Květákový nákyp
Potřebné ingredience
Květák, 2 vajíčka, starší celozrnné žemle / rohlíky / ,sůl, petrželová naťka, vegeta, pepř, mléko, smetana na vaření, 150g nastrouhaného sýra, malé cherry rajčátka na ozdobu, olej na vymaštení pekáčiku, 2 PL másla, 4 plátky drůbeží uzené šunky pokrájané na drobno
Postup přípravy
Květák uvaříme ve slané vodě do měkka, po uvaření roztlačíme lisem na brambory, starší pečivo nakrájíme a zvlhčíme mlékem, ke směsi přidáme žloutky, sůl, pepř,vegetu, naťku,…
Pečené kuře zas trochu jinak-MOOC DĚKUJI EVIČCE
Potřebné ingredience
Suroviny: celé kuře sůl sladká paprika sušený česnek kousek másla 1 velká cibule 1 malá konzerva kukuřice 1 velký raj.protlak kousek uzeného špeku jen na chuť
Postup přípravy
Postup
Kuře očistíme, rozdělíme na půlky, osolíme, posypeme česnekem, paprikou. Nakrájíme si cibuli a vložíme do pekáčku, k tomu přidáme kukuřici, špek, rajský protlak…
Želvy Ninja - jedlý papír
Potřebné ingredience
KORPUS na formu 28cm : 8 vajec , 500g polohrubé mouky ,prášek do pečiva ,500g pískového cukru ,8 lžic horké vody ,8 lžic oleje , tuk a mouku na vymazání formy , trochu rumu na pokapání KRÉM: 1l mléka , 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky , 2 vanilkové cukry , 2 žloutky , 300g másla ,240g moučkového cukru , 150g mletých ořechů , na promazání meruňkovou marmeládu
Postup přípravy
Žloutky ušleháme s cukrem ,horkou vodou a olejem dohusta, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec hustý sníh z bílků. Piškot upečeme v předehřáté troubě dozlatova.Necháme…
Kuřecí rizoto s pórkem
Potřebné ingredience
500gr. kuřecího masa, 1 pórek, 1 lžíce oleje, 1 lžíce grilovacího koření, 3 pytlíky uvařené rýže.
Postup přípravy
Na oleji orestujeme nakrájené kuřecí maso, přidáme grilovací koření, nakrájený pórek a chvilku podusíme. Na konec přidáme uvařenou rýži.
Dobrou chuť.
Karamelové muffiny
Potřebné ingredience
Karamel: 35 g kr.cukru,100 ml vody Cesto : 125 g polohr.múka , 100 g kr.cukor , 2 ks vajíčka ,1/4 čl sóda bikarbóna , 1/4 čl pr.do pečiva , 1/4 čl škorica mletá
Kyselica (recept od přítelkyně z Valašska)
Potřebné ingredience
5 brambor, 2 valašské klobásy, půl sáčku kysaného zelí, 1 sladká smetana (nebo zakysaná), 1 vejce, kmín, sůl, (pepř, česnek)
Postup přípravy
- brambory nakrájíme na kostky, stejně i klobásy, obojí dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme kmín, osolíme a necháme vařit, dokud nejsou brambory měkké (asi půl hodiny)
-…
Cuketová buchta - lepší jsem nejedla :o)
Potřebné ingredience
3 vejce, 25 dkg cukru krupice, 2 dcl, oleje, 35 dkg polohr. mouky, 1/2 lžičky sody, 1/2 lžičky soli, 1 lžičku skořice, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr, 10 dkg rozinek nebo ořechů, 30 - 40 dkg cukety.
Postup přípravy
1. Utřeme vejce s cukrem, přidáme olej a vyšleháme.
2. Potom přidáme mouku smíchanou s prdopečem, sodou, solí, skořicí, vanilkovým cukrem a rozinkami nebo ořechy. (dělám i…
***ŽAMPIONOVÝ KRÉM***
Potřebné ingredience
Větší mrkev, 250g žampionů, ovesné vločky, olej, sůl, petrželka, smetana na vaření.
Postup přípravy
Větší mrkev nastrouhám na jemno a nechám ji pustit na oleji šťávu. Pak podleji mírně vodou a nechám provařit. Přidám zhruba hrst ovesných vloček a opražím je spolu s mrkvičkou.…
***SMETANOVÁ OMÁČKA SE ŠPENÁTEM A BRAMBOROVÝMI NOKY***
Potřebné ingredience
středně velká cibule, 4 stroužky česneku, smetana na vaření, čerstvý špenát, sůl, olej, bramborové noky.
Postup přípravy
Jemně nakrájenou cibulku a česnek zpěníme na oleji do zlatova. Několikrát ještě mírně podlijte vodou a nechte zhnědlou cibulku s česnekem provařit. Pak přidejte nasekané lístky…
MEDOVNÍK (není extremně sladký)
Potřebné ingredience
1.) těsto: 250g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 30g másla nebo Hery (používám máslo), 1 vejce, 2 polévkové lžíce medu, kávová lžička jedlé sody 2.) krém: 250g čerstvého másla, plechovka kondenzovaného slazeného mléka 3.) zdobení: šálek uvařené a vychladlé černé kávy, 1 panák rumu (dávám bílý), 100g strouhaných vlašských ořechů, 100g strouhaného perníku
Postup přípravy
* Plechovku kondenzovaného slazeného mléka dáme do kastrůlku, celou zalijeme vodou a jemným varem vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout, Šleháme máslo a postupně přidáváme…