Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Calzone se špenátem a sýry

Calzone se špenátem a sýry

Potřebné ingredience

Těsto-50dkg hl.mouky,1 lžička soli,1,5 g droždí,asi 250ml vlažné vody,1 lžíce olivového oleje.Náplň:mražený listový špenát,sůl,pepř,solamyl,tavený sýr,šunka,sýr eidam,česnek.Na potření :olivový olej,kari kečup

Postup přípravy

vypracujeme hladké těsto jako na pizzu a necháme vykynout.Mezitím v kastrůlku rozpustíme špenát,ochutíme solí,pepřem a česnekem a zahustíme solamylem,aby nám netekl z těsta a…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
MEDOVÉ PERNÍČKY Z CELOZRNÉ ŠPALDOVÉ MOUKY

MEDOVÉ PERNÍČKY Z CELOZRNÉ ŠPALDOVÉ MOUKY

Potřebné ingredience

Suroviny: 380 g celozrnné špaldové mouky, 130 g moučkového cukru, 3 lžíce medu, 1 lžička sody, 60 g rozpuštěného másla, 2 vejce, lžíce mletého koření: hřebíček, skořice, badyán, muškátový oříšek (nebo hotového perníkového koření), lžíce holandského kakaa, asi 50 ml mléka

Postup přípravy

Postup: Smíchejte mouku, sodu, cukr, koření a kakao. V jiné nádobě vyšlehejte máslo s medem a vejci. Propracujte obě části dohromady, pokud nebude těsto dostatečně vláčné,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
LINECKÉ ZE ŠPALDOVÉ MOUKY

LINECKÉ ZE ŠPALDOVÉ MOUKY

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 g špaldové mouky, 125 g změklého másla, 125 g moučkového cukru, 1 vejce, lžička strouhané citrónové kůry, lžička vanilkového extraktu, marmeláda na slepování

Postup přípravy

Postup: Mouku smíchejte s citrónovou kůrou. Máslo utřete s cukrem a postupně vmíchejte vejce a vanilkový extrakt. Do máslové směsi zapracujte mouku – vznikne vám hladké těsto.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
ŠPALDOVÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY

ŠPALDOVÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY

Potřebné ingredience

Suroviny: 175 g másla, 50 g moučkového cukru, 215 g hladké špaldové mouky, 75 g mletých vlašských ořechů, špetka soli Směs na obalení: 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Postup: Do mísy nasypte mouku, cukr, ořechy a přidejte špetku soli. Přidejte na plátky nakrájené máslo a rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
LENČINO KYNUTÉ TĚSTO

LENČINO KYNUTÉ TĚSTO

Potřebné ingredience

1 kg polohrubé mouky, 1 kostka kvasnic, 2 vejce, 10 dkg cukru, 2 dcl oleje, půl lžičky soli, asi půl litru mléka

Postup přípravy

vypracuje klasické kynuté těsto - jde na sladko i slano (buchty, Martinské rohlíčky, pizza ..)

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Moje první zeleninová čína

Moje první zeleninová čína

Potřebné ingredience

Kuřecí prso (pro 2 stačí jen jedno pro 4 osoby alespoň 2 prsíčka)1/2 červená paprika1/2 zelená paprika 2 menší cibulky nebo 1 větší 2 stroužky česneku. Perfektní je přidat čínské zelí (které jsem neměla nakrajené ,olej solamyl (škrob) sojová omáčka (sladká a normální)nějaké pálidlo (pikantní omáčka z papriček)sůl, cukr, rýže

Postup přípravy

V první řadě si do malého kávového šálku dáme vrchovatou lžičku škrobu, který zalijeme vodou a zakápneme sojovou omáčkou. rnNakrájíme kuřecí prsíčko na malé kostičky. rnPapriky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Medovníčky

Medovníčky

Potřebné ingredience

Těsto: 120 g změklého másla, 100 g medu, 140 g cukru moučka, 2 vejce, 500 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky jedlé sody. Krém: 1 Salko karamel, 250 g másla. Dále: 2 hrsti vlašských ořechů, švestková povidla, bílá poleva Carla.

Postup přípravy

Vyšleháme změklé máslo s tekutým medem a cukrem, po jednom zašleháme vejce. Na vál odvážíme mouku se sodou, nalijeme vyšlehanou směs a vypracujeme hladké těsto, které zabalené v…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Domácí gnocchi s květákem a sušenými rajčaty

Domácí gnocchi s květákem a sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

gnocchi pro 2-3 osoby: 500 g brambor ,180 g hladké mouky, 1 vejce, 1 lžičku soli, hladkou mouku na podsypání 1/2 uvařeného květáku, rajčata v oleji, 1 česnek, 1 malá cibule, čerstvá bazalka, pepř, kari, chilli, smetana na vaření, parmezán

Postup přípravy

Neoloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Scedíme, oloupeme a vychladlé prolisujeme mačkadlem na brambory. Přisypeme hladkou mouku smíchanou se solí a vypracujeme hladké, mírně…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Potřebné ingredience

4 vejce, kousek másla, 80 g žervé, + lžíce pomazánkového másla, sůl, pepř, plnotučná hořčice, pažitka(jarní cibulka)

Postup přípravy

Na kousku másla připravíme míchaná vejce,osolíme, opepříme a za tepla vmícháme žervé a pomazánkové máslo. Necháme vystydnout, přidáme hořčici a nakrájenou pažitku nebo jarní…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Slaný (vanilkový) karamel

Slaný (vanilkový) karamel

Potřebné ingredience

POTŘEBUJEME 100 g krystal cukru (může být i třtinový), 40 g másla (rozpuštěného a teplého), 60 ml smetany ke šlehání (alespoň 30 %, zahřáté), 1 lžička opravdu kvalitní soli (mořské, himalájské, košer apod.), lžička vanilkového extraktu

Postup přípravy

Tak na tom záleží úplně nejvíc. Chvíli mi to trvalo, než jsem to dovedla do fáze, kdy se mi podařil opravdu karamel úžasné chuti. Takže:
Cukr dáme do rendlíku (už tady to…

Zobrazit více...

Kategorie