Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
Goji kuličky

Goji kuličky

Potřebné ingredience

50g goji, 2-3 lžičky medu, 30g kešu, 30g ovesných vloček jemných. Kokos a karob na obalení.

Postup přípravy

Goji, kešu a vločky v sekáčku rozdrtíme na prášek. Poté přidáme med a vlhkýma rukama (nebo kápneme pár kapek vody do těsta) vytvoříme pevnou hmotu. Necháme asi 30min. odležet.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Brynzové tyčinky

Brynzové tyčinky

Potřebné ingredience

80g hladké špaldové mouky, 50g celozrnné špaldové mouky, 40g rýžové mouky, 130g brynzy, 1 vejce, 120g másla, 1-2 lžičky PP

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme těsto, necháme minimálně hodinu v lednici. Poté vyválíme, nakrájíme tyčinky a upečeme ve vyhřáté troubě na 200°C dozlatova. Potřeme vejcem a posypeme kmínem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zdravý jablečný koláč

Zdravý jablečný koláč

Potřebné ingredience

3 vejce, 1 zralý banán, 140g mletých ovesných vloček, malá lžíce medu, 2-3 jablka, 30g másla, 120g jogurtu, rozinky

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme med a mícháme dokud lehce neztmavne, poté skořici a jablka, promícháme, aby se obalila. Rozmixujeme…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Moravský vrabec se špenátem a žitno-bramborovými knedlíky

Moravský vrabec se špenátem a žitno-bramborovými…

Potřebné ingredience

* VRABEC: 500 g vepřové plece, 1 cibule, 6 stroužků česneku, sůl, drcený kmín, pepř, 100 ml vody, hladká mouka; * ŽITNO-BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY: 500 g syrových oloupaných brambor, 100 g žitné celozrnné mouky, 100 g polohrubé pšeničné mouky, 1 vejce, sůl; * ŠPENÁT: špenátové listy (nebo protlak), cibule, smetana, vejce, česnek, sůl

Postup přípravy

Moravský vrabec:
Připravit suroviny - maso nakrájet na kostky, cibuli nakrájet na kostičky, česnek prolisovat a utřít se solí.
Cibuli vložit na dno hrnce.
Maso důkladně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Veselé řezy jako kravička Milka

Veselé řezy jako kravička Milka

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 380 g nahrubo nastrouhané cukety, 3 PL oleje, 200 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 PL skořice. Poleva: 130 g bílé čokolády, 4 PL šťávy z borůvek, 1 bílá poleva Carla.

Postup přípravy

Je to již 9 let, co jsem dělala podle zde zveřejněného receptu buchtu a la kravička Milka. S korpusem byl problém, ale poleva dobrá. Teď jsem měla chuť na borůvky a potřebovala…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLEČNÝ SEN

JABLEČNÝ SEN

Potřebné ingredience

25 dkg polohrubé mouky, 15 dkg krupicového cukru, 1/2 skleničky oleje ( asi 1 dcl ), 5 vajec, 3 lžíce vody, 1 prášek do perníku. Asi 1 kg nastrouhaných a oloupaných jablek, mletá skořice a vanilkový cukr Tvarohový krém: 1 tvaroh ve vaničce, 1/2 másla, 1 pomazánkové máslo, cukr podle chuti

Postup přípravy

Moučník je lahodný a ještě lepší druhý den po rozležení v lednici.

Na větší plech............ dávám ten klasický s vyšším okrajem, dáme pečící papír, na který pravidelně…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí file s hořčicí a slaninou

Rybí file s hořčicí a slaninou

Potřebné ingredience

Rybí filety (kostky), hořčice na potření filet, sůl, cibule na kolečka, slanina na plátky, máslo

Postup přípravy

Rybí filety osolit z obou stran, kdo chce může pokapat i trochou citronu. Potřít hořčicí z jedné strany, položit plátek slaniny, a několik koleček cibule. Dát do zapékací misky s…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
vynikající vitamínový salát z kyselého zelí

vynikající vitamínový salát z kyselého zelí

Potřebné ingredience

0,5 kg kyselého zelí 1 jablko 1 malá cibule 2 mrkve 1 paprika 2 lžíce řepkového oleje sůl (lze přidat i majonézu či tatarku dle chuti)

Postup přípravy

zelí překrojíme, jablko a mrkev nastrouháme, papriku nakrájíme, cibuli nastrouháme na zubatém struhadle na kašičku, vše smícháme, zakapeme olejem, osolíme, (lze přidat i majonézu…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kolínko s křenem a špaldovými knedlíky

Kolínko s křenem a špaldovými knedlíky

Potřebné ingredience

* KOLENO: vepřové koleno, sůl, pepř,mrkev, hrášek, křen, smetana, hraška na zahuštění (nebo jíška, mouka...), případně na dochucení sůl, cukr a citrónová šťáva; * KNEDLÍKY: 1 vejce, ½ hrnku mléka, ½ hrnku špaldové mouky (hladké, celozrnné nebo směs obou v různém poměru), 1 rohlík (obyčejný nebo celozrnný), ½ lžičky soli, hrst čerstvé petrželky, tuk na vymazání hrnků (máslo, olej...)

Postup přípravy

Koleno lehce osolit a opepřit.
Na dno hrnce dát pokrájenou mrkev a hrášek, na to položit koleno.
Pomalit 7 hodin na LOW (3,5l hrnec), pokud je koleno velké, tak i více -…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Pohanková roláda (bez mouky, tedy bez lepku)

Pohanková roláda (bez mouky, tedy bez lepku)

Potřebné ingredience

5 vajec (pokojové teploty) 100 g pohankové mouky 100 g jemného krystalového cukru 1 vrchovatá lžíce mletých vlašských ořechů ½ kypřícího prášku do pečiva 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme 1/3 množství cukru. Žloutky, zbylý cukr, vanilkový cukr a mleté ořechy našleháme do pěny.

Zobrazit více...

Kategorie