Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
Višňová marmeláda

Višňová marmeláda

Potřebné ingredience

vypeckované višně, želírovací cukr

Postup přípravy

Na kilo třešní je jeden pytlík cukru, třešně v kastrolu rozmixovat ponorným mixérem, smíchat s cukrem a vařit 5 minut. Postup je na tom cukru. Plnit horké do sklenic, které…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové koblížky

Tvarohové koblížky

Potřebné ingredience

1 tvaroh ve vaničce, 250g hladké mouky, 2 vejce, 1 prdopeč, 5 lžic mlíka, 2 lžíce rumu, 1lžíce moučky

Postup přípravy

Vše smíchat v těsto, dávat dvěma lžičkama do rozpáleného tuku, potom okapat na ubrousek a obalit v moučce. Je to děsně rychlý a moc dobrý.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené těstoviny s cuketou a párkem

Zapečené těstoviny s cuketou a párkem

Potřebné ingredience

cuketa, párek, těstoviny, kečup pálivý, sůl, pepř, cibule, pórek, šlehačka, tvrdý sýr

Postup přípravy

Uvařit těstoviny v osolené vodě. Na pánvi opíct cibuli, nastrouhat cuketu, zalít kečupem, šlehačkou, přidat pepř, sůl, pórek. Smíchat s těstovinama a nastrouhaným tvrdým sýrem a…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Vynikající pečený králík s bramborama

Vynikající pečený králík s bramborama

Potřebné ingredience

králík, cibule, česnek, kečup sladký, sůl, pepř, plnotučná hořčice, olej

Postup přípravy

Cibuli a česnek nakrájet nadrobno, přidat kečup, hořčici, pepř a trochu oleje, umíchat a nalít na osoleného králíka, upíct a ke konci přidat nakrájené brambory, které osolíme a…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Žemlovka

Žemlovka

Potřebné ingredience

3 rohlíky, 2 jablka, mlíko, cukr, skořice

Postup přípravy

Rohlíky namočit do mlíka s cukrem, vymačkat a naskládat do pekáčku, posypat nastrouhanými jablky, posypat trochu cukrem a skořicí a pořád dokola, končíme rohlíkama. Upíct v troubě…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zeleninová polívka s vajíčkem a pažitkou

Zeleninová polívka s vajíčkem a pažitkou

Potřebné ingredience

brambory, mrkev,vejce,pažitka, rohlík

Postup přípravy

Brambory s mrkví uvařit, pak rozšlehat vejce, nechat povařit, nakonec přidat pažitku. Zeleninu rozmačkat, zahustit rohlíkem. Malýmu moc chutná.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Bramborový salát

Bramborový salát

Potřebné ingredience

brambory, 1x cibule, 2 lžičky plnotučné hořčice, směs do bramborového salátu ve skleničce, vejce 4x, majonéza, sůl, pepř

Postup přípravy

Brambory uvařit ve slupce do měkka.Po vychladnutí oloupat a promačkat kráječem na salát. Nakrájenou cibuli nechat projít varem, až schládne, tak přidat hořčici. Nesmí ta cibule…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na pórku,cibuli...

Vepřové na pórku,cibuli...

Potřebné ingredience

vepřové, cibule, česnek, pórek, mletý kmín, sůl, pepř, sladká paprika

Postup přípravy

Do pekáčku dát maso na kousky, já měla kýtu, posypat nahrubo nakrájenou cibulí, česnekem, pórkem. Ještě jsem tam dala kousek čínského zelí /můžete tam dát prakticky jakoukoliv…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Třešně nebo jiné ovoce zavařené v horkovzd. troubě

Třešně nebo jiné ovoce zavařené v horkovzd. troubě

Potřebné ingredience

Třešně, cukr

Postup přípravy

Třešně nasypat do sklinek, dát 2 PL cukru a zalít do necelé poloviny vodou. Zavařit a otočit dnem vzhůru. Zavařuju v horkovzdušné troubě, viz recept Jahodový kompot.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Segedin

Segedin

Potřebné ingredience

Vepřové maso /já měla kýtu/, cibule, 1x kysané zelí, 1x sladké zelí, sladká paprika, sůl, pepř, hladká mouka, smetana.

Postup přípravy

Opíct cibulku, maso na kostičky nechat zatáhnout, osolit, opepřit, posypat paprikou a zalít vodou. Přidat celé sladké zelí, kupuju ve sklince a polovinu kysaného z pytlíku. Vaříme…

Zobrazit více...

Kategorie