Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Špenátový dort

Špenátový dort

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli,2 lžíce olivového oleje,1 vejce na potření Náplň:1 starší houska,100 ml mléka,1 balení mraženého listového špenátu,400 g lučiny,7 syrových vajec,sůl,pepř,80g sýra goudy

Postup přípravy

Na vál si prosijeme mouku,přidáme sůl,olivový olej a zlehka propracujeme.Do směsi přidáváme tolik studené vody ,aby vzniklo vláčné těsto.To pak zabalíme do folie a dáme na hodinu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Velikonoční linecké koláčky z pohankové mouky

Velikonoční linecké koláčky z pohankové mouky

Potřebné ingredience

250g pohankové mouky 180 g másla 80 g třtinového cukru 1 žloutek kůra z 1 citronu vanilková tresť-pár kapek linecká marmeláda

Postup přípravy

V misce utřeme máslo se žloutkem a cukrem,přidáme vanilkovou tresť a kůru z citronu.přidáme mouku a vypracujeme těsto, to dáme do chladničky odpočinout -nejlépe do druhého dne.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvová roláda

Mrkvová roláda

Potřebné ingredience

3 vejce, 1 velká mrkev,1 vanilínový cukr,100 g cukru krupicového,20 g kokosu,100 g hladké mouky,2 lžíce rostlinného oleje,1 kávová lžička prášku do pečiva Náplň: 1 vanička tučného tvarohu,1 krabička ( asi 80g) žervé,50 g vlašských ořechů( nemusí být),60 g moučkového cukru marcipánové mrkvičky( dělané z oranžové a zelené marcipánové tyčinky )

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s vanilínovým a krupicovým cukrem do pěny. Z bílků si připravíme tuhý sníh . Pak obě hmoty spojíme a vmícháme očištěnou a najemno nastrouhanou mrkev, kokos,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vyfučky

Vyfučky

Potřebné ingredience

400 g vepřové kýty,sůl,pepř,2 vejce, 6 lžic mléka,6 lžic polohrubé mouky, olej na smažení

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na slabé plátky o síle asi 3/4 cm.
Maso na tenko rozklepeme. Osolíme, opepříme.
Umícháme si těstíčko z mléka ,vajec a polohrubé mouky , aby bylo husté ,jako…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový závitek Nachimov

Vepřový závitek Nachimov

Potřebné ingredience

4 plátky z krkovičky,100 g vepřových jater,150g mletého masa-směs,cibule,sůl,pepř,1 vejce, olej, 100g sterilovaných žampionů( nemusí být)

Postup přípravy

Vejce si uvaříme natvrdo. Játra si nakrájíme na malé kostičky .Cibuli osmahneme na oleji, přidáme játra , mleté maso a trochu osmahneme, přidáme pokrájené žampiony. Plátky…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře Montevideo

Kuře Montevideo

Potřebné ingredience

4 porce kuřete, 1 červená paprika,2 mrkve, kousek pórku , sůl, pepř, mletá sladká paprika , bílé víno( nemusí být), kečup asi 3 lžíce, sójová omáčka, olej, trochu kuřecího vývaru.

Postup přípravy

Papriku si nakrájíme na proužky ,pórek na tenčí kolečka ,mrkev na silnější.Na oleji si opečeme porce kuřete z obou stran, vyjmeme z výpeku. Na výpeku opečeme nakrájenou zeleninu.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký jablečný koláč z pohankové mouky-chutná jako linecký

Křehký jablečný koláč z pohankové mouky-chutná jako…

Potřebné ingredience

260 g pohankové mouky, 125g másla,1 lžíce cukru,2 lžíce medu,2 lžičky mleté skořice, špetka soli,1 vejce,3 velká jablka, trochu nahrubo nasekaných ořechů

Postup přípravy

Z mouky, másla , cukru, 1 lžíce medu, vejce a lžičky skořice si vypracujeme hladké těsto. To si pak zabalíme do folie a dáme na půl hodiny do lednice odpočinout.
Mezi tím si…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Křehké špenátové omeletky

Křehké špenátové omeletky

Potřebné ingredience

1 balíček mraženého špenátu,2 vejce,1 cibule ,asi 3 stroužky česneku ,sůl, pepř,2- 3 lžíce hladké mouky,1/2 lžičky prášku do pečiva, tuk na smažení omeletek, zakysaná krémová smetana

Postup přípravy

Na trochu oleje osmahneme nakrájenou cibuli nadrobno, přidáme částečně rozmrazený špenát a podusíme ,necháme trochu prochladnout .Pak do něj vmícháme žloutky-bílky dáme stranou.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čočková polévka

Čočková polévka

Potřebné ingredience

250 g čočky,1 cibule,80 g anglické plátkové slaniny,olej,2 lžíce hladké mouky, česnek ,majoránka, mletý kmín, pepř, 2 lžíce polévkového koření,petrželka

Postup přípravy

Čočku propláchneme pod tekoucí vodou .Zalijeme ji studenou vodou a necháme 2 hodin namočenou.
Po dvou hodinách ji vaříme do měkka.
Cibuli nakrájíme nadrobno ,zrovna tak…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné rohlíky z domácí pekárny

Celozrnné rohlíky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

250 g celozrnné pšeničné mouky , 100 g hladké pšeničné mouky, 50 g žitné mouky ,1 balíček sušeného droždí ,1 lžička cukru, 2 lžičky soli ,1 lžíce octa ,80 g sádla , 250 ml vlažné vody, 1 lžička kmínu , ½ lžičky fenyklu, 3 lžíce slunečnicových semínek

Postup přípravy

Do hnětací mísy z pekárny dáme vlažnou vodu ,rozpuštěné sádlo,1 lžíci octa, přidáme odváženou mouku.

Do jednoho rohu dáme 2 lžičky soli, do druhého 1 lžičku cukru.

Zobrazit více...

Kategorie