutou rýži , mléko a vodu ,dáme do tlakového hrnce a vaříme 5 minut( od doby než začne syčet),pak vypneme a necháme dojít. Hotovou kaši dáme do misky, přidáme žloutky,…
Nezahuštěná bramboračka
Potřebné ingredience
3 větší brambory,1 mrkev,1 petržel, kousek celeru ,asi 10 dkg pórku,1 cibule,20g sušených hub, sůl , drcený kmín, majoránka, česnek podle chuti, zelená petrželka, voda 1 a 1/4 litru
Postup přípravy
Sušené houby zalijeme studenou vodou a necháme 15 minut nabobtnat . Pak je scedíme a nesekáme je na menší kousky(vodu nevyléváme přidáme do polévky).Brambory a zeleninu očistíme a…
Vepřové nudličky na paprikách a pórku- rychlovka
Potřebné ingredience
500 g vepřové kýty, sůl, pepř, mletý zázvor,1větší cibule, olej,2 lžíce sójové omáčky,1 lžička worcestru, 1 červená a 1 zelená paprika, 60 g pórku
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme -poprášíme zázvorem, přidáme sójovou omáčku a worcester-vše promícháme a necháme v chladničce trochu rozležet. uleželé maso…
Kapustová polévka s pečenými rajčaty
Potřebné ingredience
400 g rajčat, olivový olej,1 cibule,2 lžíce třtinového cukru,100 g mrkve,200g kapusty,100g petržele, asi 3 stroužky česneku,4 lžíce rostlinného oleje,100g rajčatového protlaku,sůl.pepř,1 l zeleninového vývaru( já dělám z kostky wirzl- koupeno ve zdravé výživě)
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme rajčata. Nakrájíme je na osminky a rozprostřeme na plech ,vyložený pečícím papírem. Zakapeme olivovým olejem a posypeme třtinovým cukrem a pečeme v troubě…