Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
FIT BÁBOVKA

FIT BÁBOVKA

Potřebné ingredience

3 hrnky jemných ovesných vloček, 3 vejce, 1 bílý jogurt, 3 lžíce medu, 2 najemno nastrouhaná jablka, půl prášku do pečiva, 3 lžíce kokosáku ( případně oliváč nebo máslo), lžička skořice, ořechy, rozinky, brusinky,...co máte doma

Postup přípravy

Vše smícháš dohromady, dáš do vymazané formy, pečeš v předehřáté troubě.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Be Be  moučník-toprecepty.cz

Be Be moučník-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

Těsto: 3 vejce, 3 lžíce cukru, 2 lžíce teplé vody, 1/2 prášku do pečiva, 4 lžíce polohrubé mouky, Krém: 1/2 litru mléka, 1 a 1/2 karamelového pudinku, cukr, Be Be sušenky 2 balení, čokoládová poleva

Postup přípravy

Uvaříme pudink dle návodu

Utřeme žloutky s cukrem a vodou, postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Nakonec zapracujeme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Crumble - jablečno-švestkový

Crumble - jablečno-švestkový

Potřebné ingredience

* DROBENKA: 80 g másla, 100 g ovesných vloček (jemné Emco), 70 g pšeničné mouky (může být i celozrnná), 70 g třtinového cukru, 1 lžička skořice, špetka soli; * NÁPLŇ: 4-5 jablek, 8 větších švestek (samozřejmě je možno použít jiný poměr ovoce i jiné druhy), 70 g třtinového cukru, 30 g vanilkového cukru, ½ lžičky skořice; * NA POVRCH: plátky mandlí (nebo jiných ořechů); * KRÉM: lžíce Mascarpone, 2 lžíce zakysané smetany (a případně na poprášení trochu strouhané hořké čokolády)

Postup přípravy

Dno hrnce vymazat máslem.

Jablka oloupat, vykrojit jádřinec a pokrájet na cca 1 cm silné plátky, švestky vypeckovat a pokrájet na čtvrtky.
Ovoce nasypat do hrnce a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí rolky s pórkem

Krůtí rolky s pórkem

Potřebné ingredience

krůtí plátky, pórek, plátky šunky, plátky tvrdého sýra, směs koření na kuře, 4 menší rajčata, 1 cibule, sladká smetana, bujón, instantní jíška

Postup přípravy

Plátky masa naklepat do tenka a poprášit kořením na kuře.
Na maso položit plátky šunky a sýra, na to rozložit pórek, pokrájený na kolečka.
Zamotat roládky a zajistit.

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Holandské řízky

Holandské řízky

Potřebné ingredience

500 g mletého vepřového masa, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra (Ementál, Gouda...), 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, petrželka, bílý pepř, sůl, strouhanka (nejlépe Panko strouhanka), máslo

Postup přípravy

V míse smíchat maso + sýr + vejce + mouku + pepř + sůl + pokrájenou petrželku (v případě potřeby dohustit strouhankou).

Z hmoty vytvarovat několik bochánků (7 po cca 100 g)…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Pštrosí vejce

Pštrosí vejce

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 5 strouž­ků česneku, 1 vejce, 1 šalotka, trocha smetany nebo mléka, sůl, pepř,sladká paprika, několik plátků slaniny na vyložení hrnce, 5-6 vajec uvařených natvrdo, strouhanka (nejlépe Panko)

Postup přípravy

Maso + vejce + šalotka, pokrájená na drobno + prolisovaný česnek + pepř + sůl + paprika + smetana - vypracovat směs.

Masovou směs rozdělit na 5-6 dílů.
Z každého dílu v…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí kostky s paprikou a koriandrem

Hovězí kostky s paprikou a koriandrem

Potřebné ingredience

400 g hovězího masa, 1 červená cibule, 1 velká červená kapie, 4 stroužky česneku, čerstvé bylinky (koriandr a bazalka), sůl, pepř, 1 lžíce medu, 1 lžíce Worcestrové omáčky, 2 lžíce sojové omáčky

Postup přípravy

Na dno hrnce dát pokrájenou červenou cibuli.
Na cibuli rozložit hovězí maso pokrájené na kostky (lehce osolit a opepřit), na maso na proužky nakrájenou červenou kapii, na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí s chřestem

Kuřecí s chřestem

Potřebné ingredience

kuřecí maso (nejlépe stehenní řízky), chřest, strouhaný tvrdý sýr, sladká smetana, máslo, bílý pepř, sůl

Postup přípravy

Oloupat chřest a rozdělit zhruba na třetiny, kuřecí maso osolit a opepřit.

Hrnec lehce vymazat máslem a na dno nasypat nejsilnější (tedy spodní) díly chřestu.
Na to…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí křídla na zelí

Krůtí křídla na zelí

Potřebné ingredience

krůtí křídla, kysané nebo sterilované bílé zelí, cibule, cukr, směs koření "Vepřová pečeně"

Postup přípravy

Na dno hrnce rozložit pokrájenou cibuli.
Na cibuli rozložit zelí, pocukrovat (v závislosti na kyselosti zelí a zvyklosti).
Křídla okořenit a položit na zelí

Pomalit…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Marinované krůtí nožky

Marinované krůtí nožky

Potřebné ingredience

krůtí stehna, cibule, 1dcl černého piva (nebo vody); * NA MARINÁDU: 1 lžička grilovacího koření (používám od Avokáda Grilovací koření s česnekem), 1 lžička sladké papriky, ½ lžičky granulovaného česneku, bílý pepř, olej

Postup přípravy

12-24 hodin předem připravit marinádu - všechny suroviny smíchat.

Krůtí nohy na několika místech proříznout, marinádu zatřít do masa, přendat do uzavřené nádoby a nechat…

Zobrazit více...

Kategorie