Kytara a noty
Potřebné ingredience
Čokolád. korpus, čokoládový krém, rum ,WI, strouh. čokoláda, jahody a jahodový džem
Tenisová raketa
Potřebné ingredience
Vanilkový korpus,čokoládo-nugetový krém, rum, jahody,jahodový džem, WI, kokos
Výborná máslová štola
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky, 250g rozpuštěného másla, 1 kostka droždí, 3 lžíce rumu, mléko na kvásek (100ml ), 150g cukru, 100g rozinek, kandovaného ovoce (mandle, ořechy ) šťáva a kůra z 1/2 citronu ,sůl
Postup přípravy
Necháme vykynout kvásek, přidáme k ostatním přísadám do mísy,zaděláme a necháme asi hodinu kynout.Pak vyklopíme na vál,znova pořádně prohněteme a vytvoříme tvar štoly,dáme na…
Květinový dort
Potřebné ingredience
Ořechový korpus, vanilkový pudink, šlehačka, rum, jahodová marmeláda, strouhaná čokoláda, čokoládová poleva, Smartlex velvet, kompotové jahody
Škvarkové koláčky
Potřebné ingredience
70 dkg hladké mouky,50 dkg škvarků,1 zakysaná smetana,3 KL soli, 1 kostka droždí,mléko podle potřeby, 2 vejce,
Postup přípravy
Připravíme si kvásek a nasekáme na jemno škvarky.
Z mouky ( trochu jsem si nechala stranou,když jsem vyvalovala těsto ),smetany,soli,vajec, kvásku a mléka jsem zadělala v míse…
Ořechové řezy s kaštanovým pyré
Potřebné ingredience
Piškotový korpus.1 kaštanové pyré, 20 dkg nutely, BB sušenky, rum, káva, vlašské ořechy, strouhaná čokoláda, vanilk. pudink z 1/2 l mléka, 1a 1/2 másla
Postup přípravy
Piškot -5 vajec-sníh, 5 lžic polohr. mouky, 5 lžic cukru, 2 lžíce oleje,trochu prášku do pečiva-klasika postup, těsto hustě posypeme drcenými vlašskými ořechy, upečeme.
Vesnický chléb
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky, 25 dkg žitné chlebové mouky, 1 kostka droždí, 2 kávové lžičky soli, 1,5 kávové lžičky kmínu,2 pol.lžíce octa, vody tolik,aby vzniklo tužší těsto (300 ml )cukr do kvásku
Postup přípravy
Z mouky,vody a trocha cukru připravit kvásek,když vykyne ,tak zadělat tužší těsto,které necháme vykynout (já ho jednou srazím),když znovu vykyne ,vytvaruju buď veku nebo bochník…
Krémový košík
Potřebné ingredience
Kávovo-čokoládový krém, vanilkový korpus, jahodová marmeláda, WI, strouh. čokoláda,kávový rozvar
Postup přípravy
Chtěli co nejméně marcipánu a a hlavně kávovou sedlinu do krému.
Košík byl vyřezaný z jednotlivých plátů,nemám formu.
Váha 3,2 kg
Fialové srdce
Potřebné ingredience
Čokoládový korpus i krém,višně v gelu, rum, WI, strouh.čokoláda
Postup přípravy
Váha 2,3 kg
Na obrázku do modra, ale ve skutečnosti krásný fialový odstín.