Střevíček,kytičky na drátku a růžičky
Potřebné ingredience
Zatím je to jenom příprava na dortík :o)
Včelí miminko a gerbera
Potřebné ingredience
Miminko a gerberu jsem děla na zakázku. Jinak gerbera je moje první,tak snad se trochu povedla...
Čokoládový dort s jahodami
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 180g krupicového cukru, 160g hladké mouky, 20g kakaa, 1 lžička kypřícího prášku, tuk a hrubá mouka na vymazání formy. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 1/2 cukru připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Obě hmoty opatrně spojíme a vmícháme mouku s kakaem a kypřícím práškem. Dortovou formu vymažeme tukem,vysypeme moukou a těsto do ní rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě při 160 stupních asi 40 minut.
Postup přípravy
Náplň:
250g jahod
500ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
2 sáčky vanilkového cukru 150g jahodového džemu
Jahody očistíme a nakrájíme na kousky. Smetanu…
Pro tchána k svátku
Potřebné ingredience
Korpus od Radky T. (akdar) - je výborný,takže ji tímto děkuji za super receptík :o) , jahodový pudinkový krém s tvarohem,borůvky,jahody,čokoláda
Moje první Chodské koláče - výborné!
Potřebné ingredience
Kynuté těsto: 1 kostka droždí, 100g cukru krupice, 500g hladké mouky, 250ml mléka, 2 vejce, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 1 lžíce rumu, 100g másla. Z rozdrobeného droždí,lžíce krupicového cukru,dvou lžic mouky a pěti lžic vlažného mléka připravíme kvásek,který necháme na teplém místě vykynout,přibližně 5-10 minut. Do mísy prosijeme zbylou mouku,přidáme jedno vejce,žloutek,zbytek krupicového cukru,vanilkový cukr a špetku soli. Přilijeme kvásek a vařečkou promícháme. Přidáme rum,zbylé mléko a zaděláme vláčné těsto (já dělám elektrickým hnětačem,jde to super). Nakonec zapracujeme rozpuštěné vlažné máslo. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na tři části (nebo libovolný počet),každou rozválíme a vytvarujeme koláče se zvýšeným okrajem. Koláče libovolně ozdobíme a okrajem potřeme zbylým vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi 25 minut (podle trouby).
Postup přípravy
Tvarohová náplň:
250g měkkého tvarohu,
50g cukru krupice,
1 vanilkový cukr,
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku,
špetka strouhané citronové kůry
Motýlkový
Potřebné ingredience
Spodní patro - světlý korpus,pařížská šlehačka,jahodový pudinkový krém,jahody,falešný marcipán Horní patro - tmavý korpus,pařížská šlehačka,vanilkový pudinkový krém,ananas,falešný marcipán
Postup přípravy
Tenhle dortík jsem si vždycky chtěla moc zkusit a tak jsem využila příležitostí oslavy mých 30.narozenin :o) Jinak teda musím říct,že na pohled vypadá jednoduše,ale opak je…