Nadýchané tvarohové řezy
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g hladké mouky, 100 g másla, 3 žloutky, 50 ml mléka, 10 g droždí, ½ lžičky cukru. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, sníh ze 3 bílků.
Postup přípravy
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky přidáme žloutky a nastrouháme máslo z ledničky, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, které rozpůlíme.…
Cuketový dort
Potřebné ingredience
Těsto: 3 vejce, 250 g třtinového cukru, 100 g másla, špetka soli, 500 g nahrubo nastrouhané cukety, 180 g hladké mouky, 150 g celozrnné pšeničné mouky, 1 lžička perníkového koření, 2 lžičky jedlé sody, 40 g kakaa. Dále: marmeláda, čokoláda, zakysaná smetana.
Postup přípravy
Obě mouky smícháme s perníkovým kořením, jedlou sodou a kakaem. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme máslo, sůl a cuketu,…
Koláč s tvarohem a mákem
Potřebné ingredience
Těsto: 150 g hladké mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva, 60 g másla, 50 g cukru moučka, 55 g zakysané smetany. Náplň: 125 ml mléka, 50 g mletého máku, 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 25 g Gustinu, 3 vejce, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr. Drobenka: 80 g hladké mouky, 60 g cukru moučka, 60 g másla.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme půl hodiny v chladu odpočinout. Mléko přivedeme k varu, vmícháme mák a necháme…
Maryšky
Potřebné ingredience
Pečené těsto: 150 g hladké mouky, 50 g cukru moučka, 100 g másla, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, citronová kůra. Nepečené těsto: 200 g cukru moučka, 30 g kakaa, 50 g másla, 40 g mletých ořechů, 3 PL rumu. Citronová poleva: 150 g cukru moučka, 1 PL vařící vody, 3 ČL citronové šťávy. Nahoru: půlky ořechů.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladká těsta, která zabalíme do potravinové fólie a necháme asi hodinu odpočívat v chladu. Z lineckého těsta vykrájíme kolečka a upečeme je…
Broskvové řezy s pudinkovou náplní
Potřebné ingredience
Těsto: 400 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 200 g cukru moučka, 250 g másla nebo Hery, 1 žloutek, 1 lžička citronové šťávy. Náplň: 600 ml mléka, 2 vanilkové pudinkové prášky, 6 PL cukru krupice, 400 g zakysané smetany, 4 bílky, 1 broskvový kompot. Dále: 1 vajíčko na potření.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme aspoň půl hodiny odpočívat v chladu.
Z mléka, cukru a pudinkových prášků…
Tiramisu kuličky s mascarpone
Potřebné ingredience
360 g dětských piškotů, 250 g mascarpone, 6 PL uvařené silné kávy, 6 PL rumu, 2 PL cukru moučka, 1 lžička vanilkové esence.
Postup přípravy
Piškoty rozdrtíme (nebo nastrouháme či rozmixujeme), přidáme ostatní suroviny a vytvoříme hmotu, ze které můžeme hned dělat kuličky. Do mističky nasypeme trochu kakaa, vhodíme pár…
Sváteční bábovka s tvarohovým krémem
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 120 g másla, 150 g cukru moučka, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 200 g zakysané smetany. Krém: 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 125 g mascarpone, 2 vanilkové cukry, 2 PL marmelády. Dále: 150 g hořké čokolády, malý kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Změklé máslo, žloutky a cukr vyšleháme do pěny, na nízké otáčky zašleháme zakysanou smetanu a ve dvou dávkách přidáme i prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme…
Nadýchaný tvarohový koláč s mandlemi
Potřebné ingredience
Korpus: 175 g hladké mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, 50 g cukru moučka, 1 vejce, 50 g másla. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 2 vejce, 90 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 30 g Solamylu, 250 ml smetany ke šlehání. Dále: mandlové plátky.
Postup přípravy
Ze surovin na korpus vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na menší plech (20x32 cm) s pečícím papírem.
Suroviny na náplň smícháme nebo krátce prošleháme. Ušleháme smetanu…
Jogurtový hřbet s hroznovým vínem
Potřebné ingredience
Těsto: 125 g másla nebo Hery, 200 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 3 vejce, 150 g bílého jogurtu, 200 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, 200 g hroznového vína.
Postup přípravy
V novém receptáři Dr. Oetker mě zaujal tento recept a tak jsme dnes měli možnost ochutnat vynikající, krásně vláčný chlebíček.
Připravíme si hrozny (já jsem je půlila a…
Perníčky s povidlovo-ořechovou náplní
Potřebné ingredience
Těsto: 225 g hladké mouky, 60 g cukru moučka, ½ PL kakaa, 1 vejce, 50 g medu, 25 g hery, ½ lžičky perníkového koření, ½ lžičky jedlé sody. Náplň: 75 g povidel, 75 g strouhaných ořechů, 2 PL cukru moučka, špetka skořice, rum dle potřeby. Nahoru: čokoládová poleva v sáčku, slunečnicová semínka v jogurtu a čokoládě.
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, cukr, kakao, perníkové koření a jedlou sodu. Do rozpuštěné a vychladlé hery zamícháme tekutý med a vejce. Smícháme obě směsi a na vále zpracujeme ve vláčné…